Numan Kurtulmuş, Pendik’te açılışa geliyor

Yayın: 15:42 - 05.03.2014
Güncelleme: 15:42 - 05.03.2014

 

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi ve Spor Merkezi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle 6 Mart Perşembe günü saat 15.30’da hizmete giriyor.

 

Son bir ayda 5 büyük merkezin açılışını yapan Pendik Belediyesi, bu kez de Yenişehir Mahallesi’nde tamamladığı Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi ve Spor Merkezi’ni hizmete kazandırıyor. Kapalı basketbol salonunun da bulunduğu merkez, gençlerin eğitim, kültür ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak.

 

Yenişehir Mahallesi Barış Manço Parkı içerisinde inşa edilen etüt merkezine ismi verilen Yahya Kemal Beyatlı, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden biridir. Şiirleri  Divan ile modern şiir arasında köprülük görevi üstlendi. Türk edebiyatı tarihi içinde ‘Dört Aruzcular’dan biri olarak kabul edilir. Yahya Kemal hayatı boyunca hiç eser yayımlamamış, günümüzdeki eserleri, Yahya Kemal Enstitüsü tarafından yayımlanmıştır.

 

Yahya Kemal Beyatlı adını taşıyacak Bilgi Evi ise 9 bin metrekarelik alan içerisinde inşa edildi. Yanında basketbol salonu da bulunan merkezin içinde etüt sınıfları, kütüphane, soyunma odaları, çok amaçlı salonlar ve kafeterya yer alıyor.

 

PROGRAM

 

Tarih : 06.03.2014,Perşembe

 

Saat : 15.30

 

Yer : Barış Manço Bilgi Evi ve Spor Merkezi

 

Yenişehir Mahallesi, Barış Manço Parkı yanı

 

 

Exit mobile version