SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ve katkısı ile Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı yanında inşası tamamlanan üç katlı Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Binası, görkemli bir törenle açıldı.
Törende konuşan Op. Dr. Altınok Öz, ” Derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını ifade ederek Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini ” söyledi.

unnamed
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ve katkısı ile Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı yanında 3317 m2  üzerine  üç kat olarak  inşa edilen   Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Binası, yapılan muhteşem törenle açıldı.
Açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,  Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı  ve Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah, Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov, Gabrovo Milletvekili Çetin Kazak, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu  Aleksander Velev,  Kartal CHP ,MHP,AKP,DP İlçe Belediye Başkanları, Kırcaali Belediye Başkanı Atilla Baykal ,Kartal Belediyesi Kardeş Belediyeleri Sırbistan Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujoviç, Bulgaristan Sitovo Belediye Başkanı Nıkolay Nedelchev, Bulgaristan Vidin Belediye Başkanı Gergo Gergov, Bulgaristan Ardino Belediyesi Başkanı Resmi Murat ve protokol ekibi, Antonovo Belediye Başkanı Taner Ali, Sofya ve Varna Kadın Kolları, Sofya Teknik Üniversitesi Dekanı Daniela Gotseva  ve ekibi, Yalova Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Balkanlar Göçmen Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Hüsamettin Çınar,Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün, Balkan Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyon temsilcileri, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Kartallı katıldı.

unname2
Başkan Altınok Öz Coşkuyla Karşılandı
Mehter takımı konseriyle başlayan açılış töreninde alana gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yoğun bir tezahüratla karşılaşırken Kartallılar, ellerinde meşalelerle ve ‘Kayıtsız Şartsız Altınok Öz, Kartal Öz’üne döndü’ yazılı  pankartlarla sevgi gösterisinde bulundu. Yaşanan yoğun izdiham nedeniyle güçlükle tören alanına girebilen Op. Dr. Altınok Öz, burada Kartallıları ve davetlileri selamladı.
“Bu Dernek Balkanlarla Türkiye Arasında Köprü Olacak”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, törende yaptığı konuşmada, derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını söyledi. Başkan Altınok Öz, Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini belirterek “ Yüzyıllar önce Anadolu’dan Balkanlara giden, daha sonra göç edenler ile kalanlar arasında köprüyü oluşturacak bir binadır burası. Bu bir İl binası, bir İl Dernek binası değildir. Bu binanın önemli görevleri var. Bu binanın, orada kalanlar ile buraya gelenler arasında önemli bir köprü görevini layıkıyla yerine getireceğinden en ufak bir şüphem yoktur” dedi.
Başkan Altınok Öz, Bulgaristan’a gittiklerinde tercümana ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Göç sonrasında burada kalan kardeşlerim, bu ülkenin ana dilini bilmek zorundasınız. Ama oradaki ana dilinizi de sürdürmek zorundasınız. Konsolosumun da söylediği gibi burada dil kursları, Bulgarca ağırlıklı olacak şekilde orayı daha iyi anlamak ve daha iyi iletişim kurmak için düzenlendi. Kültürünüzü iyi tanıtın, iyi öğretin. Çevrenizde komşularınız var. Kapılarınızı komşularınıza da açın” diye konuştu. Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise açılışa katıldığı için mutlu olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Balkanlar’da atıldığını belirtti. Öğüt, “ Burada bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri Balkanlar’da atıldı. O nedenle sağlam atılan bu temelleri sevmeyen ve beğenmeyenler var. Bu sağlam temelleri kimseler yıkamaz” şeklinde konuştu.

unnamed4
Kendi İşlerini Kurmak İsteyenlere Eğitim Verilecek
Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, öncelikle kültürel faaliyetlere özen göstereceklerini vurguladı. Özgön, ”Derneğimizde yapacağımız faaliyetlerin başında, olmazsa olmazımız eğitim geliyor. Dil ve bilgisayar kurslarımız, kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Balkan halk oyunları, halk türküleri, yemekleri, el işleri gibi kültürel varlıklarımızı yaşatacağız. En önemli faaliyetlerimiz ise kardeş belediye ilişkilerimizin takibi, ulusal ajans ve Avrupa Birliği projeleri oluşturmak. Hedefimiz, Türkiye ve yurt dışındaki ülkelerden, kardeş ve ortak dernekler oluşturarak Türkiye’deki diğer dernekler arasında değişim programları ve deneyimleri paylaşmaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve açılışa katılan davetlilere onurluk takdim edildi ve Başkan Altınok Öz ve konukların katılımı ile 3 katlı Balkanlılar Kültür ve Eğitim Derneği’nin açılışı gerçekleştirdi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]