SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yapı Kredi Yatırım yatırımcılarla bir araya geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yapı Kredi Yatırım’ın gerçekleştirdiği “Yurt içi ve yurt dışı yatırım stratejileri” konulu konferansta, yatırımcılar dünyadaki farklı borsalarda aynı anda işlem yapma fırsatı sunan Tradebox platformu ile tanıştı.

Perpa Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Yapı Kredi Makro Ekonomik Araştırma ve Analitik Modelleme Müdürü Eren Ocakverdi ve Yurt Dışı ve Alternatif Piyasalar Kıdemli Analisti Hakan Halaç konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Yapı Kredi Makro Ekonomik Araştırma ve Analitik Modelleme Müdürü Eren Ocakverdi, Türkiye ve dünya ekonomisi için 2014 yılına ilişkin beklenti ile tahminlerini paylaştı. Ocakverdi, “Türkiye Ekonomisi: Yapısal Durum Analizi ve Öngörüler” başlıklı sunumunda şu açıklamalarda bulundu: “Gelişmiş ülkelerde geçtiğimiz yıl başlayan ekonomik toparlanma Amerika öncülüğünde devam edecek. Bu gelişmekte olan ülkelerin ihracatına yönelik talebin artması açısından olumlu bir gelişme. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faizleri yükseltmesi ve varlık alımlarını azaltması sonucu yeniden gelişmiş ülkelere yönelmesi beklenen fon akımları nedeniyle, finansal koşullar giderek daha çetin hale gelecek görüşündeyiz. Aynı zamanda gelişmekte olan ülkeler arasındaki rekabet ise daha da şiddetlenecek. Bu nedenle, bütçe dengesi ve borç stokunun halihazırdaki güçlü yapısını önümüzdeki dönemde de koruması lehimize olacak. Bu dönemde cari dengede belirgin bir iyileşme olmasını ve toplam kredilerdeki artış hızının finansal istikrar ile uyumlu düzeylere inmesini bekliyoruz. Olası kur dalgalanmalarına karşı Merkez Bankası’nın yeterli rezervinin olması da yatırımcılar açısından güven verici bir unsur oluşturuyor. 2014 yılının genel itibarıyla 2013’e kıyasla daha iyi bir yıl olmasını beklemekle birlikte, mevcut koşullardaki iyileşmenin sürmesi halinde program hedeflerine yakın bir büyümenin gerçekleşmesinin halen ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyoruz.”

 

 

Yapı Kredi Yatırım Yurt Dışı ve Alternatif Piyasalar Kıdemli Stratejisti Hakan Halaç, Türkiye ve dünya ekonomisi için 2014 yılına ilişkin beklenti ve tahminlerini paylaştı. Halaç, “Yurt Dışı Piyasalar ve Yatırım Ürünleri Beklentileri” başlıklı konuşmasında altın, petrol, doğal gaz gibi emtialar ve Amerika hisse senetleri konusunda da bilgiler verdi.

 

 

Halaç; “Amerika’da enerji, teknoloji ve sağlık beğendiğimiz sektörler olmaya devam ediyor. Solar başta olmak üzere alternatif enerji, petrol/doğal gaz arama ve geliştirme şirketlerinin potansiyeli oldukça yüksek. Kömür şirketlerinde, özellikle güçlü bilançolu termal kömür üreticilerinde fırsatlar görüyoruz. Teknolojide mobil cihazların chiplerini, sensorlerini yapan şirketler ve sosyal medyada hızla gelişen, mobil kanallardan elde edilen cirolarını büyüten hisseler ön planda. Sağlıkta biyoteknoloji sektöründe güçlü bilançolu, hızlı büyüyen ve sektör lideri şirketlerin son satış dalgasıyla beraber cazip seviyelere çekildiğini görüyoruz. Endeks odaklı beta stratejiler yerine hisse ve sektör seçiminin daha çok önem kazanacağı bir döneme giriyoruz. Volatilitenin artacağı bu dönemde, uzun/kısa pozisyonlar kullanılarak market nötr stratejiler tercih edilebilir. Portföylerde tutulan uzun pozisyonların, opsiyon ve vadeli ürünlerle hedge edilmesi risk yönetimi açısından önemli. Sabit getirili ürünlerde mümkün olduğunca kısa vadelere geçilmesini ve yüksek getirili (junk) bono ve değişken faizli ürünlerin tercih edilmesini, temettü getirisi olan hisselerde temettü getirisini ve karını büyüten hisselere ağırlık verilmesini öneriyoruz. Emtialarda arz/talep dinamikleri sıkışık olan ve arz fazlalığı çok ön planda olmayan emtialar tercih edilmeli. Paladyumu 2014 için prim potansiyeli en yüksek değerli metal olarak görüyoruz. Rusya ve Güney Afrika’da arz tarafındaki sıkıntılar, talep tarafında paladyum talebinin önemli kısmını oluşturan otomotiv satışlarının global bazda güçlü seyretmesi olumlu dinamiklerin başında geliyor. Özellikle global ekonomilerin daralmadan genişlemeye doğru geçişte olduğu bir dönemde; hem değerli metal özelliği ile güvenli liman, hem de endüstride kullanımıyla ekonomik genişlemeden olumlu etkilenecek bir metal olması ve yeni kurulan Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile talebin daha da artması paladyumu beğenmemizin diğer nedenlerini oluşturuyor.”

 

 

Piyasa verilerine ilişkin derinlikli ve anlık bilgileri çeşitli teknik analiz araçları ile sunan Tradebox’da işlem yapmak için Yapı Kredi Yatırım’da hesap açılması yeterli oluyor. Arzu eden yatırımcılar 30 günlük ücretsiz deneme hesabından yararlanabiliyor.

Yapı Kredi Yatırım, TradeBox etkinlikleriyle diğer illerdeki yatırımcılarla buluşmaya devam edecek.

İlgili Haberler

Ekonomi
17 Nisan 2024
Atın sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte resmen çakılacak

Altın Fiyatları İçin Uzman İslam Memiş’ten Uyarı: Büyük Düşüş Bekleniyor! Ekonomist İslam Memiş, yakın gelecekte altın fiyatlarında önemli düşüşler olacağını öngörüyor. Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve piyasadaki son dalgalanmalar üzerine yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Altın, tüm dünyada güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Son günlerde İsrail ve İran arasında başlayan gerilim altın fiyatlarını da […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Ekonomi
16 Nisan 2024
Erken Emeklilik İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjde

Erken emeklilik bekleyenlere 2. Torba yasa ile müjde geliyor. İşte yeni düzenlemeler ve detaylar… EYT’de kapsam dışı kalanlara 2. Torba yasa ile müjde geliyor. Yeni emeklilik reformu ev hanımlarını, bağ-kurlu çalışanları ve staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiriyor. Kısmi emeklilik, prim indirimi, ev hanımlarına prim desteği hepsi bu pakette yer alıyor. Peki 2. Torba Yasada […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]