Dünya Mirası Gezginleri Derneği Ahmet Şimşek Koleji’ni Ziyaret Etti

Yayın: 12:55 - 27.02.2014
Güncelleme: 12:55 - 27.02.2014

Sivil Toplum Örgütlerinden “Dünya Mirası Gezginleri Derneği” Ahmet Şimşek Koleji’ ni Ziyaret Etti Ve Öğrencilerimize Patrimonito Dünya Mirası Koruyucusu Sertifikası Verdiler.

 

 

Sivil Toplum Örgütlerinden biri olan DÜNYA MİRASI GEZGİNLERİ DERNEĞİ’nin üyeleri SEMA ÖZGÜL ve BİLGE AKCAN , Özel Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerine 26.Şubat.2014 tarihinde muhteşem bir konferans verdiler.

 

Derneğin amaçları arasında ;

 

Dünyamızın ve Türkiye’nin Dünya miraslarının korunmasında uluslar arası işbirliğini teşvik etmek,milli topraklarımızdaki kültür ve doğa varlıklarını korumada kamuoyunun bilinçlenmesini sağlamak, bu konuda teknik yardım ve mesleki eğitimleri vermek , yakın tehlike içinde olan dünya miraslarına sahip çıkmak , bulunmaktadır.

 

MİRAS ; GEÇMİŞTEN GELECEĞE BİR ARMAĞANDIR.GELECEK NESİLLERE AKTARDIĞIMIZ VARLIKLARIDIR.

 

KÜLTÜR VE DOĞA MİRASIMIZ, YERİ DOLDURULAMAZ YAŞAM VE İLHAM KAYNAĞIMIZDIR.

 

ONLAR , BİZİM REFERANS NOKTALARIMIZ VE KİMLİĞİMİZDİR.

 

9.Sınıfların katıldığı konferansta slayt eşliğinde anlatım yapıldı.Sonrasında, PATRİMONİTO DÜNYA MİRASI KORUYUCUSU SERTİFİKASI, Türkiye’deki UNESCO Dünya Mirasları ile ilgili harita ve broşürler dağıtılarak,öğrenciler ödüllendirildi. Sorumlu bireyler olarak görevlerimizi hatırladık ve Dünya miraslarını korumayı ve bundan sonra yaşam biçimi olarak benimsemeye topluca söz verdik.

 

 

Bu konuda bizi aydınlatan Coğrafya Bilgisi öğretmeni İrfan Çığman başta olmak üzere, “DÜNYA MİRASI GEZGİNLERİ DERNEĞİ” üyeleri SEMA ÖZGÜL ve BİLGE AKCAN’ a teşekkür ederiz.

 

 

Exit mobile version