SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartalspor’un Borcu Matruşka Bebek Gibi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz İlçe Yerel Basınıyla yemekli toplantı da bir araya gelerek hem sohbet etti hem projelerini anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz İlçe yerel basınıyla bir araya gelerek 6 aylık süreci değerlendirdi. Başkan yardımcılarının da tam kadro hazır bulunduğu toplantı da yaptıklarına ve yapacaklarına değinen Öz, başında da söyledik hala da söylüyoruz halkın yararına olmayan hiçbir projenin içinde olmayacağız dedi.

Tekel Arazisine talibiz,

Cevizli Tekel Fabrika arazisini satın almak için çalışma başlattıklarının altını çizen Öz:” Tekel arazisinin Şehir Üniversitesi ile yaptığı 1,5 milyon dolarlık kira protokolü geçersizdir. Doğal yapısı bozulsun istemiyoruz. Orada yaptığımız araştırma sonucunda 5 bin adet cam sedir, çınar, manolya ve söğüt ağacı var. Bunu anıtlar kurulunu da bildirdik. Biz orayı kültür ve sanat merkezi olarak kullanmak istiyoruz. Ayrıca da güzel sanatların dekanı ile görüştük onlarda bizimle çalışmak istiyor. Bunu da başaracağız” dedi.

matruska-borc

Kartalspor kulübünün borçları matruşka örneği gibi

Kulübü devraldığımızdan bu zamana kadar borç durumu hakkında net bilgiye ulaşmamız hayli bir zaman aldı. İlk günler 6 – 7 milyon TL deniliyordu.

Karıştırdıkça borç çıktı, açtıkça borç büyüdü, aynen matruşka bebekler var ya açtıkça içinden bir küçük bebek daha çıkıyor. Zaman ilerledikçe farklı farklı borçlar çıkmaya başladı, en son 12 milyon Tl borç görünüyordu, kulüp adına iktisadi teşekkül kurarak borçlandırılmış olan bir miktar daha borç ortaya çıktı. Kulüp total olarak 21 milyon TL borçlu görünüyor, kulüp yönetimi bu iktisadi teşekkülden kaynaklanan borcu kabul etmeyerek mahkemeye taşıdı.

Kartal Kart ile Kartal halkının bir ayrıcalığı olsun istiyoruz

Kartal Kart hakkında da bilgiler veren Başkan: “Kadim projesi belki doğruydu ama ortaya doğru veriler konmadı. Örneğin engellilere ulaşamıyoruz bu verilerde.  Biz Kartal Kart la halkın bütününü bu çalışmanın içine sokmak istiyoruz. Bu karta sahip olan Kartal halkı belediyenin kuruluşlarından rahatça yararlanabilecek. Mesela adalarda yapılacak olan projeden Kartal Karta sahip olanlar 5 lira ödüyorsa çevre ilçelerden gelenler daha farklı bir ücret ödeyecekler. Kartal halkının bir ayrıcalığı olsun istiyoruz. İlerde anlaşmalı hastaneler ve ambulans hizmetlerini de daha rahat alabilecekler. Yaklaşık 3 ay sonra bunun içeriği net olarak ortaya çıkacaktır” dedi.

Kent Ormanı Anıtlar Kurulunda İmzada Bekliyor

Kent ormanı anıtlar kurulunda imzada bekliyor diyerek sözlerini sürdüren Öz:” Kent Ormanı projesi ve maketi hazır sadece imza aşamasında sonuçlanmasını bekliyoruz. Sonuçlanmasının ardından birkaç belediye birleşerek burada hayvan barınağı yapmak istiyoruz.

Ada Projesi zarar etmez

Onaylara Engel Ankara’dan Değil Buradan

Ada projesi de işletmeye hazır bizi bekliyor bizde imzayı bekliyoruz. Hükümet günde 3,500 TL zarar ederek bizi bekletiyor. Bunun araştırmasını bizzat kendim fizibilite çalışması yaparak gerçekleştirdim. Öyle bir tesisin zarar etmesi mümkün değil. Ama sizlere şunu da söyleyebilirim engel Ankara’dan değil buradan satır arasında bunu da belirteyim” dedi.

İtiraz Ettiğimiz Her Noktada Haklı Olduğumuzu Biz Kanıtladık

Basın mensuplarının Kentsel Dönüşüm hakkında ki sorularını da cevaplayan Öz:”Kentsel dönüşümün planları geçen hafta büyükşehirden çıktı. Ama bizim itiraz ettiğimiz bütün noktaları dikkate alacaklar. Askıdayken biz itirazlarımızı yapacağız koşullar yerine gelirse evet diyeceğiz. Bu konuda bütün araştırmalar teknik arkadaşlar tarafından yapıldı. Biz haksız hiç bir şey istemedik sadece doğal ve halkın yararına olsun istiyoruz. İtiraz ettiğimiz her noktada haklı olduğumuzu biz kanıtladık. Bugüne kadar bu toplantılara Arif Bey tek başına temsilen katılmış. Bu bilgileri verecek olan kişilerin bilen kişiler olması lazım. Biz bu konunun uzmanlarını işin içine soktuk.

Biz her zaman yapılan bir şeye başka gözlerle bakılması taraftarıyız. Belki ben yanlış düşünüyorum. Ama bilen kişiler bilerek başka gözle bakarak karar veriyor. Bizler bir ekibiz. Ekip kararlarıyla hareket ediyoruz” dedi.

Kartal Organik Tarımın Merkezi Olacak

Eczacıbaşı İlk Öğretim Okulunun bulunduğu kapalı otopark bölümünün üst kısmındaki alana Organik Fuar açılacağını da belirten Öz:”Organik Pazar da herkes sağlıklı ürün tüketebilmiş olacak. Sağlıklı koşullarda yetişmiş, doğal yollarla oluşmuş katışıksız ürünler satılacak. Bunlar sertifikalı kurumlar tarafından denetlenip gelecek.  Organik Pazar Pazar günleri açık olacak, geri kalan diğer günlerde de kadınlarımız burada el emeklerini sergileyebilecekler. Ayrıca orada çocuklarımıza yönelik sanatsal faaliyetlerde düşünüyoruz” dedi.

basinyemek2 copy

Kartal halkı Tatil İçin Nevşehir’e gidecek

Kartal Belediyesine ait Nevşehir’de bir otel satın alacağız.

Kartal’a yarar sağlayacağını düşündüğü Nevşehir’deki otel alımını da değinen Öz:” yaklaşık 1 milyar civarında bir ücretle bu oteli satın alacağız. Kartal halkına çok uygun fiyatlarla buradaki hizmetten faydalanabilecekler. Tatil için çok güzel imkanlar sağlayacağına eminim” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Başkan yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş, Aziz Bayar, Ali Haydar Süslü, İbrahim Doğan, Hasan Kumral’ın hazır bulunduğu toplantının ardından bütün ekip Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi Salonun da halk ile beraber gerçekleştirilecek toplantıya katılmak üzere müsaade isteyerek ayrıldılar.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]