Otizmli gençler sporla hayata bağlanıyor

Yayın: 09:16 - 02.04.2014
Güncelleme: 09:16 - 02.04.2014

Otizmli bireylerin toplumsal görünürlüğü için Dünya Otizm Farkındalık Günü olan 2 Nisan önemli bir tarihtir. Bu günle başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde otizmle ilgili toplumsal bilincin artırılması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması için tüm dünyada kampanyalar ve çalışmalar düzenleniyor. Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bu önemli günde, toplumu otizmli bireylerin farkına varmaya ve destek olmaya çağırıyor.
DERNEK BASIN AÇIKLAMASI
”Kurulduğu günden bu yana 200 otizmli gencin yaşamında fark yaratarak yepyeni bir hayata başlamalarına imkan tanıyan Sportizm Derneği  pek çok sportif başarıya da imza atılmasını da sağladı.  Bunlara   en güzel örnek  2012 yılında Avrupa yüzme şampiyonu ve 2013 Dünya Şampiyonasında 4’üncü olan Doruk Davran.
Sportizm Derneği Başkanı ve eski  futbolcu Bener Erkorur, Dünya Otizm Farkındalık Günü’yle ilgili düşünce ve temennisini şu mesajıyla belirtti: “Otizm parmak izi gibidir. Otizmli bireyler hasta ve engelli değildir. Sadece Farklıdırlar. Otizmli bireylerin yaşamlarına dokunduğunuzda onlar da sizlere dokunuyor. Sabır ve azimle çalışıldığında imkansız sanılanları başardığınızı öğreniyorsunuz. Farkındalığımız ile farklılığımızı hissettireceğimiz bir Nisan Ayı olması dileğiyle…”

Exit mobile version