SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Öncü Sokak Sakinlerinin Baz İstasyonu Tepkisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Öncü Sokak sakinleri komşu binalarında kurulmuş olan baz istasyonuna tepki göstererek baz istasyonunun kaldırılmasını istediler.

Kartal Çavuşoğlu Öncü Sokak mahalle sakinleri komşu apartmanlarının üzerine kurulan baz istasyonunun kaldırılması için eylem düzenlediler. Baz istasyonunun kurulu olduğu apartman önünde toplanan mahalle halkı sağlıklarının bozulduğunu, insan sağlığını etkileyen baz istasyonunun kaldırılmasını istediler.

Mahalle sakinlerinden, Huriye ve Ömer Gürelman çifti uzun yıllar kemoterapi gördüklerini belirterek gerileyen rahatsızlıklarının mahalleye taşındıktan sonra daha da arttığını dile getirdi. Huriye Gürelman:” ben tesadüfen baz istasyonunu fark ettim. Komşulara bunu sorduğumda hiç kimsenin haberinin olmadığını görerek birleşip bina sahibine gittik. Bize, kaldırılacağını ve bunun için 19 ay gibi bir süresinin olduğunu eğer daha önce kaldırırsa sözleşme nedeniyle karşı tarafa tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Bu baz istasyonları insan sağlığı için tehlikeli, hiç kimse insan sağlığıyla oynayamaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

bazalt

Uzun yıllardır Almanya da yaşayan ve MS hastası olan Ayvaz Alkaya ve eşi:” her sene tatil için buraya geliyorum. Burası benim memleketim ve burada olmak istiyorum. Buraya geldiğim zaman şikâyetlerim daha da artıyor. Burada kaldığım sürece kendimi daha sağlıksız hissediyorum. Almanya’ya döndüğüm zaman şikâyetlerim azalıyor. Eşim ise burada olduğu müddetçe nedensiz yorgunluk ve halsizlik şikâyeti oluyor” dedi.

30 senedir aynı sokakta oturduğunu söyleyen Aysel Akdağ ise:”yaklaşık bir sene önce anneme kanser teşhisi kondu ve uzun zaman kemoterapi tedavisi gördü.  Doktorumuz, hastalığın gerilemesi gerektiğini söylüyor. Fakat ne yazık ki baz istasyonu yüzünden annem iyileşemiyor. Anneme bir şey olursa bunun hesabını kim verecek” dedi.

Mahalle sakinlerinden İlker Çakıl’da sağlığımızın para ile ölçüsü olamaz diyerek:” yaklaşık 4 nesildir bu mahallede oturuyoruz. Ama birkaç yıldır baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, gece uyuyamama sabahta kalkamama gibi şikâyetler baş gösterdi. Bunun yanı sıra en önemlisi, baz istasyonunun yaydığı radyasyon dan dolayı sağlığımız kanser tehdidi ile karşı karşıya. Para için komşuluk ilişkileri ve halk sağlığı hiçe sayılıyor” dedi.

Yaklaşık 100 metre mesafe içinde Kartal Türk Kızılayı Lisesi, Sabri Taşkın İlköğretim okulu ve Sağlık Ocağı bulunan mahalle sakinleri, “İnsan sağlığı düşünülmeden, mahalle arasına insanların yaşadığı bölgelerde baz istasyonu kurulamaz. Baz istasyonu açıkça insan sağlığını etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonları insan sağlığı için son derece tehlikelidir” diyerek bina önünde toplanarak apartman sahibini dışarı çağırdılar.

bazalt2

Günü gelince kaldırılacağını söyleyen bina sahibi Sadi Ak:” benim 5 yıllık sözleşmem var. Bizlere insan sağlığını etkilemediğine dair bize 4 üniversiteden rapor girdiler. Evde bulunan elektronik eşyalar kadar radyasyon ürettiği söylendi” dedi. Yıllık 7 bin dolar aldığını dile getiren Ak:” günüm dolmadan baz istasyonunu kaldırırsam tazminat ödemek zorunda kalacağım. Bunu da ödemem imkânsız, günü geldiği zaman kaldırılacaktır” diye konuştu.

Toplanan mahalle sakinlerinin sözlü sataşmalarına maruz kalan bina sahibi Sadi Ak sözlerini tekrarlayarak kimsenin sağlığıyla oynamadığını ve günü dolduğu zaman baz istasyonunun kalkacağını söyledi.

300 den fazla imza toplayarak buraya kurulan baz istasyonunun kaldırılması için gerekli yerlere şikayet dilekçesi sunacaklarını dile getiren mahalle sakinleri: “yaydığı elektromanyetik dalgalar hakkında, günümüzde hiçbir tıp otoritesi tarafından ‘insan sağlığına zararı yoktur’ şeklinde görüş bildirilmemiştir. Tam aksine elektromanyetik dalgaların kanserin oluşumunda birinci derecede etkili olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. İnsan sağlığı, bütün ticari kazançların üzerindedir. İnsan ve çevre sağlığı bakımından son derece zararlı olan baz istasyonunun mahallemizden kaldırılarak, yerleşim yerlerinden uzak bir yere en kısa zamanda taşınmasını istiyoruz” diye konuştular.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]