SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç; “Maltepe’de ezber bozmaya geliyoruz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepelilerden aydınlık yüzlere özgür fikirlere sevgi seli

Balbay: “Ayakkabı kutusu kadar küçüldüler”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay;Özgürlük ve demokrasi devrimini gerçekleştireceğiz”

Gazeteci Merdan Yanardağ; “Uzlaşma yok mücadeleye devam”

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç; “Maltepe’de ezber bozmaya geliyoruz”

CHP Maltepe İlçe Örgütü tarafından Salon Kardelen’de düzenlenen ve Gazeteci Necdet Saraç’ın moderatörlüğünde CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ ve CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Aydınlık yüzler özgür fikirler” toplantısı çok büyük bir ilgi gördü.

CHP İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı, Kadir Gökmen Öğüt, Sabahat Akkiraz, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul ve Prof. Dr. Tolga Yarman da katıldığı toplantıya katılanları “Merhaba Maltepeli kardeşlerim merhaba özgürlük” diye selamlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Benim için özgürlük önce aileme daha sonra da sizlere kavuşmaktır. Bu tablo gösteriyor ki bizler salonlara, meydanlara sığmayacak kadar büyüdük ama onlar ayakkabı kutusu kadar kadar küçüldüler. Bu salon CHP iktidarının ayak sesleridir” dedi.

maltepe-chp-adayı-ali-kılıc

ÜLEŞTİRME BAKANI

Sırf seçimleri kazanmak için Suriye’yle savaşmayı göze alan bir yönetimin bulunduğuna dikkati çeken Balbay, “İçişleri Bakanı Suç İşleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı Üleştirme Bakanı, Maliye Bakanı Malı Ye Bakanı olmuş. Ahmet Taner Kışlalı’nın, Uğur Mumcu’nun acılarıyla gazetecilik yapmış biriyim. Bugün faili meçhul değil, faili meşhur cinayetler var. Gençlerimizin ölümünü televizyon yayınlarında görüyoruz” diye konuştu. Böyle bir tablo karşısında ülke bütünlüğü için ortak paydada buluşmanın çok önemli olduğunun altının çizen Balbay, “CHP hem Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin bekçisi hem de geleceğin kurucusudur. CHP iktidarında 4. büyük devrimi gerçekleştireceğiz. Devleti kurduk, çok partili siyasal hayatı Türkiye’ye getirdik. Sosyal devleti ve sosyal demokrasiyi getirdik. Özgürlük ve demokrasi devrimini de biz gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu Maltepe’de ilk buluşmamız” diyen Mustafa Balbay, “Ali Kılıç’ı 15 yıldır tanıyorum. Ali Kılıç’ın, Avrupa deneyimini Maltepe’de değerlendirerek burayı örnek bir kent haline getireceğine inanıyorum” dedi.

UZLAŞMA YOK

Gazeteci- yazar Merdan Yanardağ da, mevcut iktidarın sahte kanıtlarla, tertiplerle kendilerini cezaevine gönderdiğini anımsatarak, cumhuriyetin bütün değerlerini yok edip ılımlı İslam rejimini kurmaya çalıştığını söyledi. Yanardağ, “AKP’yle hesaplaşmamız gerekiyor. AKP’yle uzlaşmak celladıyla uzlaşmak demektir. Uzlaşma yok mücadele var” dedi.

Ali Kılıç’la Deniz Feneri yolsuzluğunu ortaya çıkardığı dönemde birlikte televizyon programları yaptığını anımsatan Yanardağ, “Ali Kılıç Maltepe’de hırsızlığa izin vermeyeceği gibi temsil ettiği siyasal görüşle Maltepe’de bir pırlanta gibi parlayacak” diyerek Kılıç’a tam destek verdi.

MALTEPE’YE AVRUPA VİZYONU

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç da, 30 Mart’ta bahar temizliği yapıp AKP’yi  süpüreceklerini söylediği konuşmasında, “Projeyse  proje,  çalışmaysa çalışma, inançsa inanç. Halk ile hareket edeceğiz ve Maltepe’ye Avrupa vizyonunu kazandıracağız “ dedi.

Maltepe’yi Avrupa Birliği’nde uygulanmış ve başarılı olmuş projelerle bir Avrupa kenti yapmak istediğini söyleyen Ali Kılıç, “Maltepe için çılgın projelerimiz yok. Çıldırmak istemiyoruz. Akıllı projelerimiz var. Maltepe’yi önce Anadolu yakasının sonra İstanbul’un parlayan ilçesi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

MALTEPE’YE FUAR

Anadolu yakasının geleceğini şekillendirecek Maltepe Fuar Merkezi’ni inşa edeceklerini kaydeden Ali Kılıç, Başıbüyük’te 100 bin metrekare alan üzerinde kuracakları bu merkez ile 25 bin kişiye iş olanağı sağlayacaklarını vurguladı. Kılıç, “Uluslararası firmalar ve markalar buraya gelecek. Fuar merkezinden teleferikle merkeze gelinecek. Sahildeki tesislere ulaşılacak. Hem buradaki tesisler canlı olacak hem de trafik yükü artmayacak. Bu proje Anadolu yakasına müthiş derecede kazanç sağlayacak” diye konuştu. Salondaki Maltepelilere böyle bir projeyi destekliyor musunuz diye soran Ali Kılıç, salondan gelen coşkulu “evet” yanıtı üzerine “Bende size söz veriyorum. Bu projeyi Maltepe’de hayata geçiriyoruz” dedi.

Maltepe’de ezber bozmaya geldiklerini ve bunun birilerinde rahatsızlık yarattığını vurgulayan Ali Kılıç, “Tayyip Erdoğan’la hesaplaşmak istiyorum. Beni bu maçta yalnız bırakmayın. Bütün renkler, farklı kültürler,  düşünceler Maltepe’de bir arada.  Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye. 30 Mart seçimleri yol ayrımıdır. Hırsızlarla, yolsuzlarla, yetim hakkı yiyenlerle namuslu insanların yol ayrımıdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]