Ömerli barajında kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Yayın: 10:50 - 28.10.2013
Güncelleme: 10:50 - 28.10.2013

Ömerli barajında kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Yüzerek karşı kıyıya geçen Ekrem Esastürk, yaşananları anlattı

Şile Esenceli köyünden balık tutmak için gittikleri Ömerli Barajı’nda kayığın alabora olması sonucu kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.Yüzerek karşı kıyıya geçen Ekrem Esastürk ise yaşananları anlatarak, “Arkadaşlarımı kurtarmak için 15 dakika mücadele verdim” dedi.
Mehmet Kurt, Ekrem Esastürk ve Ahmet Demir adlı 3 arkadaş dün akşam saatlerinde Şile Esenceli köyünden Ömerli Barajı’na balık tutmak için kayıkla açıldı. Barajdaki yolculuk sırasında kayığın alabora olması sonucu, kayıktaki üç arkadaştan Ahmet Demir ve Mehmet Kurt suda kaybolurken, Ekrem Esastürk ise yüzerek karşı kıyıya çıkmayı başardı. Barajdaki aramalar bugün de AFAD ve jandarma sualtı ekipleri tarafından devam etti.
Öte yandan, barajda kaybolan iki arkadaşın yakınları ise umutsuz gözlerle barajdaki çalışmaları izledi.
Mehmet Kurt’un ağabeyi Ramazan Kurt, “Cumartesi sabahtan buraya geliyorlar, balığı tutuyorlar karşıya geçiyorlar.Karşıdan gelirken sandal devriliyor.Devrildikten sonra birisi yüzerek çıkıyor. Bu aramalar yetersiz kalıyor. Aynı yerde dönüp duruyorlar” dedi.
“ARKADAŞLARIMI KURTARMAK İÇİN 15 DAKİKA MÜCADELE VERDİM”
Kayığın alabora olması sonucu yüzerek karşı kıyıya geçen Ekrem Esastürk ise yaşananları anlattı.
Esastürk, “3 arkadaş beraber çalışıyorduk, balık tutmak için kayıkla Ömerli barajına açıldık. Gelirken kayık ön tarafından su aldı. Arkadaşlar panik yapınca kayığı devirdiler. Ahmet arkadaşım yüzmesini bilmiyormuş.Arkadaşımı kayığın üzerine çıkardıktan sonra kayık bu sefer batmaya başladı. Batınca arkadaşımın eline kürekleri verdim. Ancak onları da panik yaparak elinden kaçırdı. Bu sefer bana sarıldı, bana sarılınca bende suyun içerisine gömüldüm. Arkadaşlarımı kurtarmak için 15 dakika mücadele verdim. Ondan sonra arkadaşlarım suya gömüldü. Sonra ben yüzerek kıyıya çıktım. Zaten arkadaşlarım suya gömülmüştü. Koşarak köye gittim, jandarmaya haber verdim” dedi.
İSTANBUL (İHA) –

Exit mobile version