YTÜ’de Kıyasıya Savaştılar

Yayın: 08:26 - 18.03.2014
Güncelleme: 08:26 - 18.03.2014

 

YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği “Yıldız Savaşları Robot Yarışı”nda özel yapım robotlar kozlarını paylaştı. Çekiç ve testere ile birbirine saldıran robotlar rakiplerini parçalara ayırdı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği ‘Yıldız Savaşları 2014’ robot yarışmasında öğrencilerin yaptığı robotlar kıyasıya mücadele etti. Tank robottan, Robotik Avatar’a, kadar pek çok özel robotun mücadele ettiği yarışmada, çekiç ve testere gibi silahlarla birbirine saldıran robotlar, rakiplerini parçalara ayırdı.

 

269 ROBOT SAVAŞTI

 

YTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen “Yıldız Savaşları” robot yarışması robotların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, Sumo kategorisinde 32, Mini Sumo kategorisinde 138, Çizgi İzleyen kategorisinde 83, Serbest kategoride 9 ve Savaş kategorisinde 7 olmak üzere toplam 269 robot mücadele etti.

 

ROBOTLAR TESTERE VE ÇEKİÇLERLE KOZLARINI PAYLAŞTI

 

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi için sahnede özel bir platform kuruldu. 3 metre eninde 5 metre uzunluğundaki kapalı arenada birbirinden iddialı robotlar yarıştı. Savaşı andıran mücadelelerin yapıldığı müsabakalarda kaybeden robotlar rakiplerinin darbeleriyle parçalara ayrıldı. Yıldız Savaşları’nın finalinde Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji takımının robotu Alpagu ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARIGE ekibinin ‘Dalanarı’ isimli robotu sahneye çıktı. İki robotun mücadelesinden ASO Teknik Koleji’nin robotu Alpagu galip çıktı. Mücadelenin sonunda İTÜ ekibinin robotu Dalanarı parçalarına ayrıldı.

 

MİNİK KARDEŞLER DE ROBOT YARIŞLARINDA

 

Robot savaşlarının en genç katılımcıları ise 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeş oldu. 10 yaşındaki Ali Emre ve 7 yaşındaki Alp Mete Şenel kardeşler, yaptıkları robotla yarışmalara katıldı. Minik kardeşlerin robotları dereceye giremese de, ağabeyleriyle yarışmanın ve mücadele etmenin keyfini yaşadı.

 

Çocuklarını robot yarışlarına getiren anneleri Zeynep Şenel, iki sene önce oğlu Ali Emre’ye programlama kitabı aldığını ve ondan sonra iki oğlunun robot yapmak için çalışmaya başladığını belirtti. Zeynep Şenel, iki çocuklarının robotları ile kendilerini göstermek için yarışmaya geldiğini aktardı.

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ROBOTLAR VE KATEGORİLERİ İSE ŞÖYLE:

 

SERBEST KATEGORİ:

 

KİMYAGER ROBOT KOL – MAÇKA AKİF TUNÇEL ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

 

ROBOTİK AVATAR – BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MEKATRONİK KULÜBÜ

 

ROBOT SINIR GÜVENLİK SİSTEMİ – KARASU MESLEK LİSESİ

 

ROBOT SAVAŞLARI (YILDIZ SAVAŞLARI) KATEGORİSİ:

 

ALPAGU – ANKARA SANAYİ ODASI TEKNİK KOLEJİ

 

DALANARI – İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

 

SUMO KATEGORİSİ:

 

JSUMO – JSUMO ROBOT TAKIMI

 

SASUKİ – HAYDARPAŞA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

 

MANİSA TARZANI ŞEHZADE – MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ (MOSTEM) OKULLARI

 

MİNİ SUMO KATEGORİSİ:

 

SHOGU- ASO TEKNİK KOLEJİ

 

BARBAROS – BİLECİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

 

KURT KAPANI (BİREYSEL)

 

ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİSİ:

 

KURŞUN -EGE ÜNİVERSİTESİ

 

SMYNRNA – EGE ÜNİVERSİTESİ

 

SDÜ15 – SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

 

Exit mobile version