Güllüce: Dünyada en zor paylaşılan şey gayrimenkuldur

Yayın: 16:15 - 22.02.2014
Güncelleme: 16:15 - 22.02.2014

Pendik Belediyesinden bir ayda 4. Açılış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: Dünyada en zor paylaşılan şey gayrimenkuldur

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende tapu da dağıtan Bakan Güllüce, “Bana karamsar diyorlar, ama dünyada en zor paylaşılan şey gayrimenkuldur. Onu herkesi memnun edecek şekilde bölmek zordur” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Pendik’te Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi’nin açılışı ve tapu dağıtım törenine katıldı. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i mahallelerin tapu sorununu çözdüğü için kutlayan Bakan Güllüce, “ Dünyada en zor paylaşılan şey gayrimenkuldür. Herkesin yüzünü güldürmek ve dengeleyebilmek zordur. Bana karamsar diyorlar, ama ben bir tespit yapıyorum” dedi. Türkiye’nin eskiye göre büyük mesafeler kat ettiğini, ancak gençlerin geçmişte yaşanan sıkıntıları bilmediğini belirterek, “Eğitimde eskiden aileler kitap aradı, bugün çocuklar için kitap değil tablet veriyoruz. Kendi tankını yapan, ileri teknoloji ile kendi gemilerini yürüten bir Türkiye var. Gençler, artık ülkelerini yönetenlerle iftihar edin” dedi. Bakan Güllüce,”Omuz omuza milletçe öyle bir sarılalım ki, çıkan çatırtı 30 Mart’ta ‘Bizi budayamazsınız, operasyon yapamazsınız “ diye dünyaya haykırışın sesi olsun” dedi.

Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de 5 yılda şehircilikte çok önemli işler yaptıklarını belirterek, “2009’da 107 milyon olan bütçemizi 2013’te 298 milyona çıkardık. Bu sayede şehrin 16 noktasında sosyal, kültür ve spor tesislerini yapabildik. Ayrıca buralarda kültür tarihimizde izler bırakmış önemli şahsiyetlerin adları yaşatacağımız için daha büyük gurur duyuyoruz.” Dedi. Başkan Şahin, ilçede mülkiyet probleminde radikal çözümler üreterek tüm hak sahiplerini tapularına kavuşturmak için çalışma yürüttüklerini, 2013 Eylül ayından itibaren bir kısım tapuların verilmeye başlandığını, tapu süreci devam edenlerin de en geç 2015 yılında tapularını alacaklarını söyledi.

Exit mobile version