SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cumhuriyet Balosu’nda görkemli kutlama

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Cumhuriyetin 90. Yıl kutlamaları kapsamında Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda tam bir coşku yaşandı.  Balonun açılış tangosunu eşi Dr. Tülin Zengin’le birlikte yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, açılış konuşmasında Cumhuriyet sevdasını anlattı. Tenor Aykut Yılmaz ve Orkestrası’nın Cumhuriyet ezgileri salonu coşturdu.

 

BALO-(1)

“Cumhuriyet diye niye tutturduk?”

 

Maltepe Belediyesi Küçükyalı Kültür Merkezi Kubbealtı Salonu’nda kokteylle başlayan Cumhuriyet Balosu’nda davetlileri eşi Dr. Tülin Zengin’le birlikte karşılayan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyetin 90. Yılı şerefine bir araya gelen konuklara, Mustafa Kemal’in ruhunu çiçeklendirdikleri benzetmesiyle teşekkür eden Maltepe Belediye Başkanı Zengin, bu yıl ikincisini düzenledikleri Cumhuriyet Balosu’nu gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. Başkan Zengin konuşmasında, “Cumhuriyet nedir, niye tutturduk Cumhuriyet diye, biz deli miyiz? Evet deliyiz, sevdalıyız. Yüreğimiz Cumhuriyet diye çarpıyor. Cumhuriyet evrensel değerler üzerine kurulmuştur, bir fazilettir. İnsan haklarına dayalı, erdemli bir yönetim biçimidir. O yüzden sevdamız büyüktür; düşmanlarımız da büyüktür. 1921 yılında Mustafa Kemal’in en yakın dava arkadaşları bile hilafetin, saltanatın kaldırılmasına karşı dururken Yüz Yılın Dâhisi’nin Cumhuriyet mücadelesi büyük olmuştur. “ dedi.

 

cumhuriyet-balosu

 

”Geçmişi irdelemezsek geleceği aydınlatamayız”

 

Cumhuriyet’in kuruluş günlerine ilişkin anektodlardan örnekler veren Prof. Dr. Mustafa Zengin, doksan yıl içinde kaybettiğimiz Cumhuriyet sevdalısı demokrasi şehitlerini de andı. Başkan Zengin, “Tarihin acı anılarını paylaşarak sizleri hüzünlendirdim; ancak geçmişi irdelemezsek geleceği aydınlatamayız.” dedi.  Başkan Zengin, 90. Yıl mesajını, “Cumhuriyet Çınarının 90. yılını kutladığımız bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunda çiçeklerin açtığı gündür bugün. O’na giderek artan Cumhuriyet düşmanları karşısında “merak etme, bizler tüm düşmanlara karşı ülkemizi ve kurduğun Cumhuriyeti korumaya and içtik, buradayız, devrimlerinin bekçisiyiz” dediğimiz gündür bugün. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun.” sözleriyle tamamladı.

 

“Doksan yıllık bir Cumhuriyet henüz gençtir”

 

Maltepe Belediye Başkanı Zengin’in ardından konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ülke tarihinde doksan yıllık Cumhuriyet’in henüz genç olduğuna vurgu yaparak, ”Genç kavramı eleştirilecek şeyler yapan olarak algılanabilir. Cumhuriyet bu ülkenin sahip olduğu en değerli yönetim tarzıdır. Cumhuriyet daha çok 90 yıllar ilelebet payidar kalacak. Cumhuriyetimizin 90.yılı kutlu olsun”  dedi. Son yıllarda özellikle eğitim ve yargıda yaşanan bazı olumsuzluklara dikkat çeken Eyidoğan, Türkiye Cumhuriyeti kısaltmasının tabelalardan kaldırılmasının son derece rahatsız edici olduğunu ifade etti.

 

Aykut Yılmaz Orkestrası’ndan Tango Ziyafeti

 

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan’ın yanı sıra Cumhuriyet Balosu’na Anadolu Yakası Lions üyeleri, Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları ve müdürleri, mahalle muhtarları, gazeteci Can Ataklı, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları, Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Gençlik Kolları, siyasi parti temsilcileri ve tiyatro sanatçıları katıldı.

Geceye renk katan Tenor Aykut Yılmaz ve Orkestrası geniş repertuarı ve özellikle Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait tangolarla davetlileri büyüledi. Açılış dansını eşi Dr. Tülin Zengin’le birlikte yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ardından piste katılan davetliler, uzun süre tango yaptılar.

 

Cumhuriyet ezgileri ve kahramanlık türkülerini hep bir ağızdan ve ellerinde Türk bayraklarıyla söyleyen Cumhuriyet sevdalısı davetlilere içinde Türk bayrağı ve Başkan Zengin’in kutlama mesajı bulunan 90. Yıl Hatıra kutuları armağan edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]