50 Klasik araba Samsun’a yasla gidiyor

Yayın: 13:19 - 15.05.2014
Güncelleme: 13:19 - 15.05.2014

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, 19 Mayıs’ta 50 klasik otomobil ile Samsun’a gidiyor. Klasik otomobilciler yolculuk öncesi, Soma’da yaşanan facia ile ilgili saygı duruşunda bulunacak.

 
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD’un organize ettiği klasik otomobil konvoyu 17 Mayısta İstanbul’dan yola çıkacak ve 19 Mayısta Samsun’a varacak. ‘Her yerde Cumhuriyet’ temasıyla 29 Ekimlerde klasik araçlarla resmi geçit törenlerinde yer alan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD üyeleri, bu yıl ilk defa kurtuluş savaşının başlangıcı sayılan 19 Mayıs tarihinin 95.yıl dönümünde Samsun’a hareket edecek.

 
50 klasik otomobil ve 150 kişiden oluşacak konvoy bir gece Çorum’da konakladıktan sonra Samsun’a geçecek. Cumhuriyetimizin geçmişten geleceğe taşınabilmesi için ulusal günlerimizin unutulmaması gerekliliğini de vurgulayacak olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri Samsun’da Tütün İskelesi, Arkeoloji-Etnografya ve Gazi Müzesi gibi tarihi değeri olan noktaları, ayrıca Atatürk ve 18 silah arkadaşını Samsun’a getiren ve sonradan mini bir müzeye çevrilen,Bandırma Vapuru replikasını da ziyaret edecekler.
Soma’da yaşanan olaya da dikkat çekmek isteyen klasik otomobilciler, araçlarına siyah kurdele bağlayacak.
İSTANBUL(İHA)

Exit mobile version