SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Çevre Bilinci Yükseliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Yakacık’ta bulunan Dervişoğlu Sitesi’nde çevre konulu bilgilendirme çalışması yaptı.

Çevreye önem veren Kartal Belediyesi, Kartallıları çevre konusunda bilinçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Yakacık Yeni Mahalle’de bulunan Dervişoğlu Sitesi’nde çevre konulu bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kartal Belediyesi’nin Atık Yağ Kampanyası Büyük İlgi Gördü”

Çevre Müdürü Dr. Dilek Mete, yaptığı bilgilendirmede, Kartal Belediyesi’nin çevreye verdiği öneme ve projelerine değinerek şöyle konuştu: “Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla bitkisel atık yağ bilgilendirme ve eğitim çalışmaları, özellikle okullarda büyük ilgiyle karşılandı. Bitkisel atık yağların kontrollü olarak toplanması ve geri kazanımı ile ekonomiye katkı sağlanıyor. 5 litre bitkisel atık yağ biriktirenlere 1 litre ay çiçek yağı hediye ediyoruz. Okullarda atık yağ toplama kampanyasında ise 250 lt yağ toplayan okullara bisiklet hediye kampanyasını başlattık. Halen bu kampanyalarımız devam ediyor.”

 “Kırmızı Solucanlar Ekonomiye Katkı Sağlıyor”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Fen Bilimleri Okulları işbirliğiyle Solucan Gübresi Üretim projesini başlattıklarını hatırlatan Mete, “Anavatanı Avusturya olan bu solucanlar, bugün evlerde ve pazarlarda atılan sebze ve meyve kabuklarını yiyerek gübre üretiyor. ‘Kırmızı California Solucanı’ adlı bu tür, günde 1 gram gübre üretiyor. Bu solucanlar evlerimizde de beslenebilir. Evlerimizde saksılara koyduğunuz takdirde sebze veya meyve atıklarını yiyerek gübre üretiyorlar. Böylece ekonomiye katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

E-Atıklar Kaynağından Toplanıyor”

Kartal Belediyesi olarak yapılan çalışmalar kapsamında elektronik atıkların da toplandığını sözlerine ekleyen Mete, “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında elektrikli ve elektronik atıkları da kaynağından alıyoruz. Vatandaşlar, ellerinde bulunan ömrünü tamamlamış, kullanılmayacak halde olan elektrikli ve elektronik atıkların cinsi ve miktarını, Alo Çevre Hattı’nı (0216 586 87 87) arayarak bildirebilirler. Yerel yönetim olarak çevreci politikalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 “Atık Piller Çevreye ve İnsanlara Zarar Veriyor”

Atık pillerin çevreye zarar verip toprağın yapısını bozduğuna dikkat çeken Mete, “Kartal Belediyesi olarak okullar, kamu kurum ve kuruluşlardan atık pilleri topluyoruz. Atık pilleri çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki kimyasal maddeler, çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratıyor. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerine vermeliyiz” diye konuştu.

“Cam Atıkları Toplayacağız”

Atık camların toplanması için de projeler üretildiğinin altını çizen Mete, “Kartal Belediyesi atık camları da toplamaya başlayacak. Camların sağlıklı toplanması için sitelere ve uygun görülen mahallelere toplama konteynırları konulacak” diye konuştu.

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]