SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Altınok Öz’den Çankırılılar Derneğine ziyaret

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Çankırı Eğitim ve Kültür Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Recep Kula ve dernek üyeleriyle Soğanlık Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Altınok Öz, Kartal’da 5 yılda yapılan 230 projeyi anlattı.
Kartal’da “önce insan” yaklaşımıyla hizmet vermek için yola çıktığını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Göreve geldiğimizde önce insan yaklaşımını benimsedik. Engelsiz Bilgi Evi, Engelsiz Üretim Atölyesi’ni hayata geçirdik. Engellilere Akülü Araç Şarj İstasyonu kurarak engelleri aşmak için yola çıktık. Kadınlarımızı sosyal hayata katmak için Kadın Ürünleri Pazarı, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konukevi’ni açtık. Kartal Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi ile kadınlarımızın aynı çatı altında buluşmasını sağladık. 2009 yılında bir tane olan Çocuk Gelişim Merkezlerini beş yılda 11’e çıkardık. Hem kadınlarımızın sosyal yaşama katılmalarını sağladık, hem de çocuklarımıza güvenli, huzurlu ve eğitim alacakları yerlerin açılışını yaptık. Kartal’da yerinde, deprem ve kentsel dönüşüm kapsamında dönüşümün her şeklini uyguladık. Vatandaşlarımız rahat güvenli ortamlarda yaşamasını sağlamak amacıyla dönüşmeleri için her türlü yardımı sağladık. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğünü kurarak vatandaşlarımıza yol gösterdik. Mahallelerde düzenlediğimiz toplantılarla vatandaşlarımızla bir araya geldik ve bu toplantıların deşiflerinden oluşan  “Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” isimli kitabı çıkararak hem şehir plancıları, hem vatandaşlar, hem müteahhitler için bir bilgi kaynağı oluşturduk. Gönül Çarşısı Projesi kapsamında hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyacı olanları buluşturduk. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla halk için halkla beraber yönetim anlayışını benimsedik. Belediyenin internet sitesinde ihaleleri, günlük gelir-gider tablolarını, Meclis canlı yayın görüntülerini halkımızla paylaştık. Çalışmalarımıza halkın beklentisine göre yön verdik.” dedi.

‘Yıl boyu ücretsiz sağlıklı sünnet kampanyası”

Sağlık konusundaki hassasiyetini ve yaklaşımını her fırsatta dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıl boyu ücretsiz sağlıklı sünnet kampanyasıyla örnek teşkil ettiklerini belirtti.
Başkan Altınok Öz, “Türkiye’nin en fazla ihmal edilen, Türkiye nüfusunun yarısını ilgilendiren sünnet, sağlıksız ortamlarda yapılması durumunda, Hepatit başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalık ve psikolojik sorunlara neden olmaktadır.

Sünnet ameliyathane ortamında, steril bir biçimde gerçekleştirilmesi gereken cerrahi bir operasyondur. Bu yüzden göreve geldiğimizde sadece belirli günde sağlıksız koşullarda değil, yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyasını başlattık. 5 yılda 6899 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sağlık konusundaki bu uygulamamız Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediyenin yarıştığı ve Marmara’nın en iyi projelerinin seçildiği desteklendiği ‘Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.” diye konuştu.

Sosyal ve kültürel anlamda Kartal’ı zenginleştirmek için etkinliklerimizi sürdürüyoruz

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Kartal’da yapılan kültürel etkinlikler ve sosyal tesislerden de bahseden Başkan Altınok Öz, “Büyükada Sosyal Tesisi ile 30.000 vatandaşımıza denizle buluşma olanağı sağladık. Kapadokya Kartal Hotel ile Kartal arasında bir köprü oluşturduk. Kültür gezileri düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Kartal’ı festival, tiyatro, sinema etkinlikleri, şair, yazar ve sanatçılarla buluşturduk. Kartal’ı sosyal ve kültürel anlamda zenginleştirmek için çalışmalarımızı, etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Kartal Kent Konseyi ile Satranç Turnuvaları düzenliyoruz. Kartal’da gençlerimizin ve çocuklarımızın stratejik düşünme, bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla Satranç Kulübümüzü kurduk. Sinema atölyemiz ile sinemaya ilgi duyan gençlerimize bir yıl süreli haftada altı gün kamera, ışık, ses, kurgu, senaryo, kısa film ve belgesel türlerinde teorik ve pratik eğitim vererek onları hem Türkiye’nin sayılı Sinema Okulları’na giriş için hazırlıyor, hem de sektörde aranan çalışanlar olarak yetiştiriyoruz. Aynı zamanda Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulumuzu açtık.” diyerek kültürel etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]