SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

HAYIRLI BİR YOLCU Hayran bıraktı

Yayınlanma:
ABONE OL

İlmi ile amil, hutbelerin hatibi, özverili bir eğitimci, kamil bir Müslüman… Süleymaniye Cami eski İmam Hatibi, Pendik İmam Hatip Lisesi’nin kurucusu , yazar Merhum Hafız Ömer Öztop Hocaefendi, yaşamını anlatan ‘Hayırlı Bir Yolcu’ belgeseli ile izleyenleri kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

 
Pendik Belediyesi ve Pendik İmamhatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Ömer Öztop Hoca’nın anısına hazırlatılan belgesel, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala gecesi ile izleyiciyle buluştu. Geceye, Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ÖNDER Vakfı Başkanı Hüseyin Korkut, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Süleyman Şah Üniversitesi Kurucusu Ali Dumankaya , Ömer Öztop’un aile üyeleri, öğrencileri, sevenleri, dostları ve yüzlerce Pendikli katıldı. Salona sığmayan çok sayıda katılımcı da dışarıya kurulan sinevizyon aracılığı ile programı takip etti. Belgesel öncesinde fotoğraf sergisi ile Ömer Öztop’un hayatından karelerle buluşan katılımcılar, daha sonra duygu yüklü belgesel ile hem bir döneme tanıklık ettiler, hem de Ömer Öztop Hoca’nın 67 yıllık hayat serüvenini yakından tanıma şansı buldular. Ömer Hoca’nın eğitim ve ilmi hayatı boyunca insan sevgisi ve yardımseverlikle dolu nice anılarınından oluşan belgeseli izlerken çok sayıda izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

unnamed
“Gelecek nesillere rol model”
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Ömer Öztop Hoca’nın Pendik için çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak “ “Pendik Belediyesi olarak, ilim, irfan, kültür ve sanat hayatına değer katan pek çok şahsiyeti yeniden anmak ve doğru rol model olarak nesillere sunmak istedik. İşte merhum Ömer Öztop Hoca da böyle bir rol model ve özellikle Pendik için çok önemli bir şahsiyet. Birçok insan yetiştirdi. İnandığı gibi yaşayan, ilmiyle amil, özverili bir eğitici ve çok iyi bir hatipti. Etkili Hutbeleri ve gönle hitap eden sohbetleri halen kulaklarımızda çınlıyor. Kendisinin sözü ve hayatı arasındaki uyum hepimizce malumdu. Ömer Öztop yaşamını yansıtan belgeselinde, tarihe düşülecek anekdotlar mevcut. Pendik Belediyesi olarak böyle bir çalışmanın parçası olmaktan çok mutluyuz.” Dedi.
Gala gecesinin açılışında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Ömer Öztop Hocaefendi’nin cemaatini, milletini ve devletini çok iyi tanıyan ve ilmi hitabet kuvvetini bu özelliğiyle doruğa taşıdığını belirtirken, ÖNDER Vakfı Başkanı Hüseyin Korkut, bugün kendilerine düşenin Ömer Öztop gibi mümtaz şahsiyetlerin ideolojisini yeni nesillere anlatmak olduğunu belirtirtti.
“Hayırlı Yolculuklar”ı hastalığı döneminde yazdı
Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, “ Bu belgeselin hazırlanmasında başta Pendik belediye başkanımız, belediyemiz ve Pendik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olmak üzere belgeselde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilindiği üzere Ömer Öztop Hocaefendi vakfımızın kurucularındandı ve kurucular kurulu üyemizdi. Ömer Hocamız bir Müslüman alimde bulunması gereken hasletlere haiz, çok ince, nazik, alim ve çok iyi bir hatipti. Hocamız hastalığı döneminde bir gün beni ziyaret etti ve “Hüseyincim ben hastayım. Vaktim uzun değil. Bir eser kalem aldım. Vefaat etmeden yayınlanmasını istiyorum” dedi. Biz de elbette hocam diyerek bu ricayı görev kabul ettik. Hayırlı Yolculuklar adlı kitabı yayınladık ve Hocamıza takdim ettik. Ömer Hocamız dizgi ve mizanpajıyla eseri çok beğendi. Kendisinin kaleme aldığı Türkiye çapında ses getiren eserleri de tekrar ele almamızı rica etmişti” dedi.
Öztop ailesi adına konuşan Muhammet Mürşit Öztop, belgeselde emeği geçenlere ve katılımcılara Öztop ailesi adına teşekkürlerini sundu.

 

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]