Marmara Üniversitesi Öğrencilerinden Suç Duyurusu

Yayın: 14:07 - 25.04.2014
Güncelleme: 14:07 - 25.04.2014

Marmara Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan olayların ardından haklarında soruşturma başlatılan öğrenciler, Kartal Adliyesi’ne gelerek üniversite rektörlüğü, polis ve özel güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.


Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde geçtiğimiz hafta oturma eylemi yapan grup ile karşıt görüşlü bir grup arasında çıkan gerginliğe özel güvenlik görevlileriyle çevik kuvvet polisleri müdahale etmişti. Olayların ardından öğrenciler hakkında “polise mukavemet” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından savcılıkça soruşturma başlatıldı. Öğrenciler ise üniversite rektörlüğü, üniversitedeki polis ve özel güvenlik görevlileri hakkında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı gerekçesiyle “görevi ihmal” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.


Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı C Kapısı önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci, “Yargılamalarınız tutuklamalarınız bizi asla yıldıramaz” şeklinde pankart açarak, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Satır dışarı, bilim içeri” şeklinde slogan attı. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Esra Binici, “Saldırıların şiddeti her geçen gün artmaktadır. Fikirlerinden ötürü ayrımcılığa uğrayan öğrenciler fişlenmekte ve fişlenen öğrenciler bıçaklı hatta satırlı saldırılara uğramaktadırlar. Ancak ne yazık ki saldırıyı gerçekleştirenler değil, saldırıya maruz kalan öğrenciler soruşturmalara konu olmakta, yargılanmakta ve rektörlük tarafından üniversiteden uzaklaştırılmaktadır.

Biz Marmara Üniversitesi öğrencileri bu karanlığı bilimin ışığıyla aydınlatıncaya ve üniversitemizi bir bilim yuvası haline getirinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Grup daha sonra adliyeden ayrıldı.

İSTANBUL (İHA) –

Exit mobile version