SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uzmanlar yetiştiriyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINA MİKROCERRAH UZMANLARI YETİŞTİRİYOR

 
Türkiye’nin Tek Mikrocerrahi Eğitim ve Araştırma Laboratuvarında
Eğitimler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

 

Eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yanı sıra mikrocerrahi dalının geliştirilmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez İstanbul Medeniyet Üniversitesinde kurulan Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı, kursiyerlerini yetiştirmeye devam ediyor. 09-13 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı ile ilk kursiyerlerini aldıklarını belirten İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mikrocerrahi Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Atik, bu zamana kadar toplam 28 kursiyerle Türkiye’nin dört bir tarafına hizmet verdiklerini kaydetti.

 
Görüntüleme, kayıt alma ve mikrocerrahi alanında bilimsel araştırma yapan tek laboratuvarın İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde kurulan Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarının olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bekir Atik, laboratuvarda; plastik cerrahi, KBB, ortopedi, genel cerrahi, damar cerrahisi, beyin cerrahisi, kadın doğum, el cerrahisi, göz ve üroloji gibi çeşitli branşlarda eğitim verildiğini söyledi. Prof. Dr. Atik, laboratuvara ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

 
“Laboratuvar, mikrocerrahiyle ilgili deneysel çalışma ve araştırma yapmaya imkân sağlamaktadır. Model Tubuler Yapı ve Akım Sistemleri ile birlikte hayvan çalışmalarının olduğu kurslar, dört kursiyer ile düzenlenmektedir. Programda; toplam 40 saat/5 gün boyunca laboratuvar mikroskopu, mikro-enstrümanlar, mikro-sütür, basit sütür modelleri, ileri teknoloji suni tubuler yapılar  ve canlı hayvan modelleri üzerinde çalışılmaktadır. İşlem öncesi dikkatin toplanması, öz kontrol ve sabır, hassas anatomik yapıların cerrahi bilgileri teorik olarak verilmektedir. Görüntüleme ve kaydetme özelliğine sahip mikroskoplarda kursiyerler, istedikleri çalışmalarını kaydedip sonradan kullanabilirler. Eğitim programı, bire bir eğitim ile birlikte rehberlik, yönlendirme ve beceri değerlendirmesi sunan eğitmenin direkt gözetiminde gerçekleşmektedir”.

 
Kursun; mikrovasküler cerrahi konusunda temel bilgi ve becerileri öğrenmek isteyen uzman doktorlar, asistan doktorlar, tıpta yan dal asistanları ve pratisyen hekimler için düzenlendiğini de ifade eden Atik; tüm gereksinimleri karşıladığı taktirde kursiyerlere eğitim sertifikasının verildiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.
Yakın tarihte 26-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen kursa katılım, ücreti vs. gibi ayrıntılarla ilgili BAP Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Atik’ten bilgi alabilirsiniz (bekir.atik@medeniyet.edu.tr)

 

Öğretilen İşlemler:
Cerrahi mikroskop kullanımı
Temel dikiş atma (plastik model üzerinde)
Tubuler modeller üzerinde damar anastomozu testleri ve dinamik çalışma( 2 mm ve 1 mm)
Uc uca arter anastomozu (1mm çaplı rat femoral arteri üzerinde)
Artere Ven grefti
Uc uca venöz anastomoz (1.3mm çaplı rat femoral veni üzerinde)
Uç yan ven grefti
Perifer sinir onarımı (siyatik sinir)
Pratik sınav

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]