SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 18. Okulu’nu açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu “Çocuklar Gülsün Diye Derneği” ile Aqua Florya AVM’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında yapımı gerçekleşen “Çocuklar Gülsün Diye – Arif Burak Balduk” anaokulu, 22 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.
Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars ve Tekirdağ’da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği bu kez Şanlıurfa’nın Harran İlçesindeki Akkuş Köyü’nde açtı.

Proje kapsamında Aqua Florya AVM’den alışveriş yapan ziyaretçilerin katıldığı çekilişte, kazanan talihlinin ismi okula verildi. Çocuklar Gülsün Diye Arif Burak Balduk Anaokulu’nun açılış törenine Urfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Sami Milli ve Aqua Florya AVM Genel Müdür Yardımcısı Ece Yamaç katıldı.

cocuklar gulsun-dıye dernegı-2

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Anaokuluna eşinin ismini veren Makbule Balduk “Öncelikle Aqua Florya AVM’ye böyle bir kampanya başlattığı ve katılmamıza vesile olduğu  için çok teşekkür ediyorum. Çocuklar Gülsün diye derneği adına Gülben Ergen’e bana böyle bir şansa ortak olmamı sağladıkları için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca bundan daha güzel bir hediyeye sahip olamam, anaokulun ismini 1,5 sene önce kaybettiğim eşim Arif Burak Balduk ömür boyu bu okulla yaşasın diye onun adını veriyorum ” dedi.

Urfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş ise “18. anaokulunun Urfa’da açılmış olması beni ve tüm Urfalıları çok mutlu etti. Okulun yapımına başlanmasından, açılışına kadar katkısı olan, başta Gülben Ergen’e ve tüm ekip arkadaşlarına, projeyi hayata geçiren Aqua Florya AVM’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Sami Milli konuşmasında; Öncelikle Çocuklar Gülsün Diye Derneği ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı projenin Harran’ın Akkuş Köyüne hayırlı olmasını diliyorum.  Aqua Florya AVM ailesi olarak yılbaşında misafirlerimize pahalı bir hediye yerine ömür boyu yaşayacak ve sosyal sorumluluk değeri taşıyacak bir hediye vermek istedik ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ile böyle bir projede  buluştuk.  Bugün de bu projeyi gerçek sahiplerine teslim ediyoruz.  Bu projede emeği geçen başta yatırımcılardan İstanbul Akvaryum olmak üzere Aqua Florya Yönetimine, Jones Lang LaSalle ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ise Urfa’nın Akkuş Köyüne gelmiş olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, bu mutluluğa destek olan Aqua Florya Yönetimine teşekkürlerini iletti. Yeni açılan anaokulunu Harran Akkuş Köyü’nün annelerine emanet eden Ergen, ve kız çocuklarının da aynı şekilde eğitim alması gerektiğini vurguladı.
Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip. Okulun inşaatının yanı sıra oyun parkı Çocuklar Gülsün Diye Derneği kahramanları tarafından karşılandı. İç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Dedeman Otel de konaklama sponsoru olarak destek verdi. Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmaya hazırlanıyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Hakkında
Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. Gülben Ergen’in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar’ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, 22 Ekim 2011 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaktadır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]