SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitim Birsen’e rekor üye

Yayınlanma:
ABONE OL

Sayım Bitti, Eğitim Bir Sen’e Rekor Üye

 
Türkiye’de Konfederasyon olarak MEMUR SEN, KAMU SEN ve KESK diye Üç büyük memur sendikası bulunmaktadır. Milli Eğitim de her yıl 15 Mayısta sendikaların üye sayımı yapılmaktadır. Sultanbeyli İlçesinde de sendika üye sayımı yapılıp sonuçlandı.

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Sönmez Başkanlığında yapılan sendika üye sayımına sendikalarında temsilcileri hazır bulundu. Sendika üye sayım işlemleri için yapılan toplantıya Eğitim Sen adına katılan olmazken, Eğitim İş adına Ali Gül, Aktif Eğitim Sen adına Selami Şişman, Türk Eğitim Sen adına Selman Öztürk ve Eğitim Bir Sen adına ise Murat ŞİT katıldılar.

 
Yapılan sendika sayım sonuçlarına göre Eğitim İş: 15, Aktif Eğitim Sen: 93, Eğitim Sen: 142, Türk Eğitim Sen: 412 üyeye sahi oldukları görülürken Eğitim Bir Sen’in ise 888 üye ile bütün diğer sendikaların üye sayılarının toplamından çok çok daha fazla olduğu görüldü. Eğitim Bir Sen diğer sendikalara büyük bir fark atarak ilçe de yine söz sahibi olmaya devam ediyor.

 
Sendika üye sayım sonucunda fark atarak yetkisini perçinleyen Eğitim Bir Sen Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat ŞİT’in duygu ve düşüncelerini öğrenmek için görüşüne başvurduk. Şit, üye sayımız 4+4+4 eğitim sisteminin bereketidir. 444’ün iki katı olan 888 üye rekordur ve tesadüf değildir diyerek sendikalar ile ilgili bilgiler verdi. Geçen sene Kamu Görevlileri Sendikalarına üye olan kamu personeli sayısı Ağustos ayında yayınlanan Resmi Gazeteye göre, Memur Sen’e bağlı sendikalar 11 hizmet kolunun 10’unda yetkili sendika KESK Sadece Kültür ve Sanat Hizmetleri kolunda yetki sendika olurken, Türkiye Kamu Sen ise, yetkili oldukları tüm hizmet kollarında yetkilerini kaybettiler. Türkiye de toplam memur sayısının yüzde 68’i sendikalı, Memur Sen 650 bin üyeye ulaşırken, Türkiye Kamu Sen 418 bin, KESK ise 240 bin üye de kaldılar.

 
Şit, Biz niye yetkili sendikayız?

 
Zamanında Eğitim Sen 4 yıl, Türk Eğitim Sen 5 yıl yetkili olmalarına rağmen hiçbir kazanımları olmamasına karşın, son 2 yıldır yetkili olan Eğitim Bir Sen sadece Eğitim İş kolunda 30’un üzerinde kazanımı olduğu için yetkiliyiz. Kurulduğumuz günden bu güne kadar darbelere karşı milli iradenin yanında yer aldığımız için yetkiliyiz. Dün derin devletle, bürokratik devletle, çukur devletle ve vesayetçi devletle nasıl uğraşarak millet adına kavga verdiysek, bu günde yine millet adına paralel devlete karşı mücadele edeceğiz. Yıllardır dişimizle tırnağımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanımlarımızın bir yargı darbesiyle kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz, etmediğimiz için yetkiliyiz. Biz ülkemizin ve insanlığın geleceğini dert edinerek yola çıktığımız için yetkiliyiz. Biz karalama yaparak sendikacılık yapmıyoruz. Başkalarını kötüleyerek asla sendikacılık yapmadık, yapmıyoruz. Biz kendimizi anlatıyoruz. Biz eğitim çalışanları adına kazanıma dönüştürdüğümüz hususları anlatıyoruz. Çamur atmadığımız için yetkiliyiz.

 

Hizmet ettiğimiz için yetkiliyiz. Eğitim çalışanlarından fikrine, sendikasına, siyasi düşüncesine, dinine, diline, mezhebine ve mensubiyetine bakmadan yardım isteyen kim olursa olsun yardım ettiğimiz için yetkiliyiz. Bendensen iyisin başımın tacısın, ayrıcalıklısın, ayrım yapılacaklardansın demediğimiz için, bütün eğitim çalışanlarını kucaklayan kuşatan bir anlayışla yaklaştığımız için yetkiliyiz. Kendi sendikasına üye olduğunda farklı davranan, farklı sendikalara üye olunduğunda ise düşmanlığa başlayanlar gibi olmadığımız için yetkiliyiz. Eğitim Bir Sen üyesi İdarecilerin olduğu okullarda kardeşlik var, huzur var; idarecinin Eğitim Bir Sen üyesi olmadığı üç beş okul var, onlarda da huzursuzluk var, baskı var, sindirme var, canından bezdirme var.
Sözün özü bizde kendimizi anlatıyoruz, bazı sendikalarda karalamak suretiyle de olsa bizi anlattıkları için yetkiliyiz.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]