Kartal Harmanlık sokaktaki metruk bina yıkıldı

Yayın: 12:00 - 27.01.2014
Güncelleme: 12:00 - 27.01.2014

Kartal Belediyesi, Yukarı Mahalle -Harmanlık Sokak’ta uzun yıllardır mahalle sakinlerinin hayatını kabusa çeviren metruk bina ile ilgili çalışmalarını sonlandırdı. Tehlike arz eden binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

 

 

Kartal Yukarı Mahalle Harmanlık Sokak’ta bulunan 105,50 m2 yüz ölçümlü metruk binanın yıkımı Kartal Belediyesi Fen İşleri tarafından yapıldı. Çevredeki vatandaşlar ve esnaf için tehlike arz eden metruk binanın yıkım işlemi ve enkaz kaldırma çalışmaları titizle gerçekleşti.

 

 

Otuz yıldan beri mahalle sakinleri tarafından şikayet konusu olan metruk bina, Kartal Belediyesi ve İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu arasında yapılan yazışmalar sonucu yıkımına karar verildi.Fen İşleri Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleriyle yürütülen titiz çalışmayla bina yıkım çalışmaları sırasında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ve Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu yıkımı yakinen takip ettiler.Yıkım sonrası memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz’e teşekkürlerini ifade ettiler.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version