KUPANIN İNTİKAMI ACI OLDU

Yayın: 20:46 - 18.10.2009
Güncelleme: 20:46 - 18.10.2009

Güzel bir zemin, centilmen taraftarlar ve maç start aldı. İlk çeyrekte her iki taraf birbirini tartarak mücadele etti ve bu durum 35.dk.ya kadar bu şekilde devam etti. 36.dk.da Aykut Karşıyaka adına sağ taraftan geliştirdiği vuruşu direkte patlayınca öne geçme fırsatını kaçırmış oldu. Sonraki dakikalarda Kartal ve Karşıyaka birbirlerine üstünlük sağlayamayınca ilk yarı golsüz berabere tamamlandı.

 

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Kartal, sağlı sollu gelmeye başladı. Sağ taraftan serbest vuruş kullanan Mehmet Uslu’nun topunu Kürşat ceza sahası içinden mükemmel bir şekilde yükselerek kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden hemen sonra Yakubu kendi götürdüğü topu ceza sahası içinden şık bir vuruşla direğin az farkla auta gönderince ikinci golü kaçırmış oldu.

 

51.dk.da yine soldan içeri dalan Kartal’ın incisi Yakubu bu sefer affetmedi ve güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi. Neye uğradığını şaşıran Karşıyaka’da Reha Hoca Mutlu’yu oyundan alıp yerine Tisdell’i sokarak oyunda etkili olmaya başladı. 60. dk.da Kartalspor Emre’nin çok büyük hatasıyla Karşıyakalı Erçağ bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı; ancak Oğuz soluna gelen topu müthiş bir refleksle kurtararak gole izin vermedi.

 

Bu dakikadan sonra oyundan düşen Kartalspor’da Mehmet Kahraman Selçuk’un yerine oyuna girdi. 70.dk.da çift sarı kartla oyundan atılan Karşıyaka oyuncusu Serkan takımını on kişi bırakırken Kartalspor’a da rahat bir nefes aldırdı.

Kadir Hoca İbrahim’in yerine Aliyev’i oyuna dahil ederek skoru perçinlemek istedi.

 

Son dakikalarda şov yapan Yakubu kalitesini bu maçta da sergiledi. Son dakikalarda Kartalspor’un yaptığı ferdi hataları değerlendiremeyen Karşıyaka için mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Puanını 17’ye çıkaran Kartalspor Karşıyaka ile oynadığı kupa maçının intikamının acısını acı bir şekilde almış oldu.

 

 

Kartal Belediye her şeyin en iyisine layıktır

 ATAMAYANA ATARLAR

Hava çok güzel, zemin güzel, Beylerbeyi güzel. Güzel olmayan tek şey bugüne kadarki en kötü maç performansını sergileyen Kartal Belediye Spor’du.

Beylerbeyi akın akın geliyor, Kartal Belediye ise sadece seyrediyordu; buna karşılık kontrataklarla gol arıyordu. İlk yarı akıllı bir hücum ya da tek şut olmadan tamamlandı.

İkinci devre başladığında değişen hiçbir şey yoktu. Oyunun tek hakimi Beylerbeyi’ydi. Kartal Belediye ancak dönen toplarla hızlı hücuma çıkarak golü bulabilirdi. Nitekim 68.dk.da hızlı gelişen Kartal atağında Timuçin takımını 1-0 öne geçirdi. Soner Hoca iki oyuncu değiştirerek biraz olsun kötü gidişi engellemiş oldu. Buna karşılık Beylerbeyi’nde 75.dk.da iyi oynayan Cem’in oyundan alınarak yapılan hatayla oyun dengelenmiş oldu. Son dakikalarda ataklarını sıklaştıran Beylerbeyi birçok net gol pozisyonundan faydalanamayınca yenilgi onlar için kaçınılmaz oldu. Güzel futbol Beylerbeyi’nin ama üç puan Kartal Belediye’nin oldu.

Kartal Belediye oynanan bu kötü futbolunu bir an önce sorgulamalı ve sakat oyuncularının en kısa zamanda düzelmesiyle ağırlığını bu ligde hissettirmelidir. Kartal Belediye her şeyin en iyisine layıktır, bu da herkesçe böyle bilinmelidir.

Bu maç bize bir deyişi hatırlattı: ATAMAYANA ATARLAR

   Erdoğan ÖZYUVA

 

 

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version