SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’un dijital platformu HOWTOİSTANBUL açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’un turizm sektöründe sürdürülebilir bir cazibe merkezi olmasını amaçlayan, turizm sektöründeki tüm kurum ve kuruluşları tek bir dijital platformda buluşturacak howtoistanbul.com internet sitesinin tanıtımı Kalyon Otel’de yapıldı.

İstanbul Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı, TÜRSAB ve İRO iştirakiyle hayata geçirilen, İstanbul turizmine büyük katkı sağlayacak “İstanbul’un Sürdürülebilir Bir Turizm Destinasyonu Olmasına Katkı için Dijital Bir Platformun Kurulması ve Tanıtılması Projesi” lansmanına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Kazım Tekin, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İRO Başkan Vekili Sedat Bornovalı, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TTYD Başkanı Murat Ersoy ve davetli gazeteciler katıldı. İstanbul’un sanal dünyadaki görünürlüğünü arttıracak projenin finansmanı İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan sağlandı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy İstanbul’un son yıllarda her alanda bir cazibe merkezi haline geldiğini ancak Napolyon’un “para, para, para” sözüne karşılık kendilerinin de “tanıtım, tanıtım, tanıtım” dediklerini söyleyerek “howtoistanbul” projesinin öneminin altını çizdi.

Vali Mutlu’da, dijital çağda yaşadığımızı hatırlatarak, İstanbul’u tanıtmak amacıyla bu yönde bir çalışma yapmak gerektiği için herkesin el ele verdiğini belirtti. 9 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan İstanbul’un Dijital Platormu’na sahip çıkılması ve daha da geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Mutlu, “howtoistanbul” projesinin temelde bir İstanbul Kalkınma Ajansı projesi olduğunun altını çizerek, bir cazibe merkezi haline gelen İstanbul’un bu yıl ilk defa 10 milyon turist hedefine çok yaklaştığını söyledi. Geçen yılın ilk 10 ayına göre, 2013 yılında İstanbul’a gelen turist sayısında yüzde 12 artış olduğunu dile getiren Mutlu, bu sayının bu yıl 8 milyon 900 bini geçtiğini ve yılsonunda 10 milyon turist sayısını aşacaklarını söyledi. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak 2012 yılında turizm projelerine 10 milyon lira ayırdıklarını ve toplamda 16 ayrı projeyi desteklediklerini söyleyen Mutlu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve turizmcilere de çağrı yaparak, önümüzdeki yıl bu rakamın 20 milyon liraya çıkarıldığını belirtti ve yeni proje teklifleri beklediklerini ifade etti. Vali Mutlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, İstanbul’un dijital platformunun hayırlı olmasını diledi.

“howtoistanbul” projesinin tanıtım toplantısı proje ile ilgili yapılan sunum ve gösterilen tanıtım filmi ile son buldu.

“How to İstanbul” nedir?

İstanbul’un turistik, kültürel, sanatsal değerleri, sosyal yaşamı, güzellikleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilecek “howtoistanbul.com” internet sitesi üzerinden otel rezervasyonu, vize başvurusu yapılabilecek, uçak bileti ve müze kart alınabilecek, canlı hava durumu öğrenilebilecek. Ayrıca site üzerinde, İstanbul’daki tarihi mekânlar, kutsal yerler, hastaneler ve konuma bağlı bilgilere ulaşılabilecek. www.howtoistanbul.com web sitesi şu anda İngilizce yayın yapıyor.

Neden “how to İstanbul”

İnternet sitesine isim bulma aşamasında, arama motorlarında İstanbul’a ulaşmak için en çok yazılan kelimenin “how to” olduğu tespit edildi. Arama motorlarında “How to” kalıbı ile yapılan arama sonuçları 25 milyon olduğundan, sitenin isminin “howtoistanbul.com” olmasına karar verildi.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Nisan 2024
Asgari ücretlilere çözüm! Yeni destekle zam gibi iyileştirme sağlanacak

Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli için Temmuz 2024’te ikinci bir zam gelmeyeceği açıklanmıştı. Vatandaşlara çözüm yeni destekle geliyor. İşte asgari ücretlilere ikinci maaş zammı gibi iyileştirme detayları… Ülkemizde milyonlarca vatandaş asgari ücretle çalışırken milyonlarca vatandaşın da asgari ücrete bağlı olarak zammı gerçekleştiriliyor. Temmuz 2024’te asgari ücrete ikinci zam beklenirken milyonlarca vatandaş son açıklamalarla büyük hayal kırıklığına […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Bitcoin, altın ve dolar o tarihte zirveye çıkacak! Uzman alım için son fırsatları açıkladı

Uzman isim alım için son fırsatları açıkladı. Altın, dolar ve bitcoin için tarihi zirve açıklandı. İşte altın, dolar ve bitcoin yatırımcılarına en fazla yükseleceği tarih… Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarla bitcoin, dolar, altın yatırımcılarının sıkı sıkıya takip ettiği uzmanlardan birisi. Yaptığı piyasa tahminleriyle vatandaşların yatırımlarını doğru yönlendirmesine destek olan ekonomist, alım için fırsatları değerlendirdi. Altının […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Konut kredisinde yüksek limit fırsatı! 3 milyon düşük faizle verilecek

Ev satın almak isteyenlere konut kredisinde yüksek limit fırsatı açıklandı. 3 milyon TL konut kredisi düşük faizle verilecek. İşte yüksek limitli ve düşük faizli konut kredisi fırsatının detayları… Kira derdinden kurtulup kendi evini satın almak isteyenler ya da gayrimenkul yatırımını tercih edenler için konut kredisi paketlerinde fırsat doğdu. Ülkemizde kredi türlerinde faiz oranlarının artması ve […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor

Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor. Ülkemizdeki emekli vatandaşlar ceplerine maaşa ek giren paralara sevinirken maaşlardan 5 bin TL buhar olup gidiyor. İşte emeklilerden kesilen 5 bin TL’ye dair detaylar… SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında uzun yıllar hizmet etmiş vatandaşlar emeklilik haklarını elde ettikten sonra tek istedikleri rahat bir yaşam. Ancak […]