SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da deprem dönüşümüne Belde sitesi ile devam

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, “Deprem-Kentsel-Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi, “Kentsel-Deprem-Yerinde Dönüşüm” kapsamındaki yıkım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 5 yıl boyunca Kartal’da başlattığı dönüşümün bir örneği olan “Deprem Dönüşümü”,  kapsamında Belde Sitesi’nin yıkımı CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili  Celal Dinçer, Kadir Gökmen Öğüt,  CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP  Kartal, Maltepe, Adalar, Pendik, Sultanbeyli,Ümraniye İlçe Başkanları, CHP İl ve İlçe Gençlik Kolları,Kadın Kolları Başkanları, İl yöneticileri, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Kartal’ı Anadolu Yakası’nın merkezi haline getirmeyi hedefleyen ve halkın önceliklerine göre Kartallıların kendi koşullarına özel dönüşüm seçenekleri oluşturmasını sağlayan Başkan Altınok Öz’ün Kartal’da başlattığı “Dönüşümde Kartal Modeli” kapsamında Belde Sitesi’nin “Deprem Dönüşüm” yıkımı gerçekleşti.
10 blok, 100 daireden oluşan Belde Sitesi’nin yıkımına, Belde Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Davut Polat,  Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri, çok sayıda mahalle sakini ve partili katıldı.

1510735_1451288788423738_256390819_n
KARTAL BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. ALTINOK ÖZ:
DEPREM DÖNÜŞÜM TASLAĞINI HAZIRLAYAN İLK BELEDİYEYİZ
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, “Biz dönüşüm içindeyiz. Kartal 1949 yılında sahil kasabasıydı, sanayi kenti ilan edildi. Sonrasında yerleşim birimi haline geldi. Milli Emlak’ın ve belediyenin arazisine yerleşen insanlar şimdi Kartal’da yerinde dönüşümün en güzel örneklerini yaşıyor. Kartal Belediyesi onların mülkiyet sorunlarını çözdü ve çözmeye devam ediyor. Onlar kendi aralarında birleşiyorlar ve kendi imalatlarını yapıyorlar. Değişik alanlarda gelen insanlarla oluşan siteler veya evler depreme dayanıklı değiller. İşte bu yüzden bu siteler ve evler dönüşüm çabası içerisinde. Biz buna “deprem dönüşümü” diyoruz. 1992 yılından sonra sanayi emlejantı kaybolup, konut, ticaret ve turizm fonksiyonu olan ve sanayinin boşaltıldığı alanda bir dönüşüm gerekiyordu. İşte onun adı da “kentsel dönüşüm”. Deprem dönüşüm sözleşme taslağını ilk ve tek hazırlayan Kartal Belediyesi’dir. Bakanlığa da bunu bildirdik. Kartal Belediyesi’nin hazırladığı deprem dönüşüm taslağının üstüne bir taslak şu ana kadar çıkmış değil. Belde Sitesi yönetimi Kartal Belediyesi’nin hazırladığı “Deprem Dönüşüm Taslağı” bugün bu site sakinlerini ve yönetimini yan yana getirdi. Site sakinleri bu dönüşümün içinde birbirlerine sıkıntı verdilerse haklarını helal etsinler. Çünkü burada yine siz yaşayacaksınız. Seçim bildirgemizde depremi birlikte yeneceğiz dedik. 6306 sayılı yasa çıkmadan 9 ay önce Kartal Belediye Meclisi’nde  “Deprem nedeniyle evi boşalacak kişilere 500 TL kira yardımı verelim” dedik. Sayıştay bizlere “Siz bu yardımı yapamazsınız” dedi. Ama bugün geldiğimiz nokta, 650 TL kira yardımı yapıyorlar.  6306 yasayla devlet bunu verir hale geldi. Yeni bir bina yapılacak. Çatı sularını depolayın. Bahçenizde ve ilave bir boruyla sifonda kullanın. Bunlar yapılırsa bir dairenin yüzde 25-30 arasında su tasarrufu gerçekleşmiş olacak. Enerji tasarruflu bir bina projesi oluşturun. Fazla enerji masrafınız olmasın. Çünkü dışa bağımlı bir ülkeyiz. 2009 yılından itibaren site sakinleriyle bir araya gelerek çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmaları kitap haline getirdik. Bugüne kadar Kartal’da 303 bina yıkıldı veya yıkılacak hale geldi. Bu binalarda bağımsız bölüm 2 bin 406. Yaklaşık 9 bin 624 kişi bundan etkilendi. Beni bu konuda 1969 mensubu bulunduğum gençlik kollarında çalıştığım Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri ve rahmetle anıyorum Vedat Dalokay,  Sosyal Demokrasi Dernekleri Başkanım olan Ali Dinçer’i rahmetle anıyorum. Onlar başlattılar, biz o yolda yürüyoruz. Ankara’da bütün dönüşüm projelerine imza atan Murat Karayalçın’a ve hakkın rahmetine kavuşanları da saygıyla ve minnetle anıyorum.” dedi.

belde sitesi-5
CHP İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI
CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Bu ülke için çalışanları kucaklayacağız. Kartal’da bu ilk değil. Burada daha önce yıkım ve temel atma törenlerine katıldım. Yurttaşlarımız  kendi aralarında anlaşıyorlar. Anlaşamazlarsa belediye devreye giriyor ve vatandaşların hukuki haklarını kaybetmeyecek şekilde bir düzenleme ortaya çıkarıyor ve sonuçta yıkım gerçekleşiyor. Yıkım gerçekleşirken kimse yerinden edilmiyor. Bulunduğu yerde “yerinde dönüşüm” yapılıyor. Yurttaşlarımı başka yerlere götürmüyor. Kendi sosyal çevresinden, komşusundan hemşehrisinden koparmadan bu işi yapıyoruz. Bu işi sosyal demokrat belediye başkanları yapıyor. Bizim kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Biz insanların daha iyi yaşamalarını istiyoruz. Biz yurttaşlarımızın depreme dayanaklı, değeri artan evlerde huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. Biz yoksullukta birlik değil, zenginlikte birliktelik istiyoruz. Kartallılar 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanına vize verdiler. Teşekkür ediyorum, karşılığını alıyorlar. Büyükşehir için Mustafa Sarıgül’ü getirdik. Kartal 2009’da Sosyal Demokrat Belediyecilikle tanıştı ama İstanbul’un da bu tanışmaya ihtiyacı var. Mustafa Sarıgül’ü 30 Mart akşamı İstanbul’a Belediye Başkanı olarak göreceğiz” dedi.

belde sitesi-3
CHP İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA SARIGÜL
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ise “Burada Kentsel gelişim olacak. Yaşamda tercihler vardır. Ya tozda dumanda kalırsınız ya da tozu dumana katarsınız. İstanbul’da kin, nefret ve sevgisizlik dönemini bitireceğiz. İstanbul’da dostluk dönemi başlayacak.  İstanbul’da bilimin, hukukun onay vermediği projeye onay vermeyeceğiz. İstanbul’da yurttaşlarımızın dönemi başlıyor. Üç yakınınızı, komşunuzu ikna edin. Üç kişiyi Kartal’da ve İstanbul’da bizlere oy vermek için ikna edin. Bize misafir olarak gelen oy kalıcı olur. Çok çalışacağız. Tünelin ucundaki ışığı görüyorum. Onlar çok konuştu şimdi sıra siz de. Siz konuşacaksınız. Sizin emeğiniz benim için çok önemlidir. Bana bir adım gelene on adım gittim. Büyükşehir Belediyesi’ne gelen insanlara ne düşünce de ve inançta olduğunu sormam. Biz o vatandaşımıza “Size nasıl yardımcı olabiliriz” diye sorarım. 81 günümüz kaldı. Çok çalışmalıyız. İlçe başkanları ve gençlik kolları ve vatandaşlar çok çalışmalıyız. Kartal Belediyesi’nin böylesine bir aktivitesine katılmaktan mutlu oldum. Kartal’a ve Belde sitesi sakinlerine hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

belde sitesi-4
ADIM ADIM DÖNÜŞÜM
Kartal Atalar Mahallesi’nde yıkımına başlanılan Belde Sitesi  dönüşümde  ilk aşama tamamlanmış oldu.
Kartal Belediyesi  bugüne kadar yaptığı çalışmalarda çok sayıda sitede  kentsel ve deprem dönüşüm ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.  Belde Sitesinde de Yapı Kontrol Müdürlüğü  site sakinlerini, oturdukları binanın riskli olduğu ve kanunda belirtilen süreler kapsamında binalarını tahliye etmeleri gerektiği doğrultusunda bilgilendirdi. Vatandaşlar dönüşüm sürecinde  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından bilgilendirme toplantılarıyla aydınlatıldı.
6.7 dönümlük alanda yapılanan Belde Sitesi, batısında bulunan yaklaşık 426 metrekarelik otopark alanı ile birleşerek hem 7 dönüme yükseldi, hem de emsal değerini 1.75’den 2.50’ye yükseltmiş oldu. Böylelikle 6306 sayılı kanun kapsamında “Deprem dönüşüm” ve aynı zamanda “Yerinde dönüşüm”ün örneği olarak Kartal’da ortaya çıktı.
Kartal Atalar Mahallesi’nde bulunan Belde Sitesi, 25 kattan oluşan 2 blok ve 200 daire olarak yeniden inşa edilecek.

belde sitesi-2
KARTAL’DA DÖNÜŞÜMÜN KİTABINDA DA YER ALDI
Kartal Belediyesi’nce bastırılan “Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” kitabında Belde Sitesi toplantıları da yer aldı. Kitapta Kartal’da beş yılda yapılan deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümle ilgili sitelerde yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile site sakinleri arasındaki konuşmaların da yer aldığı önemli bir kaynak kitap oldu. Dönüşümüm hikayesi bu kitapla geleceğe de taşınmış oldu.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]