Dünya, “Seninleyiz Suriye!” diyor

Yayın: 13:38 - 12.03.2014
Güncelleme: 13:38 - 12.03.2014

 

Suriye’deki savaşın 3. yıl dönümü sebebiyle 15 Mart’ta dünya çapında bir kampanya başlatılıyor. Kampanya ile savaşa dikkat çekip bu sürecin bir sonraki yıl da devam etmemesi amaçlanıyor. 13 Mart akşamı gün batımı ile dünyanın tüm önemli meydanlarında kırmızı balonlar gökyüzüne salınacak. Küresel eylem planında sanatçılar, siyasetçiler, sporcular da yer alacak. Kampanyanın sosyal medyada da büyük ses getirmesi bekleniyor.

 

15 Mart tarihinde Suriye’deki savaşın yıl dönümü sebebiyle dünya çapında bir kampanya başlatılıyor. Dünya genelinde sanatçılar, siyasetçiler, STK’lar, sporcuların da katılımıyla dev bir algı yönetimi planlanıyor.

 

Londra Trafalgar Meydanı, Washington Anıtı, Paris Eyfel Kulesi, Ürdün Za’atari kampı, Moskova Tretyakovskaya Galerisi, Dadaab’daki dünyanın en büyük mülteci kampı, Somaliland, Hartum ve Güney Kore’de 13 Mart’ta gün batımından itibaren başlayacak eylem için Türkiye’de Sultanahmet Meydanı belirlendi.

 

Yeryüzü Doktorları’nın da destek verdiği kampanya için 13 Mart Perşembe akşamı saat 19:00’da Sultanahmet meydanı gönüllülerin fenerleri ile aydınlanacak, kampanyaya destek amaçlı barış mesajlarının yazıldığı kırmızı balonlar gökyüzüne salınacak. Eylemde çekilen fotoğraflar ise #SeninleyizSuriye ve #WithSyria etiketi ile sosyal medyada paylaşılacak. #SeninleyizSuriye ve #WithSyria etkiteti ile Twitter, Instagram, Flickr üzerinden destekler şimdiden binlerce paylaşıma ulaştı.

 

 

 

 

Banksy’nin ‘Balonlu Kız’ı sembol oldu

 

Kampanya, destek verenlerin mum, ışıklı balonlar, fenerler gibi enstrümanlarla tercihen önemli bir yapıt veya meydanda bir gece anma merasimi yapması ve bu olayı fotoğraflayarak kampanya sayfasında ve sosyal medyada paylaşılması üzerine kurgulanıyor. Ünlü duvar boyama sanatçısı Banksy, “Girl with the balloon” (Balonlu kız) motifini kampanyaya bağışladı. Bu sebeple mumlara ek olarak kırmızı uçan balonların gökyüzüne salınması da simgesel olarak kullanılacak.

 

 

Exit mobile version