SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya ‘TAİ CHİ ÇİGONG’ günü kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

“DOĞAL SAĞLIK YÖNTEMİ TAİ CHİ VE ÇİGONG” GÜNÜ TÜM DÜNYA İLE BİRLİKTE İSTANBUL’DA 26 NİSAN’DA KUTLANDI.

 

 

Tüm dünyada her yıl Nisan ayının son cumartesi günü “Tek dünya, tek nefes” sloganıyla Dünya Tai Chi Çigong günü olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamalar kapsamında her yıl etkinlikler düzenleyen Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin organizasyonu ile 26 Nisan Cumartesi sabahı İstanbul’da Göztepe Parkında sporseverlerin katılımıyla tüm dünyada 7 milyon insan ile aynı anda tai chi çigong egzersizleri yapıldı.

 

 

Tai Chi ve Çigong , 4500 yıl öncesine dayanan Çin tıbbı kökenli yoga ve iç düzen sanatı olup enerji-nefes-hareket egzersizlerini içerir. Çin tıbbında, “çi/ ki ” yaşam enerjisinin dengeli ve düzenli bir şekilde bedende akmasını sağlayan nefes, enerji, fiziksel egzersizlerinin bütünsel yöntemidir.

 

İnsan vücudunda yanlış duruş, yanlış beslenme ve stresten kaynaklanan bazı blokajlar oluşur. Bu blokajlar, Çi yaşam enerjisinin akışına engel olduğundan, uzun vadede sağlıkta bozulmalar meydana gelir. Taoist Yoga, Hareketli Meditasyon ve Enerjinin Dansı olarak da adlandırılan Tai Chi ve Çigong’un başlıca amaçları bedeninizdeki blokajları çözmek, yaşam enerjisinin psişe, beden ve zihinde düzenli akışını sağlamak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, erken yaşlanmayı önlemek ve ömrü uzatmaktır. Tai Chi ve Çigong yapan kişi yorulmaz, aksine dengelenir ve enerjisi yükselir.

 

Kullanılan diyafram solunumu ve enerji kanallarını açmaya yönelik meditatif senkronize hareketler doğal sağlığın anahtarları olmaktadır. Fiziksel güç, denge ve esneklik artar, beynin iki küresini birlikte çalıştırarak dikkat ve konstantrasyonu artırır, merkezi sinir sistemini etkin hale getirir, nefes ve duruş bozukluklarını düzeltir, ruh halindeki oynamaları, neşesizliği, gerginliği giderdiği gibi, uyku kalitesini iyileştirir, yorgunluğu giderir, romatizma, kireçlenme, hipertansiyon, koroner kalp hastalıkları, gastrit, kronik hazımsızlık, bel ağrıları gibi burada sayamayacağımız kadar çok rahatsızlığı iyileştirmede önemli etkileri vardır.

 

Tai Chi ve Çigong, Çin’de 1989 yılından bu yana tıbbı tedavi yöntemi olarak resmi kabul görmüş ve çoğu üniversitenin müfredatına alınmıştır. 1996 yılında ise Çin hükümeti tarafından Ulusal Sağlık Planı’nın bir parçası olarak ele alınmıştır. Batı’da Eckhart Tolle, Dr. Mehmet Öz ve ülkemizde Dr. Ender Saraç gibi birçok uzman tarafından 21.yy ın sağlık ve tedavi yöntemi olarak Tai Chi ve Çigong önerilmekte ve her geçen gün dünyada ve ülkemizde medikal tamamlayıcı tıp alanında uygulamaları yaygınlaşmaktadır.

 

Aktiffelsefe Kadıköy Şube Başkanı ve Pekin Beden Eğitimi Üniversitesi hocalarından eğitmenlik eğitimi almış oaln Tai Chi eğitmeni Başak Arpacıoğlu, Tai Chi ve Çigong’un en önemli özelliğinin her yaştan insanın, hiç bir özel ekipman ve salon gerektirmeden, günün herhangi bir saatinde, herhangi bir yerde tek başına uygulanabilmesi olduğunu ve bir doğal şifa sistemi olan Tai Chi Çigong öğrenmenin bireylerin bir ömür boyu kendi kendilerine uygulayabilecekleri en pratik ve kalıcı sağlık yatırımlarından biri olduğunu belirtti.

 

Günün sonunda katılımcılar Tai Chi ve Çigong çalışması ile kendilerini rahatlamış, keyifli ve zinde hissettiklerini ve bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]