Kartal’a Organik Pazar

Yayın: 07:27 - 26.10.2009
Güncelleme: 07:27 - 26.10.2009

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün destek ve katkıları sonuncunda tezgâhlarını Kartal halkına açma hazırlığı içersinde olduğu, Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hazırlık çalışmaları başlatılan “Organik Pazar’ın kurulma çalışmaları aksatılmadan devam ettiği bildirildi.

Sağlıklı Sebze Ve Meyveler Pazarlanacak

Organik Pazar, Kartal Meydanı üstünde bulunan ve bir süre önce yıktırılan Eczacıbaşı İlk Öğretim Okulu Bahçesi’nde hormonsuz sebze ve meyve bulunduracak tezgâhlarda özellikle hormonsuz ürünlerin satılacağını hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, “  Hormon oluşturan suni ve kimyasal gübrelerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri bilinmektedir. Özellikle normal şartlarda, koyun ve sığır gübresi verilerek yetiştirilen her çeşit sebze ve meyvenin tadı ve lezzeti tabii ki damak tadı vermektedir. Hormonlu sebze ve meyve tüketen erkeklerin memelerinde de aşırı büyümeler oluyor. Hormonlu gıdaların çeşitli hastalıklar oluşturduğu hiçbir zaman akıllardan çıkmamalıdır” dedi.

Öz: “ Kartal Belediyesi ile Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Organik Pazar’da ayrıca ev hanımlarımızın evlerinde ürettikleri el emeklerini bu pazarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Kartal’da bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Fethi Satıcı

Exit mobile version