YTÜ Cumhuriyet Korosu’nda Öğrenci Ve Hocalar Aynı Sahnede

Yayın: 08:46 - 20.12.2013
Güncelleme: 08:46 - 20.12.2013

 

YTÜ Cumhuriyet Korosu kuruluşunun 15. yılını, profesörler ile öğrencilerin aynı sahneyi paylaşacağı konser ve söyleşi ile kutlayacak.

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Cumhuriyet Korosu, kuruluşunun 15. yılını özel bir konser ve söyleşi ile kutlayacak. Her kesimden müzik aşığını bir araya getiren koronun konserinde, hocalar ve öğrencileri aynı sahnede yer alırken, aynı gün YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Öğretim üyesi Kamil Erdem de “Caz ve Makam Müziği” konulu söyleşi yapacak.

 

 

PROFESÖR DE, ÖĞRENCİ DE AYNI SAHNEDE

 

Profesör’den, asistana, öğrenciden, odacıya kadar üniversitede çeşitli kademelerde görev alan müzik tutkunlarını bir araya getiren Cumhuriyet Korosu, 15. yılını icra edeceği konserle kutlayacak. YTÜ Oditoryum’da 27 Aralık Cuma akşamı 18.00’da ücretsiz olarak verilecek konserde, Feraknak ve Evç makamlarında iki fasıl icra edilecek. Konserde, Dellalzade İsmail Efendi, Zekai Dede, Şakir Ağa, Sadettin Kaynak, gibi bestecilerden seçme eserer icra edilecek.

 

 

MÜZİSYEN KAMİL ERDEM DE YILDIZLILARLA BULUŞACAK”

 

15. yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin en önemli bas icracılarından ve YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Öğretim üyesi Kamil Erdem de müzikseverlerle buluşacak. Aynı gün saat 14.00’da YTÜ Vedat Köksal Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Vekom) yapılacak etkinlikte, sanatçı Kamil Erdem önce müzik ziyafeti sunacak ardından katılımcılarla “Caz ve makam müziği” konulu söyleşi yapacak.

 

 

YTÜ CUMHURİYET KOROSU HAKKINDA

 

YTÜ Cumhuriyet Korosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. Yılı olan 1998 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi  Rektörlüğü’ne bağlı olarak kuruldu. YTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’ne bağlı olarak kurulan ve yürütücülüğünü Prof. Yavuz Aksoy ve Oktay Aybar’ın yaptığı Türk Müziği Korosu, 1998 yılında Prof. Ruhi Ayangil tarafından yeniden yapılandırılarak “YTÜ Cumhuriyet Korosu” adını aldı. Kadrosunu üniversite öğretim elemanları, öğrenciler ve her kademeden çalışanların oluşturduğu YTÜ Cumhuriyet Korosu. 2006 yılından beri ise Yrd. Doç. Dr. Özgül Turgay tarafından çalıştırılıyor.

 

İstanbul ve Anadolu’da pek çok üniversitede konser veren Cumhuriyet Korosu’nun Türkiye Cumhuriyetinin 75. Yılı etkinlikleri çerçevesinde 1998 yılında gerçekleştirilen “Cumhuriyete Armağan” adlı bir CD çalışması bulunuyor.

 

Exit mobile version