SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MHP Milletvekili D.Ali Torlak’tan soru önergesi

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da araç parklarında yaşanan sorunlarla ilgili ve Çekmeköy-Alemdağ Ormanında kaçak kazı yapan definecilerle ilgili İçişleri Bakanının cevaplaması istemiyle Yazılı Soru Önergesini TBMM Başkanlığına verdi.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Çekmeköy-Alemdağ Ormanını delik deşik eden define avcılarını TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

 

 

“ALEMDAĞ ORMANI DEFİNE AVCILARI” TBMM GÜNDEMİNDE

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Çekmeköy-Alemdağ Ormanını delik deşik eden define avcılarını TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK kaçak kazı yapan definecilerin, hazine bulma umudu ile Çekmeköy-Alemdağ  Ormanı’nı delik deşik ettiğini, kazılan çukurların yabani hayvanlar ve sporcular için büyük tehlike oluşturduğunu ve bunun önlenmesi yönünde de her hangi bir tedbirin alınmadığını belirterek, TBMM Başkanlığına sunduğu Yazılı Soru Önergesinde İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti.

1- Ormanlık alanlarda kaçak kazıya karşı her hangi bir önlem alınmakta mıdır? Alınmıyor ise defineciler istedikleri zaman ormanlarımızda kaçak kazı yapabiliyorlar mı?
2- Ormanlarımızda kaçak kazı yapmak yasak değil midir? Yasak ise Alemdağ ormanında yapılan kaçak kazılara neden göz yumulmaktadır?
3- İstanbul için birer oksijen ve temiz hava anlamına gelen bu yerlerde kaçak kazılara göz yumularak ormanlık alanın tahrip edilmesi ve akabinde yapılaşmanın önünün açılmasının amaçlandığı iddiaları doğru mudur?
4- Doğru değil ise ormanlık alanın korunması için gerekli tedbirler neden alınmamaktadır?
5- Ormanlık alanlarda yapılan kaçak kazılar o yerlerin doğal ortamının bozulmasına neden olmaz mı? Olur ise kaçak kazılara karşı bundan sonra hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız?

 

“KÜÇÜK ÇAMLICA DEĞNEKÇİLERİ” TBMM GÜNDEMİNDE

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK İstanbul/Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden otopark ücreti adı altında her alanı parselleyen değnekçilerin bu gayri meşru zorbalığını TBMM gündemine taşıdığı soru önergesinde şunları söyledi.

Küçük Çamlıca’ya gezmek ve dinlenmek için gelen araç sahipleri, değnekçilere para vermeden araçlarını park edemediği, her köşe başını tutan değnekçilerin, makbuz kesmeden aracına göre haraç alır gibi para aldığı, para vermeyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini belirten Ali TORLAK; “park edilemez” levhası bulunan yerleri bile otopark alanı olarak kullandırdıklarını dile getirerek, İçişleri Bakanının cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu Yazılı Soru Önergesinde şu soruları sordu.

1- Küçük Çamlıca civarında değnekçiler tarafından gayri resmi olarak alınan otopark ücretine dair iddialar doğru mudur? Doğru ise bunun yasal dayanağı var mıdır? Var ise nedir?

2- İstanbul genelinde İSPARK tarafından işletilen otoparklar dışında, özel şirket ya da şahıslar tarafından işletilen Bulvar, Cadde veya Sokak kenarlarında otopark işleten var mıdır? Var ise bu işletmeciliği hangi mevzuat ve izinlere göre yapmaktadırlar?

3- Yok ise, Çamlıca’ya bu görüntüler yakışmakta mıdır?

4- Yakışmıyor ise, vatandaşlarımızın büyük rahatsızlık duyduğu bu duruma güvenlik güçleri yeteri kadar müdahale etmekte midir? Ediyor ise vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunun nedeni nedir?

5- Güvenlik güçleri yeteri kadar müdahalede bulunmuyor ise gerekli tedbirlerin alınması ve zamanında müdahalenin yapılması için her hangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]