Bakan Nabi Avcı’dan, Okullarda Bağımlılığa Karşı Yeşilay İle İşbirliği

Yayın: 11:06 - 03.01.2014
Güncelleme: 11:06 - 03.01.2014


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ve Milli Eğitim Bakanlığı, Okullarda Madde Bağımlılığına Karşı İşbirliği Protokolü İmzaladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte okullarda madde bağımlılığına karşı mücadele için işbirliği protokolü imzaladı. Protokolü imzalayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı uygulanacak olan projenin, bağımlılıkla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırıldığını söyledi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” projesiyle okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Üsküdar Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman katıldı.
Yeşilay ile birlikte yapılacak olan çalışmanın detaylarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Protokolümüzün imzalanmasıyla uygulamaya başlayacağımız proje, ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları mevcut eğitim sitemimiz göz önüne alınarak kurgulanmış ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırılmıştır. Bu kapsamda yaygın eğitim faaliyetlerinin yanı sıra okullarımıza rehberlik dersleri yoluyla sınıf öğretmenlerine konuyla ilgili içerik sağlayacak ve bu içeriklerin hedef gruplara yönelik bir eğitim planı uygulanacak. Proje kapsamındaki hedef gruplarımız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, velilerimiz, okul ve kurumlarda çalışanlarda yaygın eğitim kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerimiz olacak” dedi.
Pilot uygulama ilk önce İstanbul’da yapılacağını söyleyen Bakan Avcı, “Alınan verilere göre bu çalışmalar ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Eğitim yoluyla farklı yaşlardaki kişilere bağımlılıklar ve hayatın getirdiği olumsuzluklarla ilgili önleyici ve koruyucu hizmet sunmayı hedefleyen bu protokolümüz ülkemize, gençlerimize, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Bakan Nabi Avcı, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ile birlikte işbirliği protokolünü imzaladı.İSTANBUL (İHA)

 

Exit mobile version