SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi’nden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sosyal projeleriyle adından sıkça söz ettiren Kartal Belediyesi, sokakta yaşayan çocuklara yönelik uygulama merkezi (SOYAÇ) öncülüğünde, Kartal Belediyesi ve Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi işbirliğiyle 10 çocuğa ‘Su Üstü Arama Kurtarma Eğitimi’ verdi.

 

Kartal Belediyesi; İstanbul Valiliği’nin izniyle ve Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından önemli bir sosyal sorululuk projesini hayata geçirdi. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü, Maltepe Üniversitesi, DAKSAR Denizcilik Derneği ve Ağaçlı Çocuk Gençlik Merkezi koordinasyonuyla Maltepe Üniversitesi SOYAÇ projesi kapsamındaki 10 çocuk, Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nde sivil savunma eğitimi aldı.

 

10 günlük yoğunlaştırılmış eğitim programında çocuklar, Kartal Belediyesi tarafından tedarik edilen kıyafet ve teknik teçhizatlarını da alarak konusunda uzman ve deneyimli eğitmenler rehberliğinde ‘Hafif Arama Kurtarma, Deniz Su Üstü Arama Kurtarma ve İlkyardım’ konularında eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

 

Çocuklara, teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerde takım yönetimi ve liderlik, hafif kurtarma, ip ve düğümler, sedye bağlama, yangın güvenliği, ilkyardım, denizde ip ve düğümler, denizcilik bilgileri, denizcilik terimleri, tekne yapısı, manevralar, can kurtarma ekipmanları, yön bulma, can simidi kullanma, arama kurtarma botunda pratikler gibi temel bilgiler öğretildi.

 

Çocukların ileriki yaşamlarında meslek sahibi olabilmeleri ve hayata tutunmalarını hedefleyen eğitim programının sonunda, AĞAÇLI ve ÇOGEM’deki 10 çocuk, “Hafif Arama Kurtarma Sertifikası”, “Deniz Su Üstü Kurtarma Sertifikası” almaya hak kazanırken ilkyardım eğitimlerinde üstün başarı sağlayan çocuklara da Sivil Savunma Haftası dahilinde 28 Şubat 2014’te sertifikaları törenle verilecek.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eğitim süresi içerisinde çocukları ziyaret ederek onlarla yakından ilgilendi ve sohbet etti. Başkan Altınok Öz, daha önce çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki talimatının Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından eksiksiz yerine getirildiğini belirterek memnuniyetini ifade etti. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Altınok Öz, eğitim gören çocuklara ve Maltepe Üniversitesi’nden katılan rehber öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]