SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yazar Emine Şenlikoğlu’ndan Sultanbeyli’de Söyleşi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yazar Emine SAMED Sultanbeyli İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları ve ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği söyleşi programına katıldı.

 
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde programa Emine Şenlikoğlu Özkan ile birlikte eşi Recep Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü,  ÖNDER Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Çağıl, Akparti Kadın Kolları Başkanı Gülten Teoman, dernek yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda bayan katıldı.

 
Soma’da şehit olan işçiler için Kuran tilavetiyle başlayan program, SAMED Dernek Başkanı Özcan KARAKUŞ’un konuşmasıyla devam etti. Başkan KARAKUŞ konuşmasında “Uzun yıllardan beri tanıdığımız Emine Şenlikoğlu, küçüklüğümüzde bizi kitapla tanıştıran, okuma sevgisini ve alışkanlığını başlatan bir yazarımızdır. Böyle bir yazarı sizlerle buluşturmaya imkan verdiği için Allah’a hamd ediyorum” dedi.

 
Yazar Emine Şenlikoğlu da söyleşisinde birkaç tema üzerinde durarak İslami bilinç, Müslüman bayanlara karşı yürütülen psikolojik harekat, aile eğitimi, ırkçılık, kader, toplumun İslam’a bakışı ve dinin pratik hayata yansıması konularında konuştu.
Şenlikoğlu, “Toplumumuzda benim de küçüklükten beri karşılaştığım bakış açısı, Müslümanların bir şey bilmediği, çağı geriden takip ettiği üzerine olmaktadır. Hamdolsun bu algı değişmektedir. Küçükken tesettüre girdiğim için çok alay konusu oldum, eleştiri aldım. Hayatın her alanında Müslümanlara karşı eskiden beri bir itibarsızlaştırma yapıldı.

 
Televizyonlarda mini etek giyenlerin bunu bacaklarının güzelliğini göstererek cesaretle giydiklerini vurgulamaları da boşuna değildir. Fark etmek gerekir ki kadın şöyle demek istiyor, uzun giyindiğin zaman cesaretsiz ve çirkin bacaklara sahipsin. Eğer medeniyet ve cesaret çıplaklık ile olsaydı kedi köpekler anadan doğma çıplak, o zaman onlar daha medeni olurdu.
Başörtülü bayanları yollarından vazgeçirmek için demediklerini bırakmadılar. Bizleri vazgeçirmek için ‘Humeyni’nin kızları, çağdışı, gerici’ dediler ve en sonunda da ‘başörtülüler güzel’ dediler. Dikkat edin bütün çabalar ruhtan, İslam’ın özünden arındırılmış bir başörtüsü oluşturmaktır” diye konuştu.

Program sonunda Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer  Söğütçü ve Dernek Başkanı Özcan KARAKUŞ,  Dernek Yönetim Kurulu Ahmet Topal, Yazar Emine ŞENLİKOĞLU’na plaket ve çiçek taktiminde bulundular.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]