SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kamer GÖK gürledi…!

Yayınlanma:
ABONE OL

KAMER GÖK’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Kartal Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, bir hafta içeresinde ikinci basın toplantısını gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleştirilen Basın Toplantısına çok sayıda gazeteciler ve partililer katıldı. CHP Genel merkezinin isteği doğrultusunda gerçekleştirilen Basın toplantısının konusu genel politika idi. Gök, genel merkezden gönderilen üç sayfalık yazı metninin gazetecilere dağıtıldığı için okunmasına gerek kalmadı.
BELEDİYE BAŞKANLARI PAŞA DEĞİLDİR
Gök, ”Sosyal demokrat Belediye Başkanları halkla iş yapmak zorundadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi bunu başarmak zorundadır. Ne demek halkla iş yapmak; bütün karar süreçlerine halkı ortak etmek zorundadır. Belediye Başkanları paşa değildir. Bunu her han gibi bir Belediye Başkanı için söylemiyorum sadece CHP olarak burada eksikliği gördüğüm için söylüyorum. Bu alanda biz doğru işler yapıp, doğru insanlarla halkın önüne çıkıp ve 5 yıllık dönemlerimizi yurttaşımızla birlikte harcadığımız zamanlar AKP hükümeti diye bir şey kalmayacaktır. Tüccar belediyecilik anlayışını CHP Belediyeleri kapının dışında bırakmalıdır artık.
CHP BELEDİYE BAŞKANI BUNU GÖRMÜYORMU?
TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanın müteahhitlik firmalarıdır. CHP Belediye Başkanları bunu görmüyor mu? Bunu görmüyorlarsa söylüyorum; görün! Başbakanın müteahhitlik firmalarıyla kentleri birlikte yönetmeye çalışıyorlar. Ama artık halkla yönetmeyi öğrensinler! Bu meseleyi önümüzde Kurultay da da çok konuşacağız. TOKİ ile iş yapan anlayışın uzağında durmalıdırlar. Bütün bunları bizim başarmamız AKP’nin alanını daraltacaktır. Bunu başarmalıyız. Bu yerel seçimler de bu manada önemli bir meseledir.
VİCDANLI İNSANLARIZ
Sadece gündemi Kartal olmak muhalif siyasi partiler, mevcut iktidar partisinin İlçe Başkanı ve yetkililerini de davet ediyorum. Tartışmaya çok açık bir yerde duruyoruz çünkü bu partinin Kartal İlçe Başkanlığı ve ben çok vicdanlı insanlarız, çok temiz insanlarız, Türkiye’nin tarihsel demokratik bütün birikimlerine hâkim biriyim ben bu nedenle hodri meydan diyorum! Ülkeye nasıl katkı sunacaklar Kartal’a ne katacaklar gelsinler tartışalım.” Çağrısında bulundu.
Gök, şöyle devam etti: “Maltepe’nin önünü dolduruyorlar, yeşil alan yapıyoruz diyorlar fakat su hayatını yok ediyorlar. Denizi doldurmak demek orada yaşayan bütün canlıların ölmesi demektir. Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü derken İstanbul çöl olacak.
Kritik bölge ilan edilmiş alana TOKİ girdi. Bu şehrin önemli meselesidir. Halk kendi dizleri üzerinden ayağa kalkmalıdır. Biz hemen onların yanında olur, gerekli dayanışmayı sağlarız. Buna şehirde çok ihtiyaç vardır.
 HÜKÜMET HİÇBİR HESABININ DENETLENMESİNİ İSTEMİYOR
Gök ” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun yazılı basın açıklamasında olduğu gibi Hükümet ve Sayıştay üzerinde oynana oyunları sizlerle paylaşmak istiyoruz..Hükümet Sayıştay denetimini Uluslararası standartlardan uzaklaştıran müdahaleleri 2010 yılında başlamıştı.Sayıştay kanununun TBMM’de görüşelmesi sırasında 2010 Aralık ayında AKP Grubunun kabul edilen bir önergesiyle Sayıştay’ın  INTOSAI ( Ululararası Sayıştaylar Birliği) Denetim standartlarına uygun performans denetimi yapma yetkisi kaldırıldı.Bunun temel nedeni Kamu kaynaklarının savurganca kullanılması ve bunun TBMM’den ve Kamuoyundan saklama isteğiydi.Bununla da yetinmeyen AKP Hükümeti daha sonra 4/7/2012 tarihinde 6353 sayılı kanunla bu kez mali işlem ve faaliyetlerinin denetlenmesini imkansız hale getirdi.Bunun sonucunda da Sayıştay Kamu idarelerinin 2011 yılı harcamalarını denetleyemedi.Bunun akabinde de AKP Hükümetinin 2013 yılı Bütçesi ve 2011 yılı kesin hesapları Sayıştayın denetleme raporları olmadan yasalaştı.
 CHP BU KANUNU İPTAL ETTİRDİ
” Anayasa Mahkemesi CHP’nin girişimleri sonucunda bu yasayı iptal etti.Ancak buna rağmen Sayıştay yönetimi bu iptal’e rağmen 132 Sayıştay raporunu TBMM’ye göndermedi.
BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE RAHAT ÇAY İÇMEK İSTİYORSA
Emek dünyası bizim partimizin en temel siyasetlerinden biridir. Biz emek dünyası için çok önemli çalışmalar yapmışızdır. İşçilerin kendi hakları için yola düştükleri zaman hep yanlarında olmuşuzudur ve bu böyle devam edecektir. Onların emeğin en temel yapıcısı olduğu konusundaki ana düşüncemizi muhafaza etmekteyiz. Ekonomik şartlarının, sendikal şartlarının iyileşmesi için her türlü mücadeleyi onlarla birlikte yaparız. Bizim Belediye Başkanlarımız evlerinde rahat çay içmek istiyorlarsa işçilerin haklarını problem etmemelidir. Bu partinin siyasetidir.” Hatırlatması yaptı. Bu arada Gök, gazetecilerin kendisine yönetmiş olduğu soruları da içtenlikle ve samimiyetle yanıtlamasına rağmen sinirli olduğu da görüldü.
 MECLİSTE TEMSİL EDİLEN PARTİ İLÇE BAŞKANLARI İLE TARTIŞIRIM
Gök ” Kartal’ı her ortamda herkesle tartışabilirim.Ancak tartıştığım siyasi parti temsilcileri Mecliste temsil ediliyor olmalılar.Diğerleri ile Kartal’ın nesini tartışayım” dedi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]