SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yılın en iyi üniversite yarışmasında genç aşçılar yarıştı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

2 bin aşçının 52 kategoride yarıştığı festivalde “Yılın En İyi Üniversite Yarışması”nın şampiyonu, 3 altın madalya ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu oldu.

 

 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Dünya Aşçılar Birliği’nin birlikte organize ettiği ve 35 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 aşçının katıldığı 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

 

 

Türkiye’nin En Prestijli Gastronomi Festivaline Rekor Katılım

 

 

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmayı ve dünyanın önde gelen aşçıları ile Türk aşçılarını yakınlaştırmayı sağlamak amacıyla düzenlenen ve her yıl binlerce şefi ağırlayan festival Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışması olarak biliniyor. Festival aynı zamanda Türk gastronomi dünyasının dünya entegrasyonunu sağlayan en önemli organizasyonlardan biri.

 

 

Bu yıl başvuru ve katılım rekoru kırılan festivale üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümleri de yoğun ilgi gösterdi. Ulusal yarışmalara katılmak için sadece öğrenci aşçılar kategorisine 178 okul başvuru yaptı. Her okuldan sınırlı sayıda öğrenci başvurusunun kabul edildiği yarışmalarda yaklaşık 3200 öğrenci başvurusu reddedilmek zorunda kalındı.

 

 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu’na 3 Altın Madalya

 

 

Festivalin en çok rekabete sahne olan “Yılın En İyi Üniversite Yarışması”nda şampiyonluk kupası, 3 altın madalya ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programının oldu.

 

 

12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde geçmiş dönemlerde de önemli başarılara imza atan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, toplam sekiz kategoride yarışarak, sekiz dalda 3 altın, 5 bronz ve 6 meritmadalya kazandı.

 

 

Tecrübe ve Uygulamanın Birleştiği Örnek Okul: Kapadokya MYO

 

 

Uygulamaya dayalı mesleki eğitim anlayışının öncüsü Kapadokya Meslek Yüksekokulu mezunları sektörde sağlam bir yer edinmiş durumdalar.

 

 

Kurulduğu günden itibaren 8 yıldır yüzlerce genç aşçı yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, mezun olan öğrencilerine iş imkânı sağlıyor. Sektörün önde gelen firmalarında önemli pozisyonlarda iş bulan mezunlar okullarından ve mesleklerinden son derece memnunlar.

 

 

Program Başkanı Öğretim Görevlisi Remzi Güçlü, yarışmanın Türkiye’nin en prestijli yarışması olduğunu vurgularken yarışmada öğrencilere kutu halinde sürpriz mönülerin verildiğini ve tamamen öğrencilerin yaratıcılıklarının ve yeteneklerinin objektif olarak ölçüldüğünü ifade etti.

 

 

Turkmax Gurme’de Kapadokya’dan Bir Şef

 

 

Yarışma dolayısıyla gözlerin çevrildiği Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı mezunlarından biri de kariyerine televizyonda devam ediyor.

 

 

Turkmax Gurme ekranlarında yayınlanan “Mutfaktakiler” programında muhteşem tariflere imza atan ve halen yurtiçinde ve yurtdışında menü danışmanlığı yapan Melih İçigen burslu olarak girdiği Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık programını birincilik ile tamamlamış.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]