SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Pendik’te Cumhuriyet Coşkusu

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Kaymakamlığı, başkanlığında Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Cumhuriyet Bayramı, coşku ile kutlandı.

23 Ekim Cuma günü başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 31 Ekim akşamı Pendik Türk Kızılayı izci kampında sona erecek.

Pendik protokolü ve Pendik halkının katılacağı törenler; Çelenk Sunma, Kutlamaların Kabulü, Fener Alayı, Geçit Töreni, Yarışmalar, Halk Oyunları Gösterileri, Türk Sanat Müziği Konseri ve İzci Kampı başlıkları altında yapılıyor.

Halk Oyunları Gösterisi

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının startı 23 Ekim Cuma günü saat 14.00’de verildi.

S.C. Sağlam Birikim İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin Atatürk anıtı önünde yaptığı halk oyunları gösterisini Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu gösterileri izledi.

26 Ekim pazartesi günü saat 14.00’de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi önünde halk oyunları gösterisi yapan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’nu Pendikli büyük bir beğeni ile izledi.

Çelen Koyma

28 Ekim Çarşamba günü Atatürk anıtında yapılan çelek koyma törenine Pendik protokolü, silahlı kuvvetler mensupları, muharip gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernekler, öğrenciler ve halk katıldı.

Çelenklerin sunumundan sonra saygı duruşunda bulunan katılımcılar, Pendik Lisesi müzik öğretmeni Melisa Çallıoğlu, yönetiminde İstiklal Marşını söylediler.

Fener Alayı

Pendik Lisesi geleneksel fener alayı, Pendiklileri heyecanlandırdı. Pendik protokolü siyasi parti temsilcileri, dernekler, öğrenciler ve halkın büyük ilgi gösterdiği fener alayı Pendik Lisesi önünden başladı. Pendik Lisesi bando takımı eşliğinde Pendik çarşısında tur atan kortej Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunup, istiklal marşını okuduktan sonra çarşıda ikinci turunu attı.

Kutlamaların Kabulu

Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin ile birlikte kaymakamlık makamında yapılan kutları kabul etti. Kutlamalara daire amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri iştirak etti.

Resmi Geçit

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen geçit töreni Pendik Stadında yapıldı.

Protokolün, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören, resmigeçit töreni ile sona erdi.

Pendik Lisesi müzik öğretmeni Özlem Akkan yönetiminde katılımcılar, hep birlikte İstiklal Marşını okudu. Törende Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu uzun bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin önemine değinen Oduncu, en iyi idare cumhuriyettir. Cumhuriyet kolay kazanılmamıştır dedi.

Türkiye’nin dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Pendik Kaymakamı Dr. Mehmet Oduncu, tüm Pendiklinin bayramını kutladı.

Törende Pendik Lisesi, Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi ve Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulundan birer öğrenci günün anlam ve önemine uygun birer şiir okudu.

Kurtköy Lisesi Halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden programda öğrenciler, Van yöresi kız oyunlarını sunduklar

Merkez okullarının katıldığı tören geçidi, Pendik Lisesi Bando takımı eşliğinde yapıldı.

Bayrak ve Flamaların en önde yürüdüğü geçitte okullar kuruluş sırasına göre yer aldı. Bayrak ve flama geçidini protokol ayakta selamladı.

Töreni İlçe Milli Eğitim adına Şube Müdürü Yasin Turunç ve Koordinatör öğretmen Özcan Demirci koordine etti. Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Sedat Donat yönettiği törende sunuculuğu Süreyya Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Recep Ali Tay ile Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğretmeni Hatice Gelgeç yaptı.

Ödül Töreni

Cumhuriyetin 86. yılı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan kompozisyon, şiir ve resim dalında ödül alan öğrenciler, Pendik stadında yapılan törende ödüllerine kavuştu.

Pendik Kaymakamı, Garnizon komutanı, Pendik Belediye Başkanı, Pendik Cumhuriyet Savcısı, Pendik Emniyet Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün elinden kupa, katılım belgesi ve birer armağan alan öğrenciler, tören sonrası birer hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İzci Kampı

Pendik Türk Kızılayı’nda bir izci kampı düzenleniyor.

İlçe İzci Kurulu Sekreteri Semlin aydın başkanlığında Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi, ayazma ilköğretim Okulu, Çamçeşme İlköğretim Okulu, 700. yüzyıl İlköğretim okulları izcileri Pendik Türk Kızılayı izci kampında kamp yapacaklar.

Türk Sanat Müziği Konseri

Pendik Belediyesince organize edilen Türk sanat Müziği Konseri, 29 Ekim Perşembe günü saat 20.00’da Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Pendik Kaymakamlığı adına Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök’ün koordine ettiği Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında; Pendik Emniyet Müdürlüğü emniyet, Sağlık Gurup Başkanlığı da sağlık tedbirleri aldı.

Haber: M. Nazım Telli

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]