SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

AA enerji muhabiri yetiştirecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Ajansı Haber Akademisi, “enerji muhabiri” yetiştirmek ve insan kaynağı sağlamak amacıyla “İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi”ni başlatıyor.

Anadolu Ajansının (AA) “100. Yıl Vizyonu” çerçevesinde kurulan Haber Akademisi, ” enerji muhabiri” yetiştirmek ve insan kaynağı sağlamak amacıyla “İngilizceEnerji Muhabirliği Eğitimi”ni başlatıyor.

 

30 yaşını aşmamış, ileri seviyede İngilizce bilen, kronik ve bedensel rahatsızlığı ile seyahat engeli olmayan, askerlikle ilişiği ve AA’da çalışmasına engel yasal durumu bulunmayan dört yıllık fakülte mezunları, enerji muhabirliği eğitimi için 23 Nisan 2014’e kadar başvuruda bulunabilecek.

Adaylar başvurularını, “www.aahaberakademisi.com” adresindeki “http://aahaberakademisi.com/ApplicationForm.aspx” linkini tıklayıp, formu doldurarak ve son bir ay içerisinde çekilmiş fotoğraflarını ekleyerek yapabilecek. Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak, elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.

Eğitime katılacaklar, İngilizce yazılı sınav ve mülakat sonucu seçilecek. Yazılı sınava çağrılacaklar 24 Nisan 2014 Perşembe günü belli olacak. Yazılı sınavın 25 Nisan 2014 Cuma günü yapılmasının ardından mülakata katılacakların isimleri 28 Nisan 2014 Pazartesi günü açıklanacak. Mülakat, 29 Nisan 2014 Salı ve 30 Nisan 2014 Çarşamba günleri gerçekleştirilecek. Akademide eğitim almaya hak kazananlar 2 Mayıs 2014 Cuma günü ilan edilecek.

Katılımcıların yabancı dil seviyeleri, İngilizce yapılacak yazılı sınav ve mülakatlar sonucunda belirlenecek. Adayların seçiminde ikinci yabancı dil tercih nedeni olacak.

Dersler 5 Mayıs’ta başlayacak

“İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitim Programı” kapsamında iki ay sürecek dersler 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü başlayacak, 27 Haziran 2014’te sona erecek. Katılımcılar, 320 saat teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek.

Eğitim programında, Türkiye’de ve dünyada enerjinin tarihçesi ve mevcut durumu, petrol, gaz ve elektrik alanlarındaki gelişmeler ile enerji hukuku mesleki konularını içeren dersler ile Türkçe Haber Yazımı, İngilizce Haber Yazımı, Fotoğraf ve Video Teknikleri, Yeni Nesil Gazetecilik, Medyada Kriz Yönetimi, Yayın İlkeleri ve Röportaj Teknikleri gibi ajans haberciliği dersleri yer alacak. Dersler, İngilizce olarak alanında uzman kişilerce verilecek.

Başarılı olanlar AA’da istihdam edilecek

Programa katılanlar, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performans ölçülerek değerlendirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, AA’da “yardımcı muhabir” olarak istihdam edilecek.

Türkiye’de örneği bulunmayan, gelişmiş ekonomilerde bile örneğine az rastlanan bu planlama çerçevesinde enerji muhabirliği eğitimi alacak katılımcıların bir bölümü kurum bünyesinde çalışmaya başlarken, Türkiye’deki bütün medya kuruluşlarının faydalanabileceği bir uzman enerji muhabiri havuzu da oluşturulmuş olacak.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]