SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da, 59.Muhtarlar tolantısı yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, toplantıda Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yazıcı, Kent Konseyi olarak Muhtarlar toplantını takip ettiklerini, bu toplantılardan edindikleri bilgilerin kendilerine yol gösterdiğini söyledi. Yazıcı, “  Kartal Kent Konseyi olarak muhtarlar toplantısına katılıyoruz.

Buradan edinilen bilgiler, çalışmalarımızda faydalı oluyor. Belediyenin ve mahallelerimizin sorunlarını öğrenme fırsatı buluyoruz. Olağan son genel kurulumuzu yaptık. Türkiye çapında bir Kent Konseyiyiz. Halkın istek ve taleplerini göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptık. Satranç projesi, gerek Kartal’da gerekse Türkiye’de ciddi şekilde ilgi gördü. Kent Konseyi’ne özgür çalışma ortamları sağladığı için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyoruz ”dedi.
Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı’nın konuşmasının ardından söz alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de Kent Konseyi’nin, bir siyasi partinin ideolojik zemini olmadığına vurgu yaptı. Başkan Altınok Öz, “Kent Konseyi, mikrofon bulamayan, Meclis kürsüsünde halkın dileklerini iletemeyen, mahalle sorunlarını dile getiremeyen kişi ve kurumların mikrofon kazanıp o kentin sorunlarını ortak paydada bazılarına iletmek üzere kurulmuş bir kurumdur.

Kent Konseyleri, kendilerini Belediyenin fonksiyonu gibi görmemeli. Kent Konseyi, bizim istediğimiz şekilde politik arenadan uzak, Kartal’ı karşılayan, Kartal’ı kucaklayan ve toplumsal proje üreten bir noktaya geldi. Önümüzdeki dönem Kent Konseyi’nin önemli bir görevi var. Kartal’da meslek kuruluşlarını bir araya getirip meslek kuruluşlarının önderleriyle Kartal’ın planlamasında sosyal, ekonomik ve siyasi olarak yer almalıdır ” diye konuştu.

59.muhtarlar toplantısı

“Kartal’da dönüşüm ve değişim kaçınılmazdır”
Kartal’da hayata geçen Deprem dönüşümüne de değinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da dönüşümün şenlik içinde yapıldığını, Kartal’da dönüşüm ve değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Başkan Altınok Öz, “Yıkımlar insanların kafasında hep soru işareti oluşturuyor. Jandarma,  polis ve halkın direncinden oluşan bir resim insan beynine kazınmış durumda. Ancak Kartal’da dönüşüm için yapılan yıkımlar şenlik içinde yapılıyor.

Bu da Kartal Belediyesi olarak ben ve ekibimin, yıkımları, 2009 yılından bu yana gelen bir süreç içinde iyi yönettiğimizin bir ifadesidir. Kartal’ın önü bu yönde açıktır. Kartal’da dönüşüm ve değişim kaçınılmazdır. Kartal’da dönüşümün her şekli gerçekleşti. Bir gün Kartal; depremden arınmış, yaşanabilir, halkı mutlu ve barışık bir kent olacak. Muhtarlarımız, Kartal için yaptığımız çalışmaları ve dönüşümleri halka anlatıyorlar. Bundan mutluluk duyuyorum ”dedi.
Toplantının sonunda Mahalle Muhtarları, Kartal’da yaptığı çalışmalardan ötürü Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]