SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya, Seninleyiz Suriye!” dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünya, “Seninleyiz Suriye!” dedi

Suriye’deki savaşın 3. yıl dönümü sebebiyle dünya çapında farkındalık kampanyaları yapılıyor. 13 Mart akşamı gün batımı ile Suriye’deki akan kanın durması için İstanbul, Washington ve New York başta olmak üzere pek çok ülkenin önemli meydanlarında “Seninleyiz Suriye” etkinliği kapsamında kırmızı balonlar gökyüzüne bırakıldı. Kampanya ile savaşa dikkat çekip bu sürecin bir sonraki yıl da devam etmemesi amaçlanıyor.

15 Mart tarihinde Suriye’deki savaşın yıl dönümü sebebiyle dün akşam Sultanahmet Meydanı’nda Yeryüzü Doktorları öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir araya gelindi. Suriye’deki savaşın 3. yıl dönümü dolayısıyla akan kanın durması için kırmızı balonlar barış mesajları ile gökyüzüne salındı.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, grup adına yaptığı konuşmada, “Acının 3. yılında Suriye halkıyla birlikte olduğumuzu ifade etmek için toplandık. Yeryüzü Doktorları ve diğer bazı kuruluşlarla birlikte dünyaya bir kez daha bu kirli savaşın durdurulması için haykıracağız. ‘Seninleyiz Suriye’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dr. Kınık, Suriye’de şu ana kadar 160 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 2,5 milyon kişinin mülteci olduğunu ifade ederek, bu ülkedeki hastanelerin üçte ikisinin yıkıldığını, ilaç ve aşı sıkıntısı yaşandığını kaydetti. Amerika’dan Pasifik’e kadar büyük bir coğrafyada bugün “Seninleyiz Suriye” dediğini aktaran Kınık, kendilerinin de dini, dili, rengi ne olursa olsun, bunu bir insanlık çağrısı olarak tekrarladıklarını söyledi.

Savaşın ve çekilen acıların bitmesini istediklerini anlatan Kınık, kırmızı balonların özgürlüğü ve umudu simgelediğini kaydetti.

Aralarında Suriyeli mülteci çocukların da bulunduğu grup, daha sonra fener yakarak balonları gökyüzüne bıraktı.

Washington ve New York da “Seninleyiz Suriye” dedi

Amerikalı birçok sivil toplum kuruluşu da dünya genelinde 35 ülkede gerçekleşen kampanya yoğun destek verdi. ABD’nin başkenti Washington’da ABD Kongresi’nin arkasındaki havuzun kenarında buluşan Amerikalılar ve Suriyeliler, Suriye’deki üçüncü yılına giren insanlık dramına dikkati çektiler. “Suriye ile birlikteyiz” yazılı pankartlar açan katılımcılar, Suriyelilere Esed rejimi karşısında “yanındayız” mesajı verdi. Gösteri sırasında küçük bir kız çocuğu, Suriyeli çocuklar için havaya kalp şeklinde balonlar bıraktı. Bunun yanında Suriyeli bir sanatçı şarkı söyledi.

Roosevelt Adası’ndaki FDR Four Freedoms Parkı’nda toplanan grup ellerindeki, “Seninleyiz Suriye” yazılı pankartlar, kırmızı balonlar ve mumlarla Suriye’de yaşanan drama dikkati çekti.

#SeninleyizSuriye ve #WithSyria etkiteti ile Twitter, Instagram, Flickr üzerinden destekler binlerce paylaşıma ulaştı.

Banksy’nin ‘Balonlu Kız’ı sembol oldu

Kampanya, destek verenlerin mum, ışıklı balonlar, fenerler gibi enstrümanlarla tercihen önemli bir yapıt veya meydanda bir gece anma merasimi yapması ve bu olayı fotoğraflayarak kampanya sayfasında ve sosyal medyada paylaşılması üzerine kurgulanıyor. Ünlü duvar boyama sanatçısı Banksy, “Girl with the balloon” (Balonlu kız) motifini kampanyaya bağışladı. Bu sebeple mumlara ek olarak kırmızı uçan balonların gökyüzüne salınması da simgesel olarak kullanılacak.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]