SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İmamların Rotasyon İşlemleri Başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Komisyonlar Haziran ayında toplanıyor.100 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeye göre aynı yerde 5 yıl görev yapan imamlar rotasyona tabi tutulabilecek.

İmam ve müezzinlerin yer değiştirmesine, il ve ilçe müftülerinden oluşan komisyonlar karar verecek. Görev değişimleri il sınırları içinde olana komisyon, il dışı olanlara ise Diyanet İşleri Başkanlığına havale edecekler Din görevlilerinin bazıları rotasyona tabi tutulacak. 

İlk önce hakkında şikâyet bulunan ve 10 yıl aynı yerde görev yapan din görevlileri yer değiştirmeye tabi tutulacak.
Diyanet’te uygulanan sistemde din görevlisi istemediği sürece tayin edilmiyor. Çok sayıda imam ve müezzin, göreve başladığı camiden emekliye ayrılıyor.
imamlar-rotasyona

İmam Hatip ve Müezzin Kayyım rotasyon işlemleri RESMEN 2014 Haziran ayında başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin yükselme ve tayin yönetmeliğini değiştirdi. 110 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeye göre aynı yerde 8 yıl görev yapan imamlar rotasyona tabi tutulabilecek. İmam ve müezzinlerin yer değiştirmesine, il ve ilçe müftülerinden oluşan komisyonlar karar verecek. Görev değişimleri il sınırları içinde olacak.

Komisyon iller arası tayin yapamayacak. Düzenleme ile imam ve müezzinlerin çok uzun yıllar aynı yerde görev yapmasının önüne KISMİ olarak geçilecek. Uygulamanın ZAMANLA 8 yılı dolan herkesin zorunlu olarak yer değiştireceği şeklinde anlaşılmaması gerektiğini belirtelim. “Kimin devam edip kimin yer değiştireceğine komisyon karar verecek.”

Uygulama, 2014 yılı Haziran ayından itibaren başlayacak. İlk önce hakkında şikâyet bulunan ve 8-10-15 yıl aynı yerde görev yapan din görevlileri yer değiştirmeye tabi tutulacak.

ROTASYONDA NELER VAR…

2014 Haziran Ayında Başlayacak İlk Rotasyon İşlemi

2014 Yılında  15 Yıl Olanlar,
2015 Yılında  10 Yıl Olanlar,
2016 Yılında   8 Yıl Olanlar
için takvimi başlatacak.

Halen Diyanet’te uygulanan sistemde din görevlisi istemediği sürece tayin edilmiyor. Çok sayıda imam ve müezzin, göreve başladığı camiden emekliye ayrılıyor.

Teşkilata hareketlilik getirecek bu sistem MİLAT olarak kayıtlara geçecek

MADDE 19 –

d) Bulunduğu yer ve görevde başarılı olamayanlara başka yer ve görevlerde denenme imkânı verilmesi,

(4) Bu maddede belirtilen sebepler dışında, cami görevlilerinin yer değiştirmelerine esas olmak üzere illerde il müftüsünün başkanlığında, durumu görüşülecek görevlinin bağlı bulunduğu müftü dâhil beş kişiden oluşan bir Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu kurulur. Bu Komisyon; her yıl Haziran ayında toplanarak cami görevlilerinden bulunduğu görev yerinde beş yılını tamamlamış olanlardan, bağlı olduğu müftülükçe veya lüzumlu görülmesi halinde il müftülüğünce komisyonda görüşülmesine karar verilenlerin durumlarını bu Yönetmeliğin ekinde yer alan 

EK-6 

Cami Görevliliği Değerlendirme Kıstasları Formu ile birlikte özlük dosyasına göre inceler. Bu Yönetmeliğin 17 nci maddesinde belirtilen gruplardaki camilere Komisyon tarafından nakli gerekli görülenlerin il içi nakilleri, 18 inci maddede belirtilen esaslar dikkate alınarak valiliklerce yapılır; il dışı nakil teklifleri ise Başkanlığa gönderilir. Nakli gerekli görülmeyenlerin, durumları her üç yılın sonunda aynı usulle yeniden değerlendirilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı son 2 yıldır büyük işlere imza atmaya başladı. Başkan Görmez ve ekibi Diyanet’te Köklü değişikliklerin sinyalini daha önceleri vermişti.

1’ci rotasyon işlemleri: Müftüler

Zaman hızla ilerledikçe değişim sinyalleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ilk rotasyon işlemlerini il ve ilçe müftüleri üzerinden gerçekleştirdi. Aynı yerde 10 yıl ve üzeri görev yapan bütün müftüleri rotasyona tabi tutarak, rotasyon işlemlerine resmen başlamış oldu. Bu konudaki bütün gelişmeleri ayrıntılarıyla birlikte okuyucularımızla paylaştık.

2’ci rotasyon işlemleri: Vaiz, Şube Müdürü ve Şefler

Vaiz ve Şube Müdürlerin rotasyonu sessiz sedasız devam ederken, Şeflerin rotasyon işlemlerinde sesler çıkmaya başladı. Tabiri caizse sancılı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığıişeflerin rotasyon işlemlerinde geri adım atacağı zanediliyordu (!) ama bu olmadı. 

 

Olamazdı da…Başkanlık, bu konuda çeşitli anket ve formlar düzenledi ve din görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu dinledi. Karar ne oldu? Şefler rotasyona tabi tutulacak ve tutuldu. yakın bir zamanda sonuçlar internet üzerinden şeflere duyurulacak…

3’cü  (en önemli) rotasyon işlemleri: İmam ve Müezzinler

Diyanet İşleri Başkanlığı, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarda kısmi de olsa, görev yerinde sıkıntılı olanlar için rotasyona tabi tutulacağını müftülüklere bildirmiş, müftülüklerde gereğini yaptılar.

Teşkilata hareketlilik getirecek bu sistemde (“İmamlara ve Müezzinlere Rotasyon geliyor” İmamların ve Müezzinlerin rotasyona uğramamaları için neler yapmacağı konusunda kısa bilgiler…

1: Muharrem ayı münasebetiyle etkinliklerinize devam edin. Mutlaka bir icraat gerçekleştirin.(Ayrıca bütün kutsal günlerde etkinliklerinizi faal duruma getiriniz)

2: 1 ay sonra cami cemeatına yönelik “camide Kur’an öğretimi” kurslarını açınız.

3: Cami derslerine mutlaka devam edin. ( İlmihal okuma, tefsir ve hadis gibi..)

4: Sosyal etkinliklerinizi cami dışını taşıyınız. (Etrafınızda neler olup bittiğini kontrol ediniz. Cenaze, asker uğurlama, yağmur duaları ve veya sünnet şölenleri gibi….)

5: Teknolojiyle aranızı düzeltiniz, yabancı olmayınız. Camilerinizde mutlaka bilgisayar, projeksiyon, telefon ve internet bağlantılarınız olsun.

6: Sarık ve cübbelerinize dikkat edin. (Sarıklardaki jilatine ve cübbelerinizdeki kırışıklığa dikkat)

7: Yaz Kur’an Kurslarında öğrencim yok deyip bir kenara çekilmeyiniz…

8: Amir memur ilişkilerinize çok dikkat edin. Diyanet İşleri Başkanlığı’nde bu kavram bir nebze kalsada neticede amir ilişkilerine önem verin. İmam, karşısındaki müftüde olsa ağırlığını hissettirmelidir.

9: Kılık ve kıyafetinize çok dikkat edin.

10: Cemaatle olan ilişkilerinize özen gösterin.

11: Amirle aranızda kırgınlıkta olsa mutlaka istişare ediniz. Aranıza kimseleri sokmamaya çalışınız.

12: Din görevlileri performansına performans eklemeli.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]