SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çakmak, müdürlerin istifasını istedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şubeden istifa çağrısı…

Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı  H. İbrahim ÇAKMAK, yeni atanan okul müdürleri usulsüz yapıldığı iddiası ile ilgili bir açıklama yaptı.                                                                                                                                            

Çakmak, “Müdür ve Müdür Yardımcılığı seçme sınavları geçtiğimiz hafta sonu (31 Ekim–1 Kasım) yapıldı. Sınava katılanlara ve tüm eğitimcilere hayırlı olsun.

Takvime göre 15–16 Kasım 2009 tarihlerinde sınav sonuçları açıklanacak ve atama süreci başlayacak. Çalışmış, emek sarf etmiş ve bu emek sonucu aldığı puana göre boş okul idareciliklerine başvuru yapacak eğitimcilerin yolu açık olsun. 

76 Madde müdürleri vicdanınızın sesini dinleyin ve istifa edin

Ancak İstanbul’da 161 okula (liste aşağıya çıkarılmıştır)sınavı kazanan ve atanmayı hak eden kişiler atanamayacak. Çünkü eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK giderayak hukuk dışı bir usulle bu okullara yandaş müdürleri atadı. Kabine dışı kaldığı zaman değişen diğer bakanlardan farklı olarak görev devir-teslimini 2 gün sonra yapmıştır.

Yurt dışında mıydı?  Hayır.

Görevi devretmesine engel bir sağlık sorunu var mıydı? Bildiğimiz kadarıyla hayır.  

Peki, Sayın Nimet ÇUBUKÇU’ YA görevi neden iki gün geç devretti?  

Cevabı çok basit.

Milli eğitimi otomatiğe bağlamak ve yandaşları giderayak haksız ve usulsüz bir şekilde atamak için bekledi.

Devlet memurları kanununun 76. maddesine dayanarak ülke genelinde 1000 (bin)’in üzerinde yönetici ataması gerçekleştirdi. Buda yetmezmiş gibi her yıl binlerce öğretmenin il içi sıraya girip atama beklediği bir ortamda, sıralı bir okula (Maltepe ilçesinde) aynı maddeden öğretmen ataması gerçekleştirdi.

Yetkisini ! kullanarak, diğer öğretmenlerin hakkını gasp ederek. Görevin gereği, aciliyeti ve kamu yararı gerekçe gösterilerek bu atamaları gerçekleştirdi. Ülkemizde şu an yaklaşık 30 bin vekil idareci görev yapmaktadır. A okulunun ataması acil de B okulunun ataması niçin acil değil? Yoksa yandaş sendika sadece şubelerinde görev yapan sendika yöneticilerinin ismini verip, sonradan sendikalarına üye olanları bünyeleri kabul etmediği için liste dışı tutmuş olmasınlar.  

Bunlardan İstanbul’un payına 161 kişi düştü. Bu 161 kişinin birkaçı hariç hemen hepsi yandaş sendikanın yönetim yapılanmasında görev alan kişilerdir. Üyelerini basamak yaparak makam sahibi olmayı sendikacılık zannediyorlar herhalde.

                Bunlardan bir tanesi de arkadaşının ataması yapılmadığı için kendi atama kararnamesini iptal ettirmiş. Çünkü arkadaşı bu atamayı hak ediyormuş, şube başkanının yakın arkadaşıymış. O’nun ataması olmadığından ben de istemem demiş miş.

Mantığa bak.  Bu haksız, kanunsuz, adil olmayan, çirkin atamalara sendikacı olarak karşı çıkılacağına, neden bir kişi daha bu kumpasın içinde yer almadı diye (bahane) lütfedip kendi atamasını iptal ettirmiş.  Peki, gerçeğin ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Vekâletle idarecilik yapmak için ilçe ilçe dolaşan, hak etmediği halde değişik ilçelerde müdür vekilliği için çırpınan ve hâlihazırda Sancaktepe İlçesinde geçici müdürlük görevine devam eden bu yandaş sendikanın şube başkanı asil müdürlüğü elinin tersiyle teper mi? Tabii ki hayır.

İşte gerçek neden. 

Malum sendikanın şube başkanının atandığı kurum Sancaktepe ilçesinde bulunmaktadır(bugün itibariyle sitelerindeki ilçeler bölümünde Sancaktepe ilçesi kendi şube alanlarında bulunmamaktadır). Eğer atama gerçekleştirilmiş olsaydı kendi şube bölgesinden çıkıp başka bir şubeye bağlı ilçeye geçmiş olacaktı. Böylece otomatik olarak ilk olağan kongrede şube başkanlığından düşecekti.

Böyle bir şeyi göze alması mümkün değildir. Bu durumu kullanıp makamı elinin tersiyle ittiği safsatasına kargalar bile güler. Bu durumu bilen üyeleri de helal olsun bizim başkana, aslan başkan, kaplan başkan derler miydi? Derler miydi değerli arkadaşlar?

Su akar mecrasını bulur. Adeta hormon almış gibi üye sayısını bu iktidar döneminde hızla arttıranlar, hak ve adalet dışında her türlü usulsüz atamalara, görevlendirmelere vesile olanlar ve bu usulsüz işlemleri onaylayanlar elbet çok yakında boylarının ölçüsünü alacaklardır.

76. madde kapsamında atanan müdürlere sesleniyorum. Vicdanınızın sesini dinleyin ve derhal istifa edin.

Eğer o makamı hak ediyorsanız herkesle eşit şartlarda müracaatınızı yapın ve hak ederek gelin. O zaman başımızın üzerinde yeriniz olur. Başkalarının hak ettiği makamları haksız ve usulsüz bir şekilde işgal edenler bir gün mutlaka pişman olacaklardır. Olmazlarsa hukuk onlara gerekli dersi mutlaka verecektir.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 76. maddeli müdürü. Daha önce hangi kurumlarda müdürlük yaptın da Türkiye’nin en önemli ve başarılı imam hatip lisesine müdür oldun? MEB’teki toplam görev süren ne kadar ve bunun ne kadarı idarecilikte geçti? Sınav kazandın mı? Yoksa bir devlet büyüğümüzün oğlunun arkadaşı olduğun için mi oradasın? Vicdanın rahat değilse gereğini yap.

Biz Türk Eğitim-Sen olarak gerekli hukuki mücadeleyi başlatmış bulunuyoruz. Bugüne kadar açtığımız davalarda 50 ‘nin üzerinde 76. madde atamasını iptal ettirdik. Hepsini de iptal ettireceğiz. Bunun içerisinde kendi üyemiz de olsa fark etmeyecektir. Tüm eğitimcilere hayırlı olsun” dedi.

İlgili Haberler

Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti
Eğitim
22 Mart 2024
Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti

İstanbul Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden tarihçi, Eğitimci, yazar ve Türk Eğitim Sen kurucu üyesi, dava ve fikir adamı, hocaların hocası Prof. Dr. M. Hanefi Bostan hakka yürüdü. Merhum Bostan’ın aziz naaşı 23 Mart 2024 Cumartesi günü öğle namazından sonra Üsküdar M. Ü. İlahiyat Fakültesi caminde kılınacak cenaze namazını müteakip Maltepe Gülsuyu mezarlığına defnedileceği belirtildi. admin […]

Eğitim
22 Mart 2024
Bitlis’te okullar tatil edildi

Son dakika haberine göre olumsuz hava koşulları sebebiyle Bitlis İl merkezine bağlı köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Son dakika haberi Bitlis’ten geldi. Kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Bitlis Valiliği bir açıklama yayınladı. Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve bağlı köylerdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Eğitim
15 Mart 2024
MEB’den Eğitim Sistemine Radikal Değişiklik: Daha Az Yük, Daha Fazla Kalite

Eğitim-öğretim sürelerinde yapısal değişiklik yolda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim-öğretim sistemine dair önemli değişiklikleri duyurdu. Mevcut müfredatın yoğunluğu ve haftalık ders saatlerinin yetersizliği gibi sorunlara dikkat çeken Bakan, öğrenciler ve öğretmenler için daha verimli bir eğitim süreci hedefliyor. MÜFREDATTA SADELEŞME VE DERS SAATLERİ DÜZENLEMESİ Bakan […]