SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yıldız, Kartal’a Yapılan Her Faaliyetin Takipçisi Olacağız

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av.Temurhan Yıldız Belediye Başkanı Altınok Öz’e yüklendi.

 

 

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı yerel basınla bir araya geldi.

Seçimlerden bu zamana kadar yaklaşık yedi ay geçmesinin ardından Ak Parti ilçe teşkilatı, yerel basının önemini yeni fark etmiş gibi aniden bir kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek Kartal Belediyesinin mevcut çalışmalarını değerlendirdi.

 

Av. Temurhan Yıldız, “ Bundan sonraki süreçte de yerel basını bilgilendirme toplantılarını sık sık  yapacağız. Bugüne kadar yerelde hizmetler genel iktidarımızın yaptığı hizmetlerin halkımıza duyurulması noktasında sizlerin çok duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Yerel gazetelerimizin halkımızı objektif bilgilendirme adına sizlerin katkısı gerekiyor.

 

ak-parti-kartal-kahvalti-(1

 

Evet göreve geldiği günden bu güne kadar hizmet üretemeyen CHP’li Kartal Belediye yöneticileri beceriksizliğini çeşitli karalama kampanyalarıyla örtmeye çalışarak durumu kurtarmaya çalışmaktadır.

 

56 milyon TL borcun açıklamasını yapamıyorlar

Borçlu belediye devraldık diyorlar, meclis üyelerimiz tarafından Eylül ayında verilen soru önergesine hala cevap verebilmiş değiller. Ama en alt kademeden en üst kademeye kadar her tarafta iftira politikası yürütmektedirler.Ama sizlerde biliyorsunuzki bilgi edinme yasası var. Bu yasaya göre yazılı olarak verilen soru önergesine cevap verilmesi gerekir. Niye cevap veremiyorlar. Geçmiş dönemlere baktığınız zaman anadolu yakasında belediyeler içerisinde mali yapısı en iyi olan belediye yine Kartal Belediyesidir.

Yüz milyonTl den fazla yatırım yaptık, yüz milyonlukta kaynak bıraktık

Bizim yönetimimiz dönemimizde yüz milyon TL üzrinde yapılan hizmetlerimiz bitmiş olan tesislerimiz vardır. Yakacık merkezde bitmiş olan tesis, Hürriyet mahallesinde bitmiş olan tesis, Atalarda kreş olarak kullanılan tesis, ve bir çok muhtarlık binası, trafo binaları, ve 15 adet prestij caddesi yaptık.

akparti3

Ne yazık ki bu hizmetleri inkar ediyorlar, ama Kartal belediyesine kaynak üreterek kazandırdığımız kaynak bedeli yüz milyon TL nin üzerindedir.  Cevizli mahallesinde kaynak üreterek Kartal belediyesine kazandırdığımızbir arsa var ki ekspertiz değeri elli milyon Tl dir. Yeni yapılan Adalet Sarayının arkasında Çanakkale caddesi üzerinde Alejant – akaryakıt istasyonu özelliğine uygun bir taşınmaz kazandırmışız ki bugün kü değeri yirmi milyon euro dur.Yani bütün bunlara baktığımızda yüz milyorn Tl değrinde bir kaynak bırakmışız.

İnşaatların bitirilmesi için dört milyon yerine on milyon alındı, hala ne bekleniyor!..

Yine bildiğiniz gibi Kartal’da Ak Parti döneminde inşaatına başlanılan ve henüz bitirilemeyen, belediye hizmet binası, katlı otopark ve Soğanlık’ta Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi binası olmak üzere üç adet binanın bitirilmesi için gereken maddi bedeli mahkeme tarafından yapılan tespite göre dört milyon Tl gerekmekte idi.

İnşaatların bitirilmesi için gereken bu rakamın üzerine dört buçuk milyon TL de ceza uygulanarak müteahhit firmadan yaklaşık on milyon Tl Kartal Belediyesi kasasına aktarılmış bir kaynak vardır.

Bu on milyon Tl belediyenin kasasına girmiş olmasına rağmen Kartal Belediye başkanı bu inşaatları bitirebilmek için, kredi çekmek üzere belediye meclisinden teklif karar usulü ile yetki almıştır. Ne kadar kredi çekeceğinin sınırıda belli değildir.

 

Sosyal belediyecilik adına hiç bir faaliyetin olmadığı fakat nasıl bir ideoloji sergilendiğine hepiniz şahit oldunuz.

 

Festivalde İdeolojik propaganda yapılmıştır!

O standları dolaşanlar hangi ideolojik gaye sergilediler halkımız çok iyi gördü. Fakat ne yazıktır ki bir özürlüler derneği stand açmak için müracaat etmiş olmasına rağmen izin verilmemiştir.Özürlüler derneğinin tüzüğü sorgulanmıştır.Kırk gün süren eğlencenin maliyeti dört milyon altı yüz bin Tl olmuştur.

 

Skandal Bir Festival


Festival süresi içinde İstanbul’da yaşanan sel felaketi ve doğudan gelen şehit cenazelerinin toplumumuzu yaraladığı gerekçesi ile meclis üyelerimiz burada böyle bir eğlencenin yapılmamasını gündeme getirdi. Bu önerinin ardından Belediye başkanı mecliste “ festival bitmiştir” dedikten bir gün sonra festival kaldığı yerden devam etmiştir. Bu toplumun hassas değerlerine saygılı olmak gerekir. Üzüntü ve sevinçte hep beraber hareket etmek gerekir.

 

Emlak vergileri % 300 artırılmıştır.

2009 yılında yapılan tespit çalışması neticesinde Kartal’daki arsalarımızın rayiç bedelleri % 300 oranında zam yapılmıştır.

2010 yılında ki emlak vergileri ile ilgili, özellikle 2009 yılında bir tespit çalışması yapılmıştır. Bu tespit çalışmasının neticesinde Kartal’’da ki arsalarımızın m2 kare rayiç bedelleri  % 300 oranında artmıştır. Bu şu demektir. Şu anda vatandaş bunu bilmiyor Bu zam 2010 yılında gerçekleşecektir. Halkımız bu zammın farkında değildir, öderken anlayacaktır.

 

Adada ölü bir yatırım…

Değerli Kartallılar toplanan paralar nereye gidiyor? Nasıl bir icraat?

Kartal Belediyesi özellikle Adalar Belediyesinin önerisi ile Ada’da yer alan Orman ve Çevre Bakanlığına bağlı sosyal tesisleri almak üzere ihaleye girmiş ve bir milyon iki yüz elli bin Tl bedelle ihaleyi almıştır.

Muhammen bedelle dört yüz bin Tl olarak ihaleye çıkan bir yeri 1.250.000 –  Tl alıyor. Sadece yaz aylarında halka hizmet edecek olan bir tesisi Kartal Belediyesine yük olacak şekilde almak ne kadar akıllıca. Vay haline Karta’lın… paralar nerelere harcanmaktadır.

Adalar Belediyesi ayrı, sınırları  ayrı, ilçe olarak ayrı, burası sadece Kartal Halkına tahsis edebileceğin bir yer değil. Bir başka ilçeden geldiği zaman bunları ikametleri ile mi sorgulayacaksin? Bunlara ne diyeceksin? Yoksa Kartal halkına % 300 ZAM yaparak  toplamış olduğun EMLAK vergileriyle, Maltepe’den, Pendik’ten, Kadıköy’den  ve Adalardan gelen  halka  PLAJ mı açacaksın?

 

Aydos ormanına Golf sahası projesi

 

Golf projesi hakkında söyledikleri vatandaşla dalga geçmektir!

Sayısal olarak çok kısıtlı bir zümrenin ilgilendiği GOLF sporunu Kartal halkı ile buluşturmak yaygınlaştırmak ne kadar mantıklı. Türkiye’de golf sporu yapan kesimin sayısal olanak ne kast ettiğimizi ve toplumumuzun % de kaçını oluşturduğu nu hepiniz tahmin ediyorsunuz.

Bu tarafta Orhantepe spor kulübü gibi bir sürü amatör spor kulüplerini desteklemek yerine halkımıza çok uzak bir spora yatırım yapmak ne kadar doğru bir yatırım siz düşünün. Bu iş içinde sınırsız kredi yetkisi alınıyor meclisten.Bunun takdirini Kartal halkına bırakıyoruz.

 

Milli şeflik tek adamlık devam ediyor

Mecliste komisyon çalıştırma yok, kararlar teklif karar şeklinde alınmaktadır.En kolay yol kredi çekmek için yetki kararı almak için çaba sarfediliyor.Üst limit belirtilmiyor, tabi durum böyle olunca belediye komisyonları çalıştırmadığı gibi tek adamlık milli şeflik Kartal’da devam ediyor. Kent konseylerinde alınması gereken konular bile müzakere edilemeden 70 sene öncesinde olduğu gibi tek adamlık yani milli şeflikte ısrar ediyorlar.

 

Belediye hizmet binasını kullanmamanın mantığı nedir?

Belediye kira ödemesine rağmen, bu binaya taşınmayı kendilerine zul sayıyorlar, bundan utanıyorlar, neden utanıyorlar. Çünkü bu binanın yapılmaması için geçmişte engel olmuşlardı.Oysa seçimden sonraki ilk meclis toplantısında başkanın kendisi aynen şöyle ifade ediyor, “- ikinci meclis toplantımızı yeni binada yapacağız” sonrada bu bina uygun değil diyerek yeni yapılan binayı atıl duruma getiriyor. Belediye olarak kendisine ait olan bir hizmet binasını sırf Ak Parti döneminde yapıldı  diye bu binaya taşınmayarak başka bir kuruma bedelsiz tahsis ediyor.

 

Otopark sorunu

Kartal Belediyesinin hazırlamış olduğu Stratejik planda ve 2010 yılı performans programında belirtilen en önemli sorunu otopark sorunudur deniliyor, ama otopark olarak yapılan bina, belediye hizmet binasına dönüştürülüyor, nasıl bir mantık anlamak mümkün değil.

 

Yatırımların takipçisi olacağız

2010 yılı yatırım programı meclisten geçirildi. Bu yatırım programı için 26 milyon Tl kaynak gerekiyor. Daha önce Haziran ayında meclise sunulan yatırım programında eleştiri üzerine geri çekildi. Bu programda afet yönetim merkezi için ayrılan kaynak 1.100.000 – Tl idi. Daha sonra tekrar yatırım programında afet yönetim merkezi için ayrılan kaynak 5.000.000 -Tl oldu,  böyle bir ciddiyetsizlik olurmu? Eğer gerçek değeri bu rakamsa % 500 lük bir sapma olurmu?

 

Eleştirdikleri 9 Palmiye’deki malikaneye bugün başkanın kendisi taşınmıştır

Acaba geçmişte haksız yeremi eleştirdiler.

 

Logo değişikliğinde ne amaç güdülmüştür

Ak Parti döneminde yapılan bu değişiklikte, Kartal’ın bir sanayi kentinden çıktığını ifade eden günün değişen şartlarına göre değişiklik yapılmıştır.Arabalı vapur kalkmış sanayi gitmiş bunlar otuz yıl öncesine geriye gidiyor ve hazırcılık mantığı ile hemen logoyu değiştirdim deniliyor. Mantığı ne bunun, hiç olmazsa günün şartlarına göre yapsanız iyi olmaz mı.Yazık değilmi bu logo değişikliğinin maliyeti en azından iki milyon Tl tutar.30 – 40 yıl öncesine dönmenin anlamı gericilik değilde nedir. Logo da yer alan çarkın ve dişlinin ne amaç güttüğünü biz çok iyi biliyoruz emekçiyi simgelmektedir denilebilir ama emekten yana bir düşünce tarzı ile golf sporunu nasıl bağdaştırıyorsunuz.

 

Kentder,  kentsel yenilemeye önceden karşı idi, bugün destek olmaktadır…

Seçim dönemlerinde kentsel sürgün diyerek dile getirdikleri bu projeye bugün destek çıkmaya çalışmaktadırlar. Kentsel yenileme projesini CHP li arkadaşlar da benimsemektedirler. Bu duruma olumlu katkı sağlamak için mimarlar odasını dolaylı olarak görüşmelere dahil etmek yoluna gidilmektedir.

Kentsel yenilemeye karşı kurulmuş olan bir dernek şimdi planların yumuşatılarak kabul edilmesi için çaba sarfetmektedirler.

Yani bu dernek bu planın uygulanmasını bugün istiyor, önceden karşı duruyordu.” dedi.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]