SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek’in deneyimleri Arnavutköy’e yarayacak!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki önemli isimlerinden olan ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan Abubekir Taşyürek, 30 Mart seçimleri ile birlikte deneyimlerini Arnavutköy’e hizmet için kullanmaya hazırlanıyor.

2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Kartal Belediye Başkan Aday adayı olan Taşyürek, aday adaylığı yarışından sonra da Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın tavsiye ve telkinleri ile Arnavutköy’den Meclis Üyesi Adayı olarak gösterildi.

Aslen Erzurumlu olan ve Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan siyasetin tecrübeli isimlerinden Abubekir Taşyürek, Arnavutköy’ün İstanbul’un prestij kentlerinden birisi olacağını ve Arnavutköy’e hizmet etmeyi Hakk’a hizmet olarak gördüğünü söyledi. Siyasi geleceğine Arnavutköy’de devam edecek olan Taşyürek, Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın tavsiyesi ile Arnavutköy’den meclis üyesi adayı olarak gösterildiğini ifade etti.

 

ARNAVUTKÖY’ÜN GELECEĞİ ÇOK PARLAK”

Arnavutköy’ün özellikle yerel seçimlerden sonra temeli atılacak olan Kanal İstanbul, 3 Havalimanı ve güneyde kurulacak olan yeni şehir projeleri ile birlikte İstanbul’un geleceği en parlak ilçelerinden birisi konumunda olacağına dikkat çeken Taşyürek; “Bizler de kader çizgimizde şimdiye kadar belediyecilik noktasında edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeleri başkanımızın yanında Arnavutköy halkına sunabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

Arnavutköy’ün demografik yapısı içerisinde hemşerileri olan Erzurumlular’ın da önemli bir yere sahip olduğunu bildiğini ifade eden Abubekir Taşyürek, bu süreçte hemşerilerinden de destek beklediğini söyledi.

 

Abubekir Taşyürek kimdir ?

1960 yılında orta halli  bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Abubekir Taşyürek, ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı. Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Abubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Abubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı(2007-2008) ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi.

Anayasal bir kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan Abubekir Taşyürek, söz konusu birliğin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında eğitimci olarak ta görev yaptı. Meclis çalışmalarında özellikle bütçe, denetim konularında yaptığı teknik eleştirilerle CHP’li belediyelerin korkulu rüyası oldu.

Kaynak: http://haberaktivite.net

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]