SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal Belediyesi Nikah salonunda skandal gerginlik…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kalp kırmaya değermiydi  müdür bey!..

Kartal Belediyesi nikah salonunda nikah sahibine hoş geldiniz konuşması için izin verilmedi. Göreve yeni başlayan nikah salonu müdürünün, nikah sahiplerine yönelik onur kırıcı davranışı, yeni evlenen çifte en mutlu günlerini zehir etti. Nikahtan önce misafirlere hoş geldiniz konuşması yapmak isteyen nikah sahiplerini ani bir müdahale ile susturup mikrofonları kapattıran müdürün yaptığı bu hareketi sorgulanıyor.

nikah-şaban-aydın-(2)-tek

Nikah sahibi olan kişi Kartal halkının çok iyi tanıdığı Kartal’da 35 yıldır saatçilik üzerine esnaflık yapan Şaban Aydın.  Oğlunun nikahı için Bülent Ecevit Kültür Merkezinin içinde bulunan Kartal Belediyesi nikah salonunda toplanan misafirlerine hitaben hoş geldiniz konuşması yapmasına izin verilmeyerek davetlilerin huzurunda kendilerinin böyle rencide edilmesinin çok üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti.

nikah-saban-aydın-(2)-ikili

Nikah salonunda hoş geldiniz konuşması yapamazsınız…

Şaban Aydın, “ Nikah başlamadan önce hoş geldiniz konuşması yapmak istedim. Fakat rahatsızlığımdan dolayı sesimde problem olduğu için Pendik’de resmi din görevlisi olan dostumuz Fikret hocadan benim adıma bu konuşma yapmasını rica ettim. Sağ olsun oda beni kırmadı konuşmak için ikimizde beraber sahneye çıktık. Besmeleyle başlayan konuşmasına “ – saygı değer misafirler ben size aile adına hoş geldiniz diyeceğim, bu düğün hayırlı uğurlu olsun, peygamber efendimizin bir hadisi vardır “ Nikahta hayır vardır, aranızda nikahı yayın” hadisini Arapça ve Türkçe mealini okur okumaz, salon görevlisi benim kolumdan tutarak konuşmayı kesmemizi istedi.

Davetlilerin huzurunda bizi rencide etti…

Bende hocaya ilettim, Fikret Hocada konuşurken başka bir kişi ( kendisi nikah salonunun müdürü imiş) gelip kolumuzdan tutarak, ” – beyefendi sizi şöyle alabilir miyim, yeterince konuştunuz…”  Sonra “ – bu salonda böyle konuşmalar yapamazsınız, burası konferans salonu değil, nikah salonu, yeterince hoş geldiniz dediniz. ” “ hocanın elindeki mikrofonu aldıktan sonra ellerini havaya kaldırarak görevlilere “Konuşmayı kesin, kapatın bu mikrofonu, bu salonda bu şekilde konuşamazsınız!..” diye bağırdı. Bu görevli müdür böyle  müdahale ederek beni ailemi eşimin dostumun yanında rencide etti, en mutlu günümüzü bize zehir etti.

Olayın büyümesini önledim…

Tabii ki bu duruma, davetliler eşimiz dostumuz çok büyük tepki göstermek istediler. Ben olgunlukla davranarak, olayın daha fazla büyümemesi adına onları sakinleştirdim. Bu olayın o müdür diye oraya görevlendirilen kişinin şahsi bir hatası olduğunu düşünüyorum. Parti görüşü veya zihniyeti olarak düşünmek istemiyorum. Eğer öyle bir görüş hakim olmaya çalışırsa bu halk o binaları o kişilerin başına yıkar. Herkes haddini bilmeli, ben 35 yıllık esnafım beni Kartal’da herkes tanır, bilir. Bu davranışlar topluma zarar verir. İlgili kişi hakkında Kartal Belediyesine 16.10.2009 tarihinde yazılı şikayetimi bildirdim, ilgililer gereğini yapacaktır, bu adamı o görevden alacaklardır, diye düşünüyorum. Böyle toplumun hassasiyetlerine gereken duyarlılığı gösteremeyen kişileri bu tarz topluma açık olan yerlerde görevlendirmemek gerekir.

İşte o anın görüntüsü…

Konu Meclise taşındı…

Öte yandan,  Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin Berktaş tarafından 19.10.2009 tarihinde yapılan belediye meclis gündemine taşınan nikah salonunda yaşanan krizle ilgili olarak Meclis başkan vekili Kamer Gök, “ Ya böyle bir şey olabilir mi? Nasıl böyle bir davranışta bulunabilirler, eğer bu olay yaşandıysa gereken yapılmalıdır. Biz İslamın bin yıllık tarihin birikimine vakıf insanlarız. Hepimiz müslümanız dini değerlere saygılı olunmalıdır. Eğer bu görevlimiz düğün merasimine saygı göstermemişse ona da hesabını sorarız” derken, Meclis üyesi ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü de “ Bu konunun tarafımızca araştırılıp 23.10.2009 Cuma günkü meclis toplantısında meclise bilgi verilmesini arz ederim. “ dedi.

Fakat ne yazık ki; Cuma günkü sayın Başkan Altınok Öz’ün meclis başkanlığı yaptığı meclis toplantısında bu konu görüntü kaydının gösterimi için hazırlık yapılmasına rağmen gündeme gelmedi.

nikah-salonu-mmududurru-(1)

Melikoğlu, “ Zaman aşımından dolayı müdahale ettik” dedi.

Kartal Belediyesi Nikah Sarayı Müdürü Tahsin Melikoğlu, “ Zaman aşımından dolayı müdahale ettik” dedi.

Nikah esnasında yaşanan gerginlikle ilgili görüşlerini aldığımız Tahsin Melikoğlu; “ o günkü olayda öyle yine 15 dakikada bir nikah kıydığımız bir gündü. Yine yoğunluk vardı. Odamda oturuyordum. Zaman zaman davetlilerin yanına giderim aralarına karışırım, aksayan yönleri tespit etmeye çalışırım. O sırada yine aşağıya, salona indim, 3 tane gelin arka arkaya bekliyor. Bizim 2 tane gelin odamız var.O yoğun günde nikah masasında eğer bir tıkanma olursa gelinler dışarıda kalıyor birde takı takılan gelinler tekrar dönüyorlar takılarını çıkarmak için.. bu sebeple ikinci bir yoğunluk yaşıyoruz.

Gelinleri görünce “nedir bu yoğunluk”  dedim. Gelinler bekliyorlar nikâh kıyılmıyor içeride.

Dediler ki oğlu evlenen bir beydendi davetlilere hoş geldiniz demek için mikrofnu bizden aldı. Ama konuşmayıp bir başkasına verdi mikrofonu. Alan kişi de uzatıyor. Buda yığılmaya sebep oldu. O nedenle biz beyefendinin sözünü kesmesini istiyoruz dediler. Buna rağmen ben etik olmaz düşüncesiyle kendim kürsüye çıkmadım.

Davetlilerin huzurunda benim çıkıp da söylemem etik olmaz dedim.

Nikah memuru Sait Bey vardı, onu çağırdım oda nikâh kıymak için bekliyordu. Sait beye dedim ki bu beye söyle konuşmasını kısa kessin bak koridor gelin doldu. Sende biran önce başla, Sait Bey tamam dedi. Beyefendiye söyledi. Ben arkada bekliyorum, o şahıs yine devam ediyor ve devam ederken de şunu söylüyor, “- bunlar zaten hocalardan korkarlar”. Bu işte bir olumsuzluk olduğumu hissettim ve içeri girdim, “- beyefendi lütfen sizi şöyle alayım” dedim aldım, koridora çıkardım. Koridora çıktıktan sonra aile bana tepki gösterdi.

Bunun üzerine koridorda bekleyenleri gösterdim. Kendi gelinleri de bekliyordu. İlk kendi nikâhları kıyıldı zaten o olaydan sonra kendi nikâhları kıyıldı. Bu kadar insan bekliyor, buranın bir formatı var. Biz 15 dakikada bir nikâh kıyıyoruz, görüyorsunuz bekleyenleri, herkese bu kadar zaman tanırsak bu işin altından kalkamayız. Siz benden izinde almadınız. Sorsaydınız bunu izah ederdim. Madem böyle bir olay olmuş geçin nikâhınızı yapmaya devam edin, dedim” şeklinde açıkladı.

İşte olayın görüntüleri:

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]