SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi “Sosyal Demokrat Belediyeler” Fuarında

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediyesi, “Sosyal Demokrat Belediyeler” tarafından oluşturulan Bilişim Platformu ile Cebit Bilişim Eurasia İstanbul – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’ ndaki yerini aldı.

Kartal Belediyesi, “Sosyal Demokrat Belediyeler’ tarafından düzenlenen İstanbul Cebit Bilişim Eurasia Fuarı’nda stant açtı. Fuarı değerlendiren Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, “Amacımız bilişim alanında yapmış olduğumuz projeleri bu fuarda anlatmak ve vatandaşlara daha hızlı bir şekilde hizmet sunmak” dedi.

Kartal Belediyesi Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

Kartal Belediyesi, Türkiye’nin teknoloji alanındaki en büyük fuarı olan Cebit Bilişim Euroasia Fuarı’nda stant açtı. Birçok belediyenin yer aldığı fuarda Kartal Belediyesi, bilişim alanında yapmış olduğu çalışmaları ziyaretçilere sundu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi’nin açtığı standın gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Kartal Belediyesi olarak yapmış oldukları hizmetleri fuarda bulunan vatandaşlara anlattıklarını ifade eden Apaydın, “ Kartal Belediyesi olarak  “Sosyal Demokrat Belediyeler” tarafından oluşturulan Bilişim Platformu ile Cebit Bilişim Eurasia İstanbul – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarına katılıyoruz. Daha Önceki yıllarda da bu tür büyük fuar organizasyonlarına katıldık. Buradaki amacımız, Kartal Belediyesi’nin projelerini tanımak. Kartal Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Kartal Belediyesi olarak akıllı bina tasarladık. Bu binamızda en son teknoloji kullandık. Hayata geçirdiğimiz teknolojiyle kağıt kullanımı olmayacak. Kartallı vatandaşlarımızın talepleri bilgisayar ortamında girilerek hangi birimimizle ilgiliyse o müracaat taranacak. Dosya numarası verilecek ve vatandaşın müracaatı otomatik olarak yetkili birime ve kişiye bilgisayar ortamıyla ulaştırılacak. Bu sayede vatandaşlarımız, Kartal Belediyesi’nden daha hızlı ve güvenli hizmet alabilecek. Böylelikle vatandaşlarımız kağıt ortamından uzaklaştırılacak. Bilgisayar ortamıyla işlerinin hızlı bir şekilde yapılması sağlanacak. Çevre dostu olan yeni binamızda güneş enerjisi kullanılacak. Yağmur suları biriktirilerek tuvaletlerde kullanılacak. Geri dönüşümlü su kullanacağız. Elektronik ortamlarda bilgi akışı sağlanacak ”dedi.

Deprem Dönüşüm Projesi Cebit’te

Kartal Belediyesi, kentin bir yaşam alanı olarak tasarlanması gerektiği bilinciyle dönüşüm olarak tarif edilen değişimin, halkın önceliklerine göre gerçekleşmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi, deprem dönüşüm, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm projesini Cebit Bilişim Fuarı’na da taşıdı. Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi’nde Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün kurulduğunu vurgulayarak “ Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurdu. Bu müdürlüklerle, Kartal’daki binaların depreme dayanıklı olup olmadığına dair envanterini çıkardık. Türkiye’de ilk defa binaların depreme dayanıklı olup olmadığını ölçen kurum, Kartal Belediyesi’nin iştirak firmalarından olan Karyapsan’dır. Bu da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Deprem Dönüşümüne verdiği önemi açıkça gösteriyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşların bilinçlenmesi için sitelerde, mahallelerde toplantılar düzenledi.  Vatandaşların ve firmaların mağdur olmaması için 43 sayfalık Deprem Dönüşüm Sözleşme taslağı hazırladık. Bu sözleşmeye vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşmaları için www.kartal.bel.tr adresindeki resmi internet sitemizde yayınladık.

360 Netcad Programıyla Her türlü Bilgiye Ulaşılabiliyor

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, yakında hizmete girecek yeni Belediye hizmet binasında, vatandaşların daha hızlı bilgiye ulaşması amacıyla ‘360 Netcad’ programının da kullanılacağını vurguladı. Apaydın, “ Netcad 360 versiyonuyla Kartal’da yaşayan vatandaşlarımız, her türlü ada, pafta, parsel, tabela ve sokakları rahatlıkla görebilir ve kullanabilir. Bu programla vatandaşlar parselin imar durumunu, parselleri, yolları, kaldırımların ve sokakların durumlarını, arazilerin ölçümlerini rahatlıkla görülebiliyor” diye konuştu.

E- Atıklar Cebit’te Yerini Aldı

Kartal Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Elektronik Atıklar da Cebit Bilişim Fuarı’nda ziyaretçilere anlatıldı. Kartondan yapılmış ağaç figürünün üzerine monte edilmiş elektronik atıklar, fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, elektronik atıkların insana ve doğaya zarar verdiğini belirterek “Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğümüz, elektronik atıkları yerinde topluyor. Bir merkeze toplanan elektronik atıkların geri dönüşümü sağlanıyor. Kartal Belediyesi olarak çevre konularında ilçe genelindeki okullarda eğitim veriyoruz. Vermiş olduğumuzu eğitimlerde, elektronik atıkların ne kadar tehlikeli olduğunu öğrencilere ve Kartallı vatandaşlara anlatıyoruz” dedi.

Engellilerin Önündeki Engeller Kalkıyor

“Sosyal Demokrat Belediyeler” tarafından oluşturulan Bilişim Platformu ile Cebit Bilişim Eurasia İstanbul – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nda Engelsiz Bilgi Evi de ziyaretçilere tanıtılıyor.  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal’da engellilere yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:Bizim erişilebilirlikten kastımız sadece fiziksel erişilebilirlik değil. Biz bilgi erişimini de kastediyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızla bilgiye erişimin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Kartal’da engelli olup da bilimin, sanatın, edebiyatın aydınlığına erişemeyen hiç bir engelli kalmasın istiyoruz.”

Kartal Belediyesi Türkiye’nin En Büyük Kablosuz İnternet Ağını Kurdu

Kartal Belediyesi’nin, ilçedeki 9 ayrı noktada kurduğu internet erişim noktaları sayesinde her biri 31 bin 400 metrekare olmak üzere toplam 282 bin 600 metrekare olan alana sinyal sağlayarak Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet ağına sahip olduğunu hatırlatan Apaydın, “Yerel yönetim olarak hizmet politikalarımız insan odaklıdır. Hizmet sunumlarını  elektronik ortama yansıtan e- bilgi teknolojilerinden faydalanıyoruz. Belediyemizin kurumsal sitesinden erişimi mümkün olan e-belediye hizmetleri kadar, mahallelerde kurduğumuz bilgi evleri ile internet ve bilgiye erişimi halkımıza taşıyoruz. Mahalle muhtarlıklarında konumlandırılan Kiosk cihazları ile mahalleden belediyeye erişimin teknolojik işlevinin toplumsallığını önemsiyoruz. İnsansız bir yönetim anlayışının olamayacağı gerçeği, teknoloji olanaklarının da insan hizmetinden bağımsız değerlendirilemeyeceğini ortaya koymaktadır.  Teknoloji kullanımında halkın bilgiye erişimi, hizmet politikalarımız arasında yerini alıyor. Bu süreçte teknoloji kullanımının getirdiği şeffaflık ve sorumlu katılımcılık yadsınamaz. Bu anlamda çalışmalarımızı teknolojinin insana dönük yüzüyle sürdürmekteyiz.  Ücretsiz kablosuz internet projesi kapsamında kurulan internet erişim noktaları, Kartal’ın çeşitli meydanlarında, Cevizli Çınar Caddesi’nde ve Yaşam Kalite Yükseltme Merkezleri’nde hizmet vermeye başladı. Kartal Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz internet ağına bağlanabilmek için öncelikle kablosuz bağlanma özelliği olan cihazları ile ‘Kartal Belediyesi’ adlı kablosuz ağı seçilecek.  Kartal Belediyesi internet ağını ilk defa kullanacaklar için kullanıcı adı ve şifre oluşturmak gerekecek. Sistem, kullanıcıları otomatik olarak üye kayıt sayfasına yönlendirecek. Bu form eksiksiz olarak doldurulunca formda yazılan bilgileri doğrulamak ve şifre bilgilendirilmesi için cep telefonlarına kısa mesaj gönderilecek. Son aşamada söz konusu kısa mesajdaki bilgi, ekranda gerekli yere doğru şekilde yazılınca bağlantı kurulacak. Vatandaşlarımız, Kartal Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz internet ağından kolaylıkla faydalanabiliyor” dedi.

“Sosyal Demokrat Belediyeler” tarafından oluşturulan Bilişim Platformu ile Cebit Bilişim Eurasia İstanbul – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, 27.10.2013 tarihine kadar  CNR  EXPO Hal 6’da ziyarete açık kalacak.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]