SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Kadın ve Cumhuriyet” Panelinde, Ünlü Kadınlar Biraraya Geldi…

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediyesi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) işbirliğinde düzenlenen panele akademisyen, sanat ve siyaset dünyasının ünlü kadınları katıldı.

Panele konuşmacı olarak; Türk sinemasının başarılı ve usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyl Batum, eski bakan ve halen serbest avukatlık yapan Önay Alpago, tiyatro sahnelerinin ve televizyon ekranlarının sevilen, sempatik yüzü Sevinç Erbulak ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörlüğünü yürüten Avukat Nazan Moroğlu katıldılar.

Panel, aralarda sunulan canlı müzik ve ikramların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz belediye olarak kadın emeğini geliştirici, kadınların çalışma koşullarını iyileştirici çalışmalarından söz ederek yakın tarihlerde açılacak organik Pazar yerinin çok amaçlı bir salon olarak düşünüldüğünü, burada kadınların emeklerini geliştirici çeşitli projelerin hayata geçirileceğini söyleyerek panele katılan konuşmacılara ve tüm konuklara teşekkür etti.

Panelde ilk konuşmayı yapan Av. Nazan Moroğlu, Türk ve dünya siyasetinde kadının yerini örneklerle anlatarak ülkemizde hala kadının parlamento ve toplum hayatında olması gerektiği yerin çok gerisinde kaldığını vurguladı. Ardından Sevinç Erbulak, oyunculuğun toplumu aydınlatmadaki yeri ve önemine değindiği konuşmasında,  Cumhuriyetle birlikte Türk kadınının elde ettiği haklarla, 2009 Türkiye’sinde gelinen durumun üzücü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Süheyl Batum, günümüzde Cumhuriyetin getirdiği kazanımların bir bir ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, demokrasinin kurum ve kurallarının işlerliğinin gün geçtikçe zayıflatıldığını söylerek toplumun gittikçe hukuksuzluktan yana bir düzene doğru yöneltildiğini söyledi.

Siyasetçi, eski bakan Önay Alpago da konuşmasında kadının toplumdaki yerine değinip birlik içinde hareket etmek gerektiğini, Cumhuriyet’in önemini vurgulayarak “Kuzuların sessizliği içinde korkarak, çekinerek yaşayamayız. Uygarlığa giden yolun yolcuları olarak Cumhuriyeti kaybedersek herşeyimizi kaybederiz” dedi.

Ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de “Cumhuriyetin 86. yılında biraz içim burkuk. Sanatçılar toplumun aynası ve umududur. Bugüne kadar 200 sinema filmi yaptım. Cumhuriyetin kazanımlarına inandığım için umutlu filmler yaptım. Bu ülke için neler yapabilirim, düşüncesiyle varlığımı sürdürdüm. Ulu Önderimiz Atatürk, sanatla ilgili sözleri, toplumun can damarının sanat ve sanatçıyla güçlendiğini vurgulamak istemişti. Aydınlanma ancak sanatla olacağından, toplumun yükselmesi  için sanatın her alanda değer bulması gerekir” dedi. Panele katılanlara birer teşekkür plaketi verilirken, ayrıca fuayede bir de fotoğraf sergisi açıldı.

Panelin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kadınların toplumdaki yeri, belediye yönetimi olarak kadınlara yönelik yapılan çalışmalardan ve yakında hizmete girecek çok amaçlı organik pazar yerinde kadınların emeklerini değerlendirip aile bütçesine katkı sağlayıcı bazı çalışmaların yürütüleceğini söyleyerek panel katılımcılarına ve tüm konuklara teşekkür etti.

cmhuiyet

Panel, belediye başkanı ve panelistlerden Önay Alpago, Nazan Moroğlu, Hülya Koçyiğit ve Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral’ın katıldığı toplu fotoğrafla sona erdi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]