SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

YTÜ, Akademisyenlerini Ödüllendirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2013 yılında yaptıkları yayın ve katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğretim elemanlarına ödülleri verildi. Yayın sayısı ve bütçelerinde büyük artış gözlendi.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından düzenlenen ‘Akademik Ödül Töreni’nde yayın, proje başvurusu ve kabulü, kitap, yarışmalar, doktora bitirme, yüksek lisans ve doktora tezleri gibi konularda çalışma yapan öğretim elemanlarına ödülleri verildi.

 

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail YÜKSEK, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, YTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Prof. Dr. Salim Yüce, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz ile fakülte dekanları, bölüm başkanları ve çok sayıda akademik personel katıldı.

 

Törende konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail YÜKSEK, son dönemde üniversite genelinde yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YTU-odul

 

“YAYIN SAYISI VE PROJE BÜTÇELERİNDE BÜYÜK ARTIŞ”

 

Yıldız Teknik Üniversitesi olarak 2008 yılındaki 198 olan yayın sayısının bu yıl 770’e yükseldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. İsmail YÜKSEK, yine 2008 yılında 49 olan toplam proje sayısının bu yıl 5’i uluslararası olmak üzere 74 projenin kabul edildiğini belirtti. YÜKSEK, Tübitak, Santez, BAP gibi tüm projelere ait bütçenin ise 2008 yılında 8.5 milyonken bu yıl 16.4 milyona yükseldiğini vurguladı.

 

Bu değerler ve değişimin Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge potansiyeli için gerçekten umut verici bir gelişme olduğunu aktaran YÜKSEK, “Özellikle öğretim elemanlarımızın proje ve yayın yapma konusundaki istekliliği bizleri gelecek için çok umutlandırıyor.” dedi.

 

“AKADEMİSYENLERE TEŞVİK 3 YILDA 3 KAT ARTARAK 506 BİN LİRAYA ULAŞTI”

 

Yayın, proje başvurusu ve kabulü, kitap, yarışmalar, yüksek lisans, doktora bitirme, yüksek lisans ve doktora tezlerinden yayın gibi konularda öğretim elemanlarına destek verdiklerini aktaran Rektör YÜKSEK, “2010 yılında yayınladıkları makaleler ve gerçekleştirdikleri projeler için 360 öğretim elemanımıza yaklaşık 150 bin TL, 2011 yılında 235 bin TL, 2012 yılında 360 öğretim elemanımıza yaklaşık 300 bin TL teşvik vermiştik. Bu yıl 450 öğretim elemanımıza 490 bin TL teşvik veriyoruz. 3 yıl içerisinde teşvik miktarını 150 binden 490 bin’e çıkartarak 3 kattan fazla artış sağladık.” diye konuştu.

 

Son dönemde mesaisinin büyük bir kısmını Teknopark’a ayırdığını ve bu sebeple akademisyen arkadaşlarını ihmal ettiğinin farkında olduğunu aktaran Rektör YÜKSEK, Teknopark’a harcanan sürenin üniversitenin geleceği için çok önemli olduğunu aktardı.

 

Teknopark çalışmasında güzel sonuçlar aldıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. İsmail YÜKSEK, YTÜ Teknopark’ta 200’ün üzerinde firma ile 3 bine yakın Ar-Ge mühendisi ile Ar-Ge çalışmalarına katılan 150’ye yakın akademisyen ile kuluçka merkezlerinde faaliyet gösteren 20’ye yakın öğrenci ve 20’nin üzerinde akademisyenin kendi ofislerini açarak çalışmaya başladıklarını dile getirdi.

odul

 

LİBYA ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRETİM ELEMANLARINI YTÜ YETİŞTİRECEK”

 

Libya’da faaliyet gösteren bir üniversitenin tüm öğretim elemanlarının Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yetiştirilmesi konusunda protokol imzalanma aşamasına geldiğine değiren Rektör Yüksek şunları söyledi: “300-400 araştırma görevlisi, lisanstan 200-300, doktora, doktora üstü çalışma yapacak öğretim elemanlarını biz üniversitemizde yetiştirip oraya göndereceğiz.”

 

Yüksek, bu çalışmanın YTÜ Öğretim Elemanları’na ciddi bir mali destek sağlayacağını vurguladı.

 

Rektör Yüksek’in konuşmasının ardından bilimsel çalışmaları ile ödül almaya hak kazanan öğretim elemanlarına ödülleri verildi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]