SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Karadeniz Fırtınası YTÜ’yü Salladı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’daki Trabzonlu üniversiteliler, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Resul Dindar konserinde bir araya geldiler. Trabzonlu olan YTÜ Rektörü Yüksek’in, doğup büyüdüğü yerlere özlemini dile getirdiği geceye, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı.

 

 

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Resul Dindar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) verdiği konserde binlerce genci coşturdu. Konsere alanını hınca hınç dolduran gençler, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve davetliler arasında yer alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na sevgi gösterisinde bulundular.

 

 

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden İbrahim Yüksek’in organize ettiği, YTÜ Müzik Kulübü katkılarıyla gerçekleşen Resul Dindar konserinde yüzlerce Karadenizli genç ve müziksever coşku dolu anlar yaşadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi kapasitesinin hayli üzerine çıkan coşkulu bir kalabalık eşliğinde düzenlenen konsere, YTÜ Rektörü İsmail Yüksek ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanı sıra Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakıf Müdürü Şahmeran Gülbay, Trabzonlu işadamları ve bürokratlar, Trabzon sosyal yardımlaşma dernekleri yöneticileri de katıldı.

 

 

KARADENİZ-FIRTINASI-YTU

 

Tanışma yemeğinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden etkinlikte salonu dolduran binlerce genç, Kemence Ustası Yusuf Kemal Keskin eşliğinde horona eşlik etti.

 

 

Konser öncesi kendisi de Trabzonlu olan YTÜ Rektörü İsmail Yüksek kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Yüksek, gençlere ellerinde bulunan imkanlara şükretmeleri ve daha fazlasını elde etmek için çok çalışmaları gerektiğini kendisinden örnekler vererek açıkladı.

 

 

Trabzon’da doğup büyümenin yanı sıra aile içindeki örnek profillerin kendisine sevgi ve saygıyı öğrettiğini ifade eden Yüksek, “Rahmetli dedemden ve Babaannemden saygının ve sevginin ne olduğunu öğrendim.” diye başladığı konuşmasını şu anlamlı cümlelerle sürdürdü:

 

Evde olan ekmeğin komşu ile paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Ormanda bulduğu kestaneyi, bahçede bulduğu armudu veya cevizleri kuşağına koyup ilk gördüğü çocuğa veren annem çocuk sevgisini, merhameti ve bölüşmeyi öğretti. Zor doğa koşulları vatanın her şartta sevilmesi ve ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini öğretti. Saygı ve sevgi sınırlarını aşmayan akşam muhabbetleri ile dinlenen ajansların aile içinde yorumlanması, insanlığa bakışımızı öğretti. Sonuç olarak insan olmanın olmazsa olmazlarını öğrendiğim güzel memleketimi çok özlüyor oradan uzakta olmanın hüznünü, her fırsatta sizlerle beraber olmak suretiyle bir nebze olsun atmak istiyorum.”

 

Rektör Yüksek’in konuşması salonu dolduran gençler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

Yüksek’in ardından kürsüye çıkan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, hemşerileriyle İstanbul’da böyle bir organizasyonda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasında Trabzonspor ile ilgili de bilgi veren Başkan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’u hak ettiği yere taşımak ve hakkını savunmak için yönetim olarak var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

 

Hacıosmanoğlu’nun konuşması salonu dolduran gençler tarafından sık sık tezahüratlarla kesildi.

 

Organizasyonun koordinatörlüğünü üstlenen YTÜ Rektörü İsmail Yüksek’in oğlu İbrahim Yüksek’de “Kemençenin bir ruhu varsa bizi bu gün bir araya getiren bu ruhtur’ diye başladığı 

konuşmasında “Karadeniz insanı evlerin arasındaki mesafeden ve dik yamaçlardan ötürü tek olmak mecburiyetindedir. Bu mecburiyet bizleri ayıramamış birbirimize daha çok bağlamıştır. Birbirimize her zaman yardım etmiş ve yalnız bırakmamışızdır. Bu günde bunun en güzel örneklerinden birini gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından sahneye Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden Resul Dindar çıktı. Yaklaşık 2 saat boyunca sevilen şarkılarını salonu hınca hınç dolduran Trabzonlu gençler için seslendiren Dindar, müziği ve sempatik tavırlarıyla gençleri coşturdu. Dindar’ın şarkılarına gençlerin de eşlik etmesiyle adeta salonda yer yerinden oynadı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]