SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Altınok Öz, Çavuşoğlu Mahallesi’nde

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Çavuşoğlu Spor Kulübü’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

 

Park alanlarını 5 yıl’da ikiye katladık”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplantıda Kartal’da 5 yıl içinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Altınok Öz, “Kartal genelinde bir kamuoyu araştırması yaptırdım. Bu araştırmada en çok park istendiğini gördüm. Göreve geldiğimde park alanlarımızı Beş yıl içerisinde ikiye katladık. Avrupa’da kişi başına düşen park sayısı metrekare olarak 10’dur. Biz bu kadar park yapmamıza rağmen şu anda da düşük. Kartal’a büyük hizmetler veren rahmetli Mehmet Ali Büklü adına yaptığımız park Kartal’ın en büyük parkıdır. 30 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Mehmet Ali Büklü Parkı’nı açtık. Biz planlarda park olarak görünen yerlere parklarımızı yapmazsak, bu alanlar herhangi bir şekilde satılarak konut alanları olarak karşımıza çıkacak. Yeşil alanların talan edilmesini engellemek amacıyla bizler parkları yaptık. Önümüzdeki dönem park sayılarımızı arttıracağız.” dedi.

BAŞKAN ÖZ ÇAVUŞOĞLU MAHALLESİNDE (5)

 

Kimse Altınok Öz’ün bir kuruş yediğini söyleyemez”

 

Kimsenin Dr. Altınok Öz’ün bir kuruş yediğini söyleyemez” diyen Başkan Altınok Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönem gelir-gider tablomuz daha iyi olacak. Geçmişten kalan ve kamulaştırmasız el atmalar davaları neticesinde gelen borçlar nedeniyle borçlu görünüyoruz. Başkalarının dediği gibi Kartal Belediyesi’nin 300 trilyon borcu yoktur. Müfettiş raporuna da yansıdığı şekliyle 101 trilyon borcumuz var. Ama hiç kimse borcumuzun içerisinde ve bu kadar yatırımın içerisinde Dr. Altınok Öz ve ekibinin bir kuruş yediğini söyleyemez.”

 

Beş yıl partimin ilkelerine ters düşmeden ve babamın kemiklerini sızlatmadan görev yaptım”

 

Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar mensubu olduğu partinin ilkelerine ters düşmeden görev yaptığını belirten Başkan Altınok Öz, “ Beş yıl partimin ilkelerine ters düşmeden ve babamın kemiklerini sızlatmadan alnımın akıyla Kartallılara hizmet verdim. Yerinde dönüşüm, deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümü şu anda en iyi uygulayan ve en iyi bilen Kartal Belediyesi’dir. Dönüşümün temelinde rahmetli Ali Dinçer, Vedat Dalokay ve sevgili Murat Karayalçın vardır. Yani dönüşümün kitabını yazanlar sosyal demokratlardır.” dedi.

 

Sosyal demokratların önceliğinin insan olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Biz önce insan diyen anlayışa sahibiz. Bizim önceliğimiz kadınların rahat yaşamasını sağlamak için tedbirleri almaktır. Çalışan kadını rahatlamanın tek yolu vardır o da kreştir. Her mahalleye bir kreş sözümüz ondandır. Göreve geldiğimizde bir kreş vardı. Şu anda da 11 kreş var. Kreşlerin üçü hazır. CHP Genel Başkanımızın programı uygun olduğu bir dönemde açacağız, olmazsa 31 Mart’tan sonra açacağız. Partinin sosyal demokrat ilkelerine ve altı ok’un ilkelerine ters düşmeden görev yaptık. Atatürkçü olarak Türkiye’de yaşanan olumsuzluklar beni rahatsız ediyor. Batıya dönük yüzümüzü devam ettirmek istiyorsak sırtımızdaki kamburu atmamız gerekiyor. ‘Ben Cumhuriyeti, Atatürk’ü, özgürlüğü, demokrasiyi seviyorum’ diyen herkesin siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Rahmetli babam 4 tane çocuk okuttu, memurdu. Kredi veren bir kurumun başıydı. Babam alnının akıyla bizi yetiştirerek, bizi örnek insan olarak okutup görevini tamamladı. Bende babamın kemiklerini sızlatmadan görev yaptım.” diye konuştu.

 

Sosyal Demokratların olmazsa olmazı sanattır”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatın insan hayatındaki rolüne de değinerek “Sosyal demokratların olmazsa olmazı resimdir, müziktir, tiyatrodur, heykeldir, opera ve kültür sanattır. Hiçbir belediye Zehra Yıldız’ı anmaz. Ama Kartal Belediyesi olarak dünyaca tanınmış soprano Zehra Yıldız’ı anıyoruz. Zehra Yıldız Maria Callas’ı geçebilecek bir sanatçıydı. Yurtdışında verdiği bir konserde beyin kanaması geçirerek yaşamını kaybetti. Zehra Yıldız için Amerika’dan Avustrulaya’dan sanatçılar geliyor. Her yıl Aralık ayında dünyaca ünlü soprano Zehra Yıldız’ı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde anıyoruz.” dedi.

 

Hayvanları öldürmüyorum”

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplantıda sokak köpekleri konusuna da değindi. Hayvanların da yaşama hakkı olduğuna vurgu yaparak, “Bu dünya üzerinde hayvanların da yaşama hakkı var. Ben hayvanları çok severim. Benim de bir köpeğim vardı. Hayvanlar arasında her türlü saldırıya uğrayanlar var. Bu sadece ilçe belediyesinin sorunu değil. Çevre ilçelerden belediyeler, kamyonlarla köpekleri getirip Kartal’a bırakıyorlar. Biz bunların hepsini biliyoruz. İsimleri bizlerde var. Arkadaşlarımız Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin 7,5 dönüm alan içindeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri’ni incelediler. Projelerimizi hazırladık. Atış alanının altındaki 13,5 dönümlük yeri Milli Emlak’tan istedik. Kanun, ‘Verilir’ diyor ama bizim muhalefette oluşumuz nedeniyle orayı alamadık. Ya Büyükşehir Belediyesi’ni alıp yapacağız ya da her türlü engellere rağmen yapacağız “ dedi.

 

BAŞKAN ÖZ ÇAVUŞOĞLU MAHALLESİNDE (4)

 

Heykel Sempozyumuna devam edeceğim”

 

Yeni dönemde de Kartal’da heykel sempozyumunu yapmaya devam edeceği belirten Başkan Altınok Öz, “Kartal’a her yıl 400 taş yontucu müracaat ediyor. Bu müracaatlarda biri Türk olmak üzere 11 tane eser seçiliyor. Marmara adasından mermerler alınıyor, Kartal’a getiriliyor. Dünyanın dört bir yanından gelen taş yontucularını 3 hafta Kartal’da ağırlıyoruz. 11 heykeltıraş sanatçısının yanında Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan 11 öğrenci de asistan olarak geliyor. Taş yontucular eserlerini 3 hafta da bitiriyorlar. Heykeltıraş sanatçılarının yaptıkları eserlerin telif ücretleri 3 bin avro’dur. Yani her şey dahil olmak üzere 276 ila 300 bin arasında. Biz Kartal’a önemli sanat eserleri kazandırıyoruz. Dedikodu ile insan bir yerlere varamaz. Bizim kimseye veremeyeceğiz hesabımız yoktur. Eğer Kartal’ın kültürün sanatın merkezi olsun istiyorsak bu böyle olmalı. İstanbul’un bir dokusu ve güzelliği vardır. Berlin’de bu yok. Ancak bugün Berlin dünyanın sanat merkezi ve Avrupa’nın en zengin ülkelerinden birisidir. Kültür sanatın olmadığı yerde ancak beton binaları görürsünüz. Yurtdışında Kartal Belediyesi’ni izleyeler var. Çünkü yurt dışındaki insanlar Kartal Belediyesi’nin internet sitesine girdiğinde sanatçılarının eserlerini görebiliyorlar. Ya Kartal kendi içinde bir kasaba olmaya devam edecek ya da Kartal kültür ve sanatın Anadolu yakasının merkezi olacak.” diye konuştu.

 

Bütün ortopedik sakatlıklar halı sahada olur”

 

Halı sahaların gençler ve çocuklar için sakıncalı ve tehlikeli olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Halı saha yapmam. Çünkü halı sahada sakatlıklar oluyor. Sağlıksız ve tehlikelidir. Çocuklar ve gençler çim sahada oynasınlar. Biz parklarımızda çim saha yapıyoruz. Çünkü bir doktor olarak şunu diyorum; halı sahalar ortopedik sakatlıklara yol açıyor. Çim sahalarda oynasınlar. Çimler bozulduğunda biz yine çimlendiririz” dedi

 

Türkiye’de Federasyona bağlı jimnastik salonu Kartal’dadır”

 

 

Türkiye’de Jimnastik Federasyonu’na bağlı tek salonun Kartal’da bulunduğunu belirten Başkan Altınok Öz, site sakinlerine ‘Çocuklarınızı jimnastiğe gönderin’ tavsiyesinde bulundu. Başkan Altınok Öz, “Federasyona bağlı tek Jimnastik Salonu Kartal’dadır. Sporu destekliyorum. Çocuklarınızı jimnastiğe gönderin. Jimnastiğe başlamanın yaşı 3 ila 7’dir. Jimnastik yapan çocuk her türlü sporu yapabilir. Futbol, basketbol, voleybol,  yüzme ve diğer sporları rahatlıkla yaparlar. Spor disiplini içerisinde bedenin terbiye edilmesi çok önemli.” diye konuştu.

 

 

 “Yelken sporu çocuğun karar verme yeteneğini geliştiriyor”  

 

 

Kartal Belediyesi’nin Dragos’ta Yelken Kulübü olduğunu hatırlatan Başkan Altınok Öz, yelken sporuyla uğraşan çocukların yaşamda daha başarılı olduğunu ve karar mekanizmalarının daha güçlü olduğunu söyledi. Başkan Altınok Öz, “Biraz yüzme bilen herkes yelken sporunu yapabilir. Denizin ortasında bir kabuk, bir dümen ve dalga.Bu spor sayesinde çocuk denizle mücadele ediyor ve o anda denizin ortasında karar verme yeteneğini geliştiriyor. O çocuk sokağa çıktı an, karar verme yeteneği ile kendisine gelecek olan zararları anında fark eder. Kartal Belediyesi olarak Yelken sporunu destekliyoruz” dedi.

 

 

Kartal Türkiye’nin satranç merkezidir”

 

Kartal’da satranç turnuvalarının düzenlendiğini ve Türkiye’nin satranç turnuvalarının gerçekleştiği tek yerin Kartal olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “İlçemizde 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvaları halkımızdan yoğun ilgi gördü. Bireylere stratejik düşünme, bireysel karar alma, disiplinli çalışma ve sorgulama becerisi kazandıran satrancın ilçemizde yaygınlaştırılmasız adına ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizin temsil edilmesi amacıyla 2012 yılında Kartal Belediyesi Satranç Kulübü’nü kurduk. Birçok dernek ve kulübümüzü kahve kültüründen arındırarak buralarda satranç sporunu teşvik ettik. Başarılı satranç oyuncularını kulüplere kazandırmak amacıyla takip ediyor ve gerekli yardımı yaparak onları destekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]