Kartal’ın Simgeleri: Erdoğan Özyuva

Yayın: 12:14 - 02.11.2009
Güncelleme: 12:14 - 02.11.2009

İstanbul’un efsane ilçesi Kartal’da ünlü politikacılar, sanatçılar ve sporcular yetişti. Bu sporcuların çoğu milli formayı ve milli mayoyu giydiler. FB, GS, İstanbulspor, Vefa, Tirespor, Feriköy, Galata, Karagümrük, DÇ Karabük ve Adalet gibi büyük ve ünlü spor kulüplerinde top koşturdular.

Doğma, büyüme Bir Kartal’lı olan FB Turan ağabeyimiz Avusturya’nın Salazburk takımında Türk futbolunu başarı ile temsil etti. FB Kürt Cengiz ve İstanbulsporlu Salih Kanmaz, Karagümrüklü Tetik Mehmet, Tirespor’Lu Turgay, Feriköylü Ünal, Adaletli Meral, Galata’nın ünlü kalecisi Orhan ve DÇ Karabük spor’lu Osman Ünal Kartal’ın yetiştirdiği ünlü futbolcular olarak tarihe geçtiler

Tarihe Geçtiler

Sanatçılar ise Ekrem Kongar, Kadife Erten, Mualla Gökçay ve Ertan Ersoylu ağabeyimiz Kartal’ın yetiştirdiği devlet sanatçıları olarak tabii ki onlarda tarihe geçtiler.
Son yıllarda Kartal’da yetişen spor adamlarımızı her fırsatta okurlarımızla buluşturacağız ve onların kim olduklarını, başarılarını ve görevlerini yazmanın mutluluğunu kaşıyacağız.

Akademisyen İlk Kartal’lı

Evet, Erdoğan Özyuva, ile başlıyoruz. Doğma-büyüme Kartal’lı olan Erdoğan Özyuva, Kartal Gençler Birliğinde(Kartalspor) uzun yıllar başarı ile top koşturan, özellikle deniz sporlarında birçok başarıya imza atmış olan Rahmetli Ali Özyuva ağabeyimizin evladıdır. Biz nasıl ki Rahmetli Ali Özyuva’nın elinde büyüdükse, Erdoğan Özyuva’da bizim elimizde büyümüş, kendini yetiştirmiş bir Spor Akademisi mezunudur. Uzan yıllar çeşitli kulüplerde spor yaptı, yöneticilik yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu olan Erdoğan Özyuva Beden hocası olarak yüzlerce sporcu yetiştirdi. A sınıfında Diplomalı Antrenör olan Erdoğan Özyuva, şu anda da Kartalspor’a bilgi ve birikimi ile hizmet veriyor. Kartalspor’da Futbol izleme Komisyonunda başarı ile görev yapıyor.

Daha sonraki tanıtım yazımız Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) kurucu Başkanı ve Kartal Bulvar Spor’un kurucusu ve 2. Başkanı Sayın Adnan Balcı olacak.

Fethi Satıcı

Exit mobile version