Osmanlı’da Esnaf Türleri

Yayın: 12:30 - 25.11.2013
Güncelleme: 12:30 - 25.11.2013

 

Sultanbeyli Belediyesi tarafından hazırlanan Osmanlı’da Seyyar Satıcılar sergisi, ay sonuna kadar Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Galeri İstanbulensis Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Daha önce düzenlediği Osmanlı’da Kurban sergisi büyük ilgi gören Sultanbeyli Belediyesi şimdide Osmanlı’daki seyyar satıcıları konu alan bir fotoğraf sergisi düzenledi. Birbirinden farklı meslek gruplarına ait 55 fotoğrafın yer aldığı sergi, ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Sergiye Dair

Sergi de farklı meslek gruplarına ait 55 fotoğraf bulunuyor. Sergi dergilerden, karpostallardan ve kütüphanelerden toparlanan fotoğraflarla oluşturuldu. Sergi de şerbetçilik, şekercilik, muhallebicilik, çerçilik ve demircilik gibi birden fazla mesleğin fotoğrafları bulunuyor. Osmanlı döneminin ticaret hayatını yansıtan sergi de ilginç fotoğraflar yer alıyor. Bu meslekler günümüzde varlığını devam ettirmezken, bazıları isim ve şekil değişikliğine uğramış.

Tarih meraklılarının ve fotoğraf meraklılarının görmesi gereken sergiler arasında yer alan Osmanlı’da Seyyar Satıcılar sergisi, şimdiye kadar çok sayıda sanatsever tarafından ziyaret edildi.

 

Exit mobile version